Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vega / Norirolletjes met edamamecrème en gemarineerde shiitakes

Norirolletjes met edamamecrème en gemarineerde shiitakes

16 mei 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Norirolletjes met edamamecreme en gemarineerde shiitakes - AnniepannieIk blijf in de Aziatische sferen met de #edamamechallenge van Bonduelle. Hoe kan het ook eigenlijk anders! Nouja het kan vast anders, maar ik vind dat edamameboontjes het best tot hun recht komen in Aziatische gerechtjes. Ik hou ervan! Heb je mijn vorige gerecht al gezien? Zo nee, check dan even deze poké plaattaart. So good! Dit keer maakte ik norirolletjes met een zachte crème van edamameboontjes en wasabi. Als vulling gebruikte ik komkommer, wortel en gemarineerde shiitakes. Het resultaat? Heerlijke en gezonde hapjes met een Aziatische inslag. Een beetje sushi-achtig, maar dan helemaal vega! Trouwens, als je de mayo vervangt door vegan mayo, is dit gerechtje zelfs vegan. Voor de liefhebbers!

Norirolletjes met gemarineerde shiitakes

Shiitakes zijn zó vlezig van structuur, dat ze bijna lijken op stukjes hele malse biefstuk. Een geweldige vleesvervanger dus. En wist je dat ze het ook erg goed doen op de barbecue? In dit recept bak je de shiitakes kort aan en marineer je ze vervolgens in een mengsel van rijstwijnazijn en sojasaus. Na een uurtje marineren heb je heerlijke, friszure shiitakes met een lekkere bite. Niet normaal lekker! Ik gooi ze ook graag over salades enzo, maar je kunt ze zelfs gewoon op de borrelplank leggen. Gemarineerde shiitakes smaken heerlijk bij een lekker witbiertje of een mooie witte wijn!

Edamame wasabi crème

Nori is natuurlijk zo Japans als wat. Daarom leek het me leuk om ook iets met wasabi te doen in deze norirolletjes. Ik maakte een romige crème van gemalen edamameboontjes, mayonaise, koriander, gember, knoflook en pittige wasabipasta. Hoeveel wasabi je toevoegt mag je zelf weten, je kunt het mild houden maar ook voor meer pit gaan. Waar hou jij meer van? Ik heb het zelf vrij mild gehouden, omdat ik nogal een watje ben als het gaat om pittig eten, hahaha.

Norirolletjes met edamame creme en gemarineerde shiitakes - AnniepannieIngrediënten voor 6 norirolletjes:

  • 3 vellen nori, in tweeën geknipt
  • ¼ komkommer, zaadlijst verwijderd
  • ¼ winterwortel
  • 100 gram shiitake paddenstoelen
  • zonnebloemolie

Voor de edamame crème:

  • klein blikje edamame boontjes (uitlekgewicht 130 gram)
  • bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl geraspte gember
  • ½ tl wasabipasta
  • 2 el mayonaise (vegan mayo als je vegan eet)

Voor de shiitake marinade:

  • 2 el rijstwijnazijn
  • 1 el sojasaus

Ook nodig: staafmixer met hakmolen of de kleine mengkom van je keukenmachine

Norirolletjes met edamamecrème en gemarineerde shiitakes

  1. Veeg de shiitakes schoon met keukenpapier of een schone theedoek. Verwijder de stelen met een mesje. Snijd de shiitakes doormidden, grote exemplaren door drie. Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een wok en bak de shiitakes 2 minuutjes op hoog vuur aan. Meng de rijswijnazijn en sojasaus in een kommetje door elkaar en doe de shiitakes erbij. Schep goed om, dek af en laat 1 uur (of langer) marineren in de koelkast.
  2. Doe de inhoud van het blikje edamameboontjes in een vergiet en spoel ze af. Doe ze daarna in de mengbeker van je staafmixer samen met de knoflook, gember, wasabipasta, mayoniase en de helft van het bosje koriander. Blend totdat je een romige crème overhoudt. Voeg eventueel naar smaak meer wasabipasta toe.
  3. Snijd de komkommer en winterwortel in hele dunne reepjes (julienne). Leg de koriander en shiitakes (uitgelekt) ook klaar.
  4. Zo maak je de rolletjes: besmeer de linkerhelft van een gehalveerd norivel met een eetlepel wasabicreme. Leg op de crème diagonaal (van linksboven tot rechtsonder) reepjes komkommer en wortel, een aantal gemarineerde shiitakes en een takje koriander. Vouw de punt van het norivel (linksonder) nu óver de vulling en rol voorzichtig verder op totdat je een rolletje in de vorm van een ijshoorntje hebt. Plak het uiteinde vast met een heel klein beetje edamamecrème.
  5. De roltechniek die je voor deze norirolletjes gebruikt is gelijk aan die van temaki sushi (ofwel: handrolls). In dit filmpje van AH zie vanaf minuut 1:55 je hoe dat gaat, mocht de beschrijving bij punt 4 niet voldoende zijn. In plaats van de rijst gebruik je edamamecrème.

Serveer je zelfgemaakte norirolletjes eventueel met wat sojasaus om te dippen. Enjoy!

Dit vind je vast ook lekker:

Poke plaattaart met knapperige edamame boontjes, mango en zalm
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori
Shiitake sushi met komkommer en wasabimayonaise

Norirolletjes met edamamecreme en gemarineerde shiitakes - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze lekkere norirolletjes? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: bonduelle, edamame, gember, japans, komkommer, koriander, nori, paddenstoelen, rijstwijnazijn, samenwerking, shiitake, sojabonen, sojaboontjes, sojasaus, sushi, vega, vegan, wasabi, wortel, zeewier

« Loaded hummus met falafel en krokante kikkererwten
Mangosoep met limoen, munt en rode peper »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok