Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Noedels met paksoi en entrecote

Noedels met paksoi en entrecote

3 december 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Een mooi noedelgerecht. Daar word ik nou blij van! Zeker als het gerecht vol zit met smaak en texturen. En dat is bij deze noedels met paksoi en entrecote zeker het geval. Het recept dat ik vandaag met jullie deel is afgeleid van een recept van Taks Yuen, chefkok en eigenaar van het Chinese restaurant Mei Wah in Eindhoven. Mei Wah werd vorig jaar door GaultMillau uitgeroepen tot Aziatisch restaurant van het jaar. Hoe komt een gerecht van zo’n restaurant uit ‘Eindje’ nou op Anniepannie terecht? Dat ga ik je uitleggen.

Noedels met paksoi en entrecote: wanneer food en design elkaar ontmoeten

Voor wie het nog niet weet, Eindhoven is dé stad van design (elk jaar is er de bekende Dutch Design Week), maar zeker ook dé stad voor foodies. Dat ontdekte ik tijdens een gezellige foodbloggerstour dwars door Eindhoven. Maar wat gebeurt er als je de werelden van design en gastronomie bij elkaar brengt? Dan krijg je #hungryfordesign! Een zesdelige serie van ThisisEindhoven waarbij topchefs aan lokale ontwerpers worden gekoppeld. De chefs ontwikkelen een gerecht dat is gebaseerd op het werk van de ontwerper. Vandaag deel ik met jullie het resultaat van de ontmoeting tussen ontwerper Renee Scheepers en chef Taks Yuen.

Knapperig en snel

Chefkok Yuen kookt uit de losse pols, hoeveelheden en kooktijden staan dus niet in zijn recept. Daarom ging ik aan de slag om het recept na te bootsen. Zie hieronder mijn versie van zijn noedels met paksoi en entrecote! Ik gebruikte mini paksoi’s. Die vind ik zó schattig. Hele kleintjes kun je gewoon in z’n geheel serveren. Iets grotere paksoi struikjes snijd je gewoon in de lengte doormidden. Naar het voorbeeld van Taks Yuen strooide ik gedroogde knoflook over het gerecht. Maar persoonlijk vind ik knapperige, gebakken uitjes lekkerder bij dit gerecht. Gedroogde knoflook kan namelijk wat scherp en overheersend uit de hoek komen.

Noedels-met-paksoi-en-entrecote-ANNIEPANNIE-1

Noedels met paksoi en entrecote

Heerlijke noedels met paksoi en in soja gemarineerde entrecote. Een lekker snel gerecht voor doordeweeks, maar ook tijdens een Aziatisch diner maak je er indruk mee!
4.67 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd30 minuten minuten
Bereidingstijd15 minuten minuten
Totale tijd45 minuten minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g dunne rijstnoedels
  • 400 g entrecote (2x keer 200 gram)
  • 8 mini paksoi's in de lengte gehalveerd
  • 5 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • chiliflakes (ik gebruik graag pul biber)
  • 150 ml runderfond
  • 3 el oestersaus plus extra om te serveren
  • 1 el sesamolie
  • 2 bosuitjes in dunne, schuine ringen
  • 4 el gebakken uitjes
  • geroosterde sesamzaadjes om te garneren

Instructies

  • Roer de sojasaus, rijstazijn, fijngehakte knoflook, wat chiliflakes en zout en peper door elkaar in een (oven)schaal. Marineer hier de entrecotes ongeveer 30 minuten in.
  • Kook de rijstnoedels in ruim water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de gehalveerde mini paksoi toe. Giet de noedels en paksoi af in een vergiet en doe alles tot gebruik terug in de pan.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur. Voor medium houd je ongeveer 2 tot 3 minuten aan. Keer de entrecotes halverwege met een tang. Haal de entrecotes uit de pan en pak ze losjes in met wat aluminiumfolie en laat een paar minuten liggen. Zo kunnen vleessappen zich verdelen en blijft het vlees lekker mals.
  • Giet de runderfond in dezelfde koekenpan en roer de oestersaus erdoor. Laat iets inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er dan de sesamolie door.
  • Verdeel de rijstnoedels en de paksoi over de borden. Snijd de entrecotes in dunne, schuine plakken en verdeel deze over de noedels. Giet wat jus over het vlees en de noedels. Bestrooi het vlees met de sesamzaadjes, chiliflakes, gebakken uitjes en wat ringetjes bosui. Druppel eventueel nog wat oestersaus over de paksoi en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit artikel is een samenwerking met Stichting Eindhoven365.

Meer lekkere recepten met noedels? Hier staat vast iets voor je bij:

Wok recept met noedels, mango en pindakaas
Dit wok recept met noedels, paksoi, mango en pindakaas is geliefd bij kinderen en volwassen. Een topper voor doordeweeks, want hij is lekker snel klaar!
Bekijk recept
Wok recept met noedels en mango
Vietnamese kippensoep (miến gà)
Vietnamese kippensoep is makkelijk om te maken en zó lekker! Echt comfort food. De Vietnamezen eten het vaak als ontbijt, maar het smaakt ook fantastisch als lunch of lichte avondmaaltijd.
Bekijk recept
Vietnamese kippensoep (mien ga) - ANNIEPANNIE
Teriyaki noedels met portobello en broccoli
Teriyaki noedels: de perfecte combinatie van vlezige, in de pan gebakken portobello met stevige sobanoedels en zoetzure teriyakisaus. Absoluut onweerstaanbaar!
Bekijk recept
Teriyaki noedels met portobello en broccoli - ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze Chinese noedels met paksoi en entrecote te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Recepten, Vlees Tags: bosui, lente-ui, noedels, paksoi, rundvlees, sojasaus

« Geroosterde witlof met serranoham en tijm
Frittata uit de oven met bietjes en feta »
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok