Zomer of winter, herfst of lente, soep eet ik áltijd. Toegegeven, in de zomer kies ik wel vaker voor een koude soep dan een warme. Maar soep kan wat mij betreft altijd! Met of zonder broodje erbij, uit een sjiek bord of uit een kom op schoot (achter de televisie). Deze Mexicaanse soep is een echte maaltijdsoep. Ideaal voor doordeweeks, zeker als je de geroosterde paprika’s al eerder hebt geprept. Bij hevige haast mag je van mij ook geroosterde paprika’s uit pot gebruiken. Maar, let wel: zelf geroosterde paprika’s zijn honderdmiljoen keer lekkerder. En dat is dus een hoop.
Mexicaanse soep: lekker feestelijk
Het recept voor deze Mexicaanse soep is van gastblogger Daniëlle. En de prachtige foto’s ook, overigens! Daniëlle serveert deze tex mex maaltijdsoep met frisse reepjes bosui én nachochips. Laat ik nou enorm fan zijn van het idee van chips bij de maaltijd… Ik bedoel, dat is toch gewoon een feest? Elk excuus om chips toe te voegen moet wat mij betreft direct worden aangegrepen. Bovendien voegt het in dit geval ook echt iets toe. Als je wat nacho’s boven je kom paprikasoep verkruimelt, zijn het net een soort croutons.
Lekker veel groente in je soep
Soep vind ik dus een ideale manier om lekker veel groente binnen te krijgen. Zonder dat je het doorhebt schep je met deze Mexicaanse soep een heleboel vitamines naar binnen. Ideaal. Zeker in deze gekke coronatijd kan onze weerstand wel een boost gebruiken (we gaan nu ik dit schrijf bijna de 10e maand van de coronacrisis in – hoe lang zou het nog duren?).
Eet jij trouwens elke dag 250 gram groente? Ik ben heel benieuwd of je het haalt. Laat het even weten in een reactie, vind ik leuk! Zelf haal ik het bijna elke dag. Maar natuurlijk zitten er ook dagen tussen dat ik er gewoon niet aan kom. Tenzij afhaalsushi of patatfriet ook als groente telt, hehehe.
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 1 oranje paprika
- 400 g gepelde tomaten
- 1 grote rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rode peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1/4 tl kaneel
- 1 bouillonblokje kip of groente
- 160 g rode kidneybonen
- 70 g maïs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster de paprika’s 30 minuten.
- Snijd (als de paprika’s bijna klaar zijn) de knoflook, ui en rode peper (dit mag grof) en fruit dit in een (soep)pan. Snijd ondertussen de geroosterde paprika’s in grove stukken en voeg dit samen met de specerijen in de pan en bak 2 minuten. Doe er dan de gepelde tomaten, het bouillonblokje en 400 ml water bij en pureer de soep met een staafmixer.
- Zet de soep terug op het vuur, spoel de kidneybonen en maïs af en voeg dit bij de soep. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.
Dit is een recept van Daniëlle
Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
Meer Tex Mex / Mexicaanse recepten:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze Mexicaanse soep te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie