Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Taart / Mango appeltaart (mappeltaart)

Mango appeltaart (mappeltaart)

26 maart 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 11 Reacties


Mango appeltaart met kardemom - Anniepannie

Joehai! Anniepannie hier! Of moet ik zeggen… Mangopannie? Ik zit weer helemaal in een lekkere mango fase namelijk. Haha! Vandaag deel ik deze mango appeltaart met jullie. Of moet ik zeggen… mappeltaart? :-) Een prachtige twist op de klassieke appeltaart en heerlijk met een lekkere dot slagroom. Want het leven moet je vieren, toch?! Als jij denkt: zo’n appeltaart met mango lijkt me wel wat, zoef dan meteen door naar het recept via het linkje hieronder. Enjoy!!!

Meteen naar recept >

Mango appeltaart met kardemom

Natuurlijk kon ik de kaneel niet weglaten, dat hoort nou eenmaal bij appeltaart. En guess what, het gaat ook onwijs goed samen met mango! Naast kaneel voegde ik ook nog wat kardemompoeder toe aan de vulling. Dat maakt deze (m)appeltaart met mango extra fris en smaakvol!

Slagroom óf kokosroom

Bij deze mango appeltaart serveerde ik slagroom. Maar later bedacht ik me dat kokos-slagroom er vast ook heel lekker bij is! Koop daarvoor een paar blikken volvette kokosmelk (bij mij zijn die van Fairtrade Original favoriet) en zet die een nacht in de koelkast. Maak de blikken dan voorzichtig open en schep de dik geworden kokosroom eruit (niet het kokoswater). Mix dit met een garde totdat het romig is en zoet het met poedersuiker. Yummie! De perfecte topping voor mappeltaart.

Mango appeltaart - Anniepannie

Mango en appel snijden

Veel mensen hebben moeite met het schillen van een mango. Ik doe het zo: ik snijd een klein plakje van de mango af zodat ‘ie goed rechtop kan blijven staan. Dan snijd ik langs de pit aan weerszijden de mangohelften af. Die schil ik vervolgens, waarna ik ze in de lengte halveer. Die repen snijd ik dan over de korte kant in plakjes. De appels schil ik en snijd ik in kwarten. Dan verwijder ik de stukken klokhuis en snijd ik de appelpartjes over de korte kant in plakjes. Als je de mango en appel op deze manier snijdt, zorg je dat je gelijke stukjes fruit hebt in je mango appeltaart. Dat ziet er gewoon leuker uit!

Wat er trouwens ook super leuk uitziet zijn deze pastelkleurige bordjes en vorkjes van Lief & Jarig (te zien op de foto’s). Geweldig voor een feestje!

Mango appeltaart met kaneel en kardemom - Anniepannie
mango appeltaart thumbnail - Anniepannie

Mango appeltaart

Deze mango appeltaart is een fantastische twist op de welbekende klassieker! De mango geeft een heerlijk tropisch effect. Appeltaart met mango is extra lekker met een flinke dot slagroom of kokosroom. Enjoy!
4.85 van 13 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd30 minuten minuten
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 8 personen

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram koude roomboter ongezouten
  • 120 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • ½ tl zout
  • 2 el water koud

Voor de vulling:

  • 5 grote appels Jonagold
  • 2 mango’s
  • 75 gram suiker
  • 4 tl kaneelpoeder
  • 2 tl kardemompoeder
  • 2 el custardpoeder
  • 3 el paneermeel

Voor de glans:

  • 1 ei
  • 2 el abrikozenjam

Ook nodig:

  • springvorm ingevet

Instructies

  • Doe de bloem, de suiker en het zout in een grote kom en meng het met je hand goed door elkaar. Doe het stuk roomboter erbij en snijd het met twee messen in blokjes. Doe dan het ei en het water erbij en kneed alles met je handen tot een samenhangend deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het deeg in de koelkast.
  • Schil de appels en mango’s en snijd ze in plakjes. Onder het kopje ‘Mango en appel snijden’ hierboven leg ik uit hoe je dat het handigst doet. Doe de mango- en appelplakjes in een grote kom.
  • Meng in een klein kommetje het kaneel-, kardemom-, custardpoeder en de suiker door elkaar en strooi dit over de appel en mango. Hussel alles goed door elkaar met je handen, zodat al het fruit is bedekt met een laagje van het suikermengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het deeg uit de koelkast en snijd een derde af. Leg dit nog even terug. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het overige deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30 centimeter. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg.
  • Strooi het paneermeel over de bodem en stort dan de appel-mangostukjes in de springvorm. Verdeel het over de vorm en druk het heel goed aan met je handen.
  • Rol nu het achtergehouden deeg uit tot een lap en snijd hier dikke repen van. Leg ze kruislings over de taart (zie foto). Druk ze aan de randen iets aan. Klop het ei los en bestrijk hiermee de deegrepen en de rand.
  • Zet de taart in het midden van de oven en bak ‘m in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Mocht de mango appeltaart te donker worden, dek hem dan eventueel af met aluminiumfolie.
  • Optioneel: laat de taart afkoelen. Verwarm de abrikozenjam in een klein steelpannetje totdat het vloeibaar wordt. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart. Dat geeft een super mooie glans!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Serveer de appel-mangotaart met slagroom of kokosroom. Smullen!!!

TIP!
De schattige bordjes en vorkjes die je op de foto’s ziet heb ik gekregen van mijn lieve vriendinnetje Marijke, die niet lang geleden haar webshop Lief & Jarig oprichtte. En webshop speciaal gericht op de decoratie van geboortes, baby- en kinderfeestjes. Zó leuk! Ik ben hartstikke trots op haar. Mocht je op zoek zijn naar leuke slingers, caketoppers, bordjes of ballonnenbogen, neem dan zeker even een kijkje in haar shop.

Meer lekkere taarten:

Franse appeltaart in de vorm van een roos
Frambozentaart met kokosyoghurt
Chocoladetaart met pistache en abrikoos

Appeltaart met mango - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze mappeltaart / mango appeltaart? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Mango recepten, Nagerechten, Recepten, Taart Tags: appeltaart, kaneel, kardemom, kokos, mango, slagroom, taart

« Venkelsalade met sinaasappel, olijven en Parmezaanse kaas
Courgette quiche met feta en kruiden »

Reacties

  1. Baukje zegt

    18 augustus 2020 om 00:01

    Wat een heerlijke appeltaart is dit! Mijn schoondochter lust ze nooit maar deze viel in de smaak. Zoon dacht dat deze bij de banketbakker vandaan kwam. Mijn man vond het zo lekker, niet te zoet vond hij. Wel is het nog beter met verse slagroom erbij vind ik.

    Beantwoorden
  2. Iris zegt

    17 mei 2020 om 19:18

    5 sterren
    Wat een heerlijke taart zeg! Ik dacht eerst wat gaat er veel fruit in maar dat maakt hem juist erg lekker.
    Zeker voor herhaling vatbaar deze mappeltaart.
    De kokos slagroom was helaas niet gelukt maar dat is ook moeilijk, maar met gewone slagroom ook heerlijk.
    Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      18 mei 2020 om 09:53

      Echt heel leuk om te horen dat de mappeltaart je zo is bevallen Iris!!! Jammer dat de kokosslagroom niet was gelukt. Welk merk kokosmelk had je gebruikt? Er kan veel verschil tussen zitten. Bij het ene merk lukt het wel, bij het andere merk niet.

      Beantwoorden
      • Iris zegt

        19 mei 2020 om 10:14

        Ik heb die van fairtrade gebruikt. En hij heeft ruim een nacht in de koelkast gestaan maar de bovenlaag was niet dik toen ik het blik opende.

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

          19 mei 2020 om 10:27

          Hè, wat jammer om te horen. Bij mij is het tot nu toe wel elke keer gelukt. Blijkbaar kan het ook per blik van hetzelfde merk nog verschillen. Hmmm, nouja. Gewone slagroom is gelukkig ook heel lekker!

          Beantwoorden
  3. Nienke zegt

    13 februari 2020 om 10:35

    5 sterren
    Dé perfecte combinatie… zelfgemaakte appeltaart mét mangooo… gogogo!!! Deze taart heb ik al meerdere keren gemaakt, écht een aanrader! Niet alleen 1 van mijn favoriete recepten, maar ook die van mijn mede-taart-eters! Waaronder vriend(en) en familie… de taart is zelfs al 2x aangevraagd! :-D

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      18 mei 2020 om 09:54

      Nienke! Onwijs tof om te horen dit. Makes my day! Wat zeg ik, week! Dankjewel voor je enthousiaste reactie en ik hoop natuurlijk voor je dat er snel weer een feestelijke gelegenheid voorbij komt waarvoor je deze mappeltaart kunt bakken. :-)

      Beantwoorden
  4. Lianne zegt

    5 april 2019 om 00:10

    5 sterren
    Dit is leuk! Ik ben niet zo weg van mango, maar om de leuke woordkeuze zou ik het meteen maken. Een mappeltaart ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      18 mei 2020 om 09:55

      Hahaha bekt wel lekker, toch? :-)

      Beantwoorden
  5. Monique zegt

    2 april 2019 om 22:45

    5 sterren
    wat een heerlijke taart is die mango-appeltaart, makkelijk gemaakt en net zo makkelijk opgegeten :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 april 2019 om 06:43

      Ahhh dat is echt super leuk om te horen Monique! Dankjewel voor je reactie.

      Beantwoorden
4.85 from 13 votes (8 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Mangosalade met komkommer en paprika
Courgette quiche met feta en kruiden

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?