Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Borrel / Loaded nacho’s met gehakt, kaas en quacemole

Loaded nacho’s met gehakt, kaas en quacemole

5 februari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


Loaded nacho's - Anniepannie.nl

Ultiem comfort food alert! Zien deze loaded nacho’s er niet waanzinnig lekker uit? Ze zijn gemaakt door gastblogger Daniëlle en wat mij betreft is dit het ultieme comfort food. Heerlijk bij de borrel, maar stiekem ook erg lekker als avond eten met een salade erbij. Zei ik dat nou hardop? Yes I did! Chips als avondeten is een ding. Althans in mijn huis, haha! Ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Toch?! Ok, laat maar weten in een reactie of je vindt dat ik helemaal gek geworden ben. ;-)

Loaded nacho’s met gehakt: vega opties

Mocht je minder vlees willen eten of je bent vega, dan kun je deze loaded nacho’s heel goed vegetarisch maken. Vervang het rundergehakt door vegagehakt en je bent good to go. Zo simpel kan het zijn! Overigens kun je ook het gehakt helemaal weglaten en het vervangen door in stukjes gesneden groentes. Zoals champignons en rode paprika. En/of je voegt zwarte bonen, linzen of kidneybonen uit blik toe. Ook top! Maar wat je ook doet: gooi er lekker veel kaas over. Want kaas = leven.

Loaded nachos - Anniepannie.nl

Team chips kan altijd

Zoals je al las in de eerste alinea ben ik van team #chipskanaltijd. Ik eet het bij het avondeten, wordt suuuuper enthousiast als ik uit lunchen ga en er ligt een hoopje chips naast mijn clubsandwich én… ik kan het zelfs ’s ochtends om 10.00 uur eten. Haha! Met recht een chipsmonster dus. Weet je wat ik altijd zó irritant vind? Dat je op een menukaart loaded nacho’s of een ander lekker borrelhapje ziet staan, en dat je dat dan vaak pas vanaf 16.00 uur mag bestellen. Ik bedoel, het tijdstip maak ik toch zelf lekker wel uit? Pfffffft. Tot zover mijn pleidooi voor chips anytime, anywhere.

Loaded nacho's - Anniepannie.nl

Loaded nacho’s

Loaded nacho's: het ultieme comfort food! Heerlijk bij de borrel, maar stiekem ook hartstikke lekker als avondmaaltijd voor 2 met een salade erbij. Genieten!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd15 minuten minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 300 gram rundergehakt
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 theelepel komijn zie tip
  • 2 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 200 gram tortillachips naturel
  • 75 gram maïs
  • 200 gram romaatjes gehalveerd
  • 100 gram cheddar geraspt
  • 1 avocado
  • 1 kneepje limoensap
  • 125 mililiter zure room
  • chilisaus
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de sjalot in dunne halve ringetjes, de knoflook in fijne plakjes en hak de peper fijn.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten aan.
  • Voeg het gehakt dan toe samen met de specerijen en een snuf peper en zout en bak dit rondom aan. Voeg de tomatenpuree toe wanneer het gehakt bijna gaar is en bak dit 3 minuten.
  • Doe de helft van de tortillachips en een ovenschaal. Verdeel de helft van het gehaktmengsel, de tomaatjes, maïs en cheddar erover en herhaal deze stap.
  • Zet de ovenschaal 7 minuten in het midden van de oven.
  • Prak intussen de avocado met een kneepje limoensap en peper en zout. Serveer dit samen met de zure room en chilisaus bij de nacho's.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer Mexicaanse of ‘Tex Mex’ recepten:

  • Mexicaanse maissalade (esquites)
  • Mexicaanse salade in een eetbare bowl
  • Mexicaanse burger met cheddar en bacon

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Borrel, Hapjes en Snacks, Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Vlees, Voorgerechten Tags: avocado, borrel, borrelhapje, chips, gastblog Daniëlle, gastrecept, hapje, kaas, loaded, loaded nacho's, mais, mexicaans, nachochips, quacemole, texmex, tomaat, tomaten, tomatensaus, tortilla, tortillachips, zoete chilisaus

« Romige pasta met groene groenten
Varkenshaassaté met pindasaus »

Reacties

  1. Monique zegt

    13 februari 2020 om 21:54

    Gisteren loaded nachos op zijn vega met zwarte bonen, zonder zure room (vergeten door de kok?),met goeie cheddar van de boerenmarkt gegeten! Heerlijk!! En helemaal na een zware sportactie! En ook ja hoor, chips bij het eten, kom maar door??

    Beantwoorden
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok