Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Linzensalade met druiven, sperziebonen en gorgonzola

Linzensalade met druiven, sperziebonen en gorgonzola

30 augustus 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Linzensalade met druiven en blauwe kaas - Anniepannie.nlDeze linzensalade met druiven, sperziebonen, cherrytomaatjes en gorgonzola is onwijs lekker en gezond. Hij zit bomvol groente. Per persoon zelfs 200 gram, plús nog een portie fruit. Fijn toch? Ik noem dit soort maaltijden groenteboosters. Die eet ik graag als het overdag nog niet helemaal gelukt is om voldoende groente binnen te krijgen. Handig!

We eten met z’n allen dus echt véél te weinig groente en fruit. Haal jij de in Nederland aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente per dag? Plus minimaal twee stuks fruit? Als het antwoord ‘ja’ is, good for you! Nee echt, dan ben al je onwijs goed bezig. Maar het kan zelfs nóg beter. Uit recent onderzoek blijkt dat het consumeren van tot wel 800 gram groente en fruit per dag de kans op hartziekten met 24% verlaagt. De kans op een beroerte neemt af met 33%, de kans op kanker met 13% en de kans om te vroeg te overlijden met 31%. Dat zijn nog eens mooie statistieken! Tof dat je eetgewoonten zo’n grote impact kunnen hebben op je gezondheid. Een mooie motivatie om zoveel mogelijk groente en fruit naar binnen te werken!

Deze linzensalade met druiven, sperzieboontjes en blauwe kaas helpt je daarbij. En… ook niet geheel onbelangrijk, hij smaakt ontzettend goed. De nootachtige smaken van de du puy linzen en walnoten combineren mooi met de kruidige, zoute blauwe kaas. Het zoetje en zuurtje van de druiven en cherrytomaatjes brengen het geheel helemaal in balans. Voor extra veggie power heb ik ook nog sperziebonen toegevoegd, die er perfect bij passen! Echte allemansvrienden, die groene rakkers.

Linzensalade met druiven en gorgonzola - Anniepannie.nlIngrediënten voor 2 personen:
160 g groene puy-linzen
175 g sperziebonen
150 g rode druiven
125 g cherrytomaten
100 g gemengde sla
80 g gorgonzola
handje walnoten

Dressing:
2 el citroensap
1 el walnootolie
1 el goede olijfolie
zout & peper (naar smaak)

Linzensalade met druiven, sperziebonen en gorgonzola

Kook de puy-linzen zachtjes gaar in 30 minuten. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Voeg deze in de laatste 5 minuten kooktijd toe aan de pan met linzen. Giet alles dan af, spoel in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken.

Was intussen de druiven en cherrytomaatjes en halveer deze. Laat sommige druiven heel voor een speels effect.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een grote kom. Voeg dan de linzen, sperziebonen en de sla toe en schep alles goed om.

Verdeel de linzensalade over twee borden en garneer met de cherrytomaten, druiven, walnoten en gorgonzola.
Aan tafel! Eet smakelijk.

Liefs,
Andrea

TIP: dit is een echte maaltijdsalade met linzen en een heleboel groente. Hij vult dus behoorlijk! Je zou een kleinere portie van deze salade ook prima mee kunnen nemen naar je werk. Voeg dan wel pas op het laatst de sla toe, anders wordt deze slap.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of je deze linzensalade gaat maken! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Linzensalade met druiven en blauwe kaas - Anniepannie.nlNog een lekker recept met linzen:

Griekse tortillataart met linzen en gehakt

En nog twee mooie recepten met druiven:

Flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham
Geitenkaasballetjes met druiven

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten Tags: blauwe kaas, cherrytomaat, druiven, gorgonzola, groentebooster, groenteboosters, linzen, linzensalade, salade, sla, sperziebonen, tomaat, walnoten

« Jamie’s Italian Den Haag: een aanwinst voor de stad
5 ingrediënten flapjacks met rozijnen en pecannoten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok