Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata) met doperwten

Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata) met doperwten

25 september 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Kuku sabzi met doperwten - Perzische kruidenomelet | AnniepannieKuku wat? Kuku sabzi! Een Perzische kruidenomelet die zó bomvol kruiden zit dat ‘ie prachtig groen wordt. Eigenlijk vind ik het meer een kruidenfrittata, omdat ‘ie zo mooi dik is en je hem heel langzaam gaart. Er gaan ook walnoten en gedroogde cranberries in de kuku sabzi. Heerlijk! Wat een uitvinding. Ik gaf een Anniepannie twist aan het recept door er diepvriesdoperwten aan toe te voegen. Gezond, lekker én groen! Ook leuk: het recept is hartstikke makkelijk om te maken.

Iraanse lente met kuku sabzi

Ja, ik weet dat de herfst voor de deur staat en dat de lente nog wel even op zich laat wachten. Maar kuku sabzi schijnt dus een typisch lentegerecht te zijn. De Iraniërs luiden er het begin van de lente – en daarmee het nieuwe jaar – mee in! Toch laat ik me daar nu even niet door tegenhouden. Deze heerlijke Perzische frittata is namelijk jaarrond lekker! Ook nu dus! Toch wou ik jullie dit leuke feitje niet onthouden. Het zal vast te maken hebben met alle frisse kruiden die in de kuku sabzi gaan!

Kuku sabzi - Perzische kruidenfrittata | Anniepannie.nlNiet zuinig zijn

Wat de verse kruiden betreft geldt: hoe meer hoe beter! Gebruik dus alsjeblieft níet minder dan ik in het recept aangeef. Sterker nog, als je iets grotere bosjes peterselie, koriander en dille hebt, gebruik deze dan gerust! De kruiden zijn de ster van de kuku sabzi en geven de frittata de kenmerkende, groene kleur. Bij de Turkse of Marokkaanse winkel kun je vaak goedkoper verse kruiden kopen dan in de supermarkt. Toch gebruikte ik zelf – uit luiheid, ik geef het eerlijk toe – verse kruiden van de Albert Heijn.

Handig om mee te nemen

Kuku sabzi smaakt afgekoeld ook heerlijk en is daardoor perfect voor in de lunchbox! Serveer er wat yoghurt en een frisse salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd te pakken. In Iran stoppen ze ook weleens een stuk kuku sabzi tussen een stuk (plat)brood. Ook een lekker idee! Dat ga ik de volgende keer proberen. Maar, genoeg gekletst. Tijd voor jou om dit heerlijke gerecht te gaan maken! Het recept staat onder de foto.

Iraanse kruidenomelet kuku sabzi in boho tiffin

Kuku sabzi - Perzische kruidenfrittata | Anniepannie.nl

Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata) met doperwten

Kuku sabzi is een Perzische kruidenfrittata met walnoten en gedroogde cranberries. Er zitten zóveel verse kruiden in dat de frittata helemaal groen ziet. Ik voegde ook nog doperwten toe, yummm!
4.67 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten minuten
Bereidingstijd15 minuten minuten
Totale tijd30 minuten minuten
Servings: 1 frittata

Ingrediënten

  • 200 gram diepvries velderwten Bonduelle
  • 6 eieren
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl zeezout
  • flink zwarte peper
  • 7 lente-uitjes
  • 20 g verse platte peterselie fijn gehakt
  • 20 g verse koriander fijn gehakt
  • 20 gram verse dille fijn gehakt
  • 60 gram walnoten grof gehakt
  • 40 gram gedroogde cranberries grof gehakt
  • 1 el olijfolie
  • Griekse yoghurt voor erbij

Ook nodig:

  • koekenpan met antiaanbaklaag en deksel

Instructies

  • Doe de diepvriesvelderwtjes in een vergiet en spoel ze af onder koud, stromend water. Het gaat erom dat de erwtjes ietsje ontdooien en je geen aan elkaar gevroren klonten meer hebt. Laat de erwtjes goed uitlekken.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen op een bord.
  • Maak de lente-uitjes schoon en hak ze zo fijn mogelijk. Hak daarna de kruiden super fijn. Doe je best!
  • Doe de eieren in een grote kom, samen met de kaneel, komijn, peper en zout. Kluts goed door totdat alles gemengd is. Voeg dan de doperwten, de gehakte kruiden en lente-uitjes, walnoten en cranberries toe. Meng alles goed door.
  • Vet de hele koekenpan in met 1 el olijfolie en verhit op middelhoog vuur. Voeg zodra de pan warm is het eiermengsel toe. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de kuku sabzi in ongeveer 12 minuten gaar worden. De frittata is gaar wanneer de eieren helemaal gestold zijn.
  • Serveren: laat de kuku sabzi voorzichtig op een bord of serveerplank glijden en snijd in parten. Geef er een schep dikke yoghurt bij en een frisse salade.

Notities

Tip: als je geen deksel hebt voor je koekenpan, kun je ook een stuk aluminiumfolie tot deksel vormen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer Midden-Oosterse recepten:

Rijstsalade met ingelegde citroen, olijven en abrikozen
Libanese kipspiesjes | Shish taouk
Muhammara: Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten

Kuku sabzi met doperwten - Perzische kruidenomelet | AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om zelf kuku sabzi te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Vega Tags: bonduelle, cranberries, cranberry, dille, doperwten, frittata, iraans, koriander, omelet, perzisch, peterselie, samenwerking, walnoten

« Kabeljauwpakketjes uit de oven met pesto en tomaat
Avocado hummus met limoen »
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok