Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Koolrabifrietjes met kerrie

Koolrabifrietjes met kerrie

11 juli 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 3 Reacties


Koolrabifrietjes met kerrie - Anniepannie.nlWeer zo’n apesimpel recept dat je echt van je sokken blaast. Kijk, echte friet maak je van aardappels en bereid je in de frituurpan. Geen discussie over mogelijk. Maar je kunt niet elke dag patat eten. Het is in elk geval niet zo slim, haha. Groentefrietjes daarentegen… die mogen wél elke dag! Moet je er misschien niet elke keer mayonaise bij serveren. Ik maakte koolrabifrietjes met kerriesmaak, die zo lekker waren dat ik ze echt even met jullie moet delen. Hoe simpel het recept ook is!

Ik zit er zelfs over te twijfelen of ik deze koolrabifrietjes misschien wel lekkerder vind dan zoete aardappelfriet. Maar zoals je misschien hebt gemerkt ga ik nogal eens door een fase heen. Op dit moment is dat de koolrabi fase, maar niet heel lang geleden had ik zo’n zelfde obsessie met zoete aardappel. ;-)

Bereid je voor op nog een aantal koolrabi recepten, ik heb nog 3 van die knollen liggen. Zelf geoogst in een pluktuin in het Groene Hart! Wist je dat je ook paarse koolrabi’s hebt? Ik wist dat dus niet! In de supermarkt zie je alleen van die groene koolrabi’s, maar er bestaat dus een knalpaarse variant. Overigens is die van de binnenkant precies hetzelfde als de groene koolrabi en ook de smaak verschilt nauwelijks. Maar tof is het wel!

Koolrabifrietjes met kerrie 1 - Anniepannie.nlIngrediënten voor 2 personen:
2 kleine koolrabi’s
2 eetlepels zonnebloemolie
Kerriepoeder
Zeezout

Koolrabifrietjes met kerrie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd een pak van de onder- en bovenkant van de koolrabi’s en schil ze helemaal. Snijd ze vervolgens in plakken en snijd daar mooie frietjes van.

Hussel de koolrabifrietjes in een kom met de olijfolie, flink wat kerriepoeder en een beetje zeezout.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid de koolrabifrietjes gelijkmatig over de bakplaat. Schuif in de oven en laat de koolrabifriet in ongeveer 30 minuten goudbruin worden. tussendoor even omscheppen.

Smullen maar!

Het zou trouwens goed kunnen dat jouw oven een stuk fanatieker is dan dat suffe ding van mij. Dan moeten de koolrabifrietjes er iets korter in. Houd de boel dus goed in de gaten, zodat je frietjes niet aanbranden.

Ik ben benieuwd wat je vond van de koolrabifrietjes met kerriesmaak! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Nog twee lekkere recepten met koolrabi!

Salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit
Koolrabi carpaccio met za’atar en geitenkaas

Koolrabifrietjes met kerrie - Anniepannie.nlVOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: friet, groentefriet, kerrie, koolrabi, patat, vega, vegan

« Pompoensoep met gember en lente-ui
Restaurant ñ in Den Haag: tapas van topkwaliteit! »

Reacties

  1. Marijke zegt

    1 april 2024 om 19:48

    Vandaag dit ‘ouwetje’ uitgeprobeerd omdat de groentefrietjes knapperig zouden worden. Helaas pindakaas……. Ondanks een niet suffe oven slappe hap. Smaak overigens wel ok.

    Beantwoorden
  2. Ilona zegt

    15 juli 2020 om 12:54

    Zoiets wilde ik vandaag dus maken en even Googlen op ‘koolrabi frietjes’ kom ik bij Annie uit!
    Ik denk dat ik er truffelmayonaise bij serveer ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      16 juli 2020 om 09:02

      Hahaha wat leuk! Is een ouwetje al, dit recept. ?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok