Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Ontbijt / Tropische havermoutmuffins met mangochutney

Tropische havermoutmuffins met mangochutney

22 augustus 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Tropische havermoutmuffins met mangochutney - Anniepannie.nlIk hou van tropische ontbijtjes! Meestal kom ik niet verder dan een bakje havermout met kokosmelk en wat tropisch fruit, maar vandaag had ik echt een geniale ingeving. Al zeg ik het zelf… ? Ik besloot havermoutmuffins met mangochutney te maken. Muffins met een kick dus! Want mangochutney is naast heerlijk zoet ook een pietsie pittig. Een heerlijke manier om je dag te beginnen, ben je meteen goed wakker.

Nou niet bang worden voor deze tropische muffins, de ‘kick’ is echt heel subtiel. Alhoewel, dat hangt ook een beetje af van welke mangochutney je gebruikt natuurlijk, haha! Ik gebruik de mangochutney van Patak’s, met de paarse deksel. Die is heerlijk zoet, kruidig en een tikkeltje pittig. Voor het beste resultaat zou ik je aanraden om hiermee te beginnen. Kun je van daaruit zelf verder experimenteren.

Havermoutmuffins met mangochutney en banaan - Anniepannie.nlDeze havermoutmuffins met mangochutney worden nog lekkerder als je ze serveert met een toefje kokosyoghurt. Love on first bite!

Ingrediënten voor 9 muffins:
150 gram fijne havermout
2 rijpe bananen (normaal formaat)
1 el chiazaad + 3 el water (of: 1 ei)
120 ml kokos- of amandelmelk
3 el 100% pindakaas
2 el mangochutney (die van Patak’s is heerlijk)
½ tl bakpoeder
Snufje keukenzout

Ook nodig: een muffinvorm

Havermoutmuffins met mangochutney

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

Doe het chiazaad met het water in een grote kom en laat dit zeker 10 minuutjes staan totdat zich een gel-achtige substantie heeft gevormd. Hallo chia-ei! Je kunt ook een gewoon ei gebruiken.

Prak de banaan tot moes met een vork. Doe de geprakte banaan bij het chia-ei in de kom. Voeg ook de amandel- of kokosmelk, de havermout, mango chutney, pindakaas, bakpoeder en zout toe. Roer alles goed door.

Vet de muffinvorm in en vul ongeveer 9 holtes met het beslag. Zorg dat elke holte voor ongeveer driekwart vol zit.

Bak de havermoutmuffins in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze helemaal afkoelen in de vorm. Je kunt de muffins daarna met een mesje uit de vorm wippen.

Eet smakelijk!
Liefs, Andrea

TIP: deze lekkere havermoutmuffins blijven zeker 3 dagen lekker. Bewaar ze in de koelkast in een afgesloten bak of hersluitbare zak. Handig!

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je vond van deze havermoutmuffins met mangochutney! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Nog meer lekkere recepten met havermout

Ontbijtmuffins met havermout en banaan
Rabarbermuffins met banaan en maple syrup
Gezond bananenbrood met walnoten en cacao nibs

Havermoutmuffins met mangochutney - Anniepannie.nlHavermoutmuffins met mangochutney en banaan - Anniepannie.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Mango recepten, Ontbijt, Recepten, Vega, Vegan Tags: banaan, havermout, havermoutmuffins, mango, mangochutney, muffin, muffins, ontbijt, ontbijtmuffins, pindakaas, vega, vegan

« Shiitake sushi met komkommer en wasabimayonaise
Jamie’s Italian Den Haag: een aanwinst voor de stad »

Reacties

  1. Lianne zegt

    29 augustus 2017 om 11:01

    5 sterren
    Oh, wat ziet dat er lekker zomers uit! Daarmee houden we het zomergevoel zeker te weten vast en ik vind het prachtige foto’s.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 augustus 2017 om 17:48

      Dankjewel voor je reactie en het lieve compliment!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok