Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Ontbijt / Ontbijtmuffins met havermout en banaan

Ontbijtmuffins met havermout en banaan

13 augustus 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Ontbijtmuffins met havermout - Anniepannie.nlNiet zo heel blij met de foto’s van deze gezonde ontbijtmuffins met havermout, maar ach, room for improvement zullen we maar zeggen! Ik ga niet mijn recept níet delen omdat ik de foto’s niet perfect vind. Want dat zou betekenen dat ik jullie dit lekkere recept moet onthouden! En dat. kan. echt. niet. Weet je waarom niet? Omdat Roel mij na de eerste hap van zijn ontbijtmuffin aankeek alsof hij weer helemaal opnieuw verliefd werd. Hij vond het lekker, dat is de boodschap.

Compacte rakkers, zijn het, deze ontbijtmuffins met havermout. Ik heb er serieus over gedacht om ze iets van ‘ontbijtbonkjes’ te noemen, of zoiets. Maar ja, wie googelt daar nou op hè? 😉 Hint: NIEMAND. Haha. Ze zijn behoorlijk vullend, dus het zou zomaar kunnen dat jij aan één zo’n gezonde ontbijtmuffin genoeg hebt. Wij vonden ze zo lekker dat we besloten om er ook nog eentje te delen. Oja, en tip van de dag: neem er wat kokosyoghurt en vers fruit bij. Feestje op de ontbijttafel!

Deze ontbijtmuffins bevatten trouwens geen ei. Omdat er nu even geen eieren te koop zijn in de supermarkt (iets met fipronil, bah) heb ik een plantaardig alternatief gebruikt. Dat wou ik toch altijd al eens proberen! Het blijkt dus dat je van chiazaad en wat water een prima ei-vervanger kunt maken! Moet je echt eens proberen, te grappig. Je doet 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water in een bakje, je laat het even staan (minstens 10 minuutjes) en voilà, je krijgt een ei-achtig papje. En weet je, chiazaad is dus mega gezond. Het zit vol goodies, waaronder plantaardig omega-3 (verhoudingsgewijs zelfs meer dan in zalm!), veel vezels en magnesium. Wow! Klinkt als eigenlijk-bijna-misschien-wel-een-betere-keuze-dan-ei?

De ontbijtmuffins zijn een beetje sticky door de banaan en de pindakaas, maar hebben wel een bite. Dat komt dan weer door de cacaonibs. Verder heb ik maple syrup gebruikt, maar honing kan natuurlijk ook. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de zoetstof helemaal weg te laten, voor nog gezondere muffins. Ik heb dit trouwens niet getest, dus ik weet niet zeker hoe het zal uitpakken. Mocht je het proberen, zorg dan in elk geval dat je superrijpe banaan gebruikt. Dat geeft een lekkere zoete smaak.

Ontbijtmuffins met havermout en banaan - Anniepannie.nlIngrediënten voor 9 ontbijtmuffins:
150 gram fijne havermout
150 gram rijpe banaan (bij mij waren dat 2 kleine, schattige banaantjes)
1 ei of 1 ‘vegan’ ei (1 el chiazaad + 3 el water)
120 ml water
3 el 100% pindakaas
2 el maple syrup (= ahornsiroop) of honing
3 el cacaonibs
1 tl kaneel
1 tl vanille-extract
½ tl bakpoeder
Snufje keukenzout

Ook nodig: een muffinvorm

Ontbijtmuffins met havermout en banaan

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

Wanneer je gaat voor het ‘ei’ van chiazaad: doe het chiazaad met het water in een grote kom en laat dit 10 minuutjes staan.

Prak de banaan tot moes met een vork. Doe de geprakte banaan bij het chia ei (of het gewone ei 😉) in de kom. Voeg ook het water, de havermout, maple syrup, cacaonibs, pindakaas, kaneel, vanille-extract, bakpoeder en zout toe. Roer alles goed door.

Vet de muffinvorm in en vul de holtes met het beslag. Ik maakte er 9 met dit beslag. Zorg dat elke holte voor ongeveer driekwart vol zit.

Bak de ontbijtmuffins in 15 tot 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen in de vorm. Je kunt de muffins daarna met een mesje uit de vorm wippen.

Eet smakelijk!
Liefs, Andrea

TIP: deze ontbijtmuffins blijven zeker 3 dagen lekker. Bewaar ze in de koelkast in een afgesloten bak of hersluitbare zak. Handig!

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je vond van deze ontbijtmuffins met havermout wen banaan! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Inspiratie voor dit recept komt van: Showmetheyummy.

Meer ontbijtbaksels:

Gezond bananenbrood met walnoten en cacao nibs
Pompoenbrood met amandelmeel en abrikozen
Bananenpannenkoekjes voor luie donders

Ontbijtmuffins met havermout - Anniepannie.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Ontbijt, Recepten, Vega, Vegan Tagged With: bakken, banaan, cacao nibs, havermout, honing, kaneel, maple syrup, muffins, ontbijt, vega, vegan

« Ijshoorntjes met fruit en chocolade
Vietnamese salade met courgette, wortel en koriander »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.