Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Gebakken tempeh met appel-gemberchutney

Gebakken tempeh met appel-gemberchutney

8 januari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Gebakken tempeh met appelchutney - Anniepannie.nl

Deze Indonesisch gemarineerde, gebakken tempeh vervangt vlees of vis tijdens een plantaardig of vegetarisch diner. De kruidige tempeh gaat heerlijk samen met een friszoete appel-gemberchutney. Zelfs verstokte vleeseters zullen het vlees niet missen bij dit heerlijke hoofdgerecht! Ik eet deze gebakken tempeh graag met witte rijst en een eenvoudige salade. YUM! Vergeet niet om de appel-gemberchutney erbij te maken, die smaakt er verrukkelijk bij.

Gebakken tempeh

Tempeh is typisch zo’n product waarvan je moet weten hoe je ermee om moet gaan. En hoe je het lekker maakt! Ik hou ervan om tempeh goed te marineren, dan neemt het veel smaak op en dat komt het eindresultaat natuurlijk alleen maar ten goede! Ook vind ik tempeh het lekkerst als het knapperig is. Dat bereik je door het te bakken in de koekenpan of door het te frituren. Een ander lekker gebakken tempeh recept is deze sticky tempeh bowl, waarbij je de tempeh in de oven gaart. Door de marinade wordt het lekker kleverig!

Gebakken tempeh met appelchutney - Anniepannie.nl
Gebakken tempeh met appelchutney - Anniepannie.nl

Gebakken tempeh met appel-gemberchutney

Een heerlijk plantaardig hoofdgerecht van Indonesisch gekruide, gebakken tempeh, vergezeld van een frisse appel-gemberchutney.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd2 uren uren
Bereidingstijd15 minuten minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram tempeh

Ingrediënten voor de marinade:

  • 2 theelepels korianderpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 50 mililiter water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel tamari of sojasaus
  • 1 eetlepel ahornsiroop maple syrup

Ingrediënten voor de appel-gemberchutney:

  • 450 gram Granny Smith appels Marlene
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel rijststroop
  • 2 centimeter gember vers
  • 150 mililiter appelazijn
  • 1 eetlepel kaneelpoeder

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de tempeh in blokjes en schep ze om met de marinade. Laat de tempeh minstens 2 uur marineren in de koelkast.
  • Maak intussen de chutney. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Schil het stuk gember en hak of rasp het heel fijn.
  • Doe de appelazijn en rietsuiker in een steelpan en verhit dit zachtjes totdat de suiker in de azijn is opgelost. Voeg dan de appelblokjes, gember en kruiden toe en laat de chutney 2 uur pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig. Als de chutney te plakkerig wordt kun je een scheutje water toevoegen.
  • Zodra de chutney dik is geworden is het klaar. Laat afkoelen.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak de gemarineerde tempeh goudbruin en knapperig. Als je wilt kun je de resterende marinade toevoegen tijdens het bakken.
  • Serveer de gebakken tempeh met de appel-gemberchutney. Lekker met rijst en een salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Een volledig plantaardig diner?

Als je nu denkt, jottum, ik wil eigenlijk ook nog wel een bijpassend vegan voorgerecht én een plantaardig nagerecht om het feest compleet te maken, dan heb ik een hele fijne verrassing voor je. Hieronder vind je een hoofdgerecht en een nagerecht die beiden heerlijk zijn én helemaal veganistisch. In beide gangen zitten appels verwerkt, die zo dus de rode draad vormen van het volledige menu. Lekker!

Plantaardig menu:
VOOR: salade van palmkool, appel en walnoten
HOOFD: gebakken tempeh met appel-gemberchutney (zie hierboven)
NA: vegan appeltaart met kokosslagroom

Meer inspiratie voor een plantaardig diner? Bekijk dit overzicht met 17 heerlijke vegan hoofdgerechten.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze gebakken tempeh met appel-gemberchutney? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Dit recept is aangeboden door Marlene.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Vega, Vegan Tags: appel, chutney, gember, indonesisch, marinade, plantaardig, sojasaus, tempeh, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch

« Salade van palmkool, appel en walnoten
Vegan appeltaart met kokosslagroom »
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok