Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Salades / Salade van palmkool, appel en walnoten

Salade van palmkool, appel en walnoten

8 januari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


Salade van cavolo nero met appel en walnoten

Deze salade van palmkool (of ‘cavolo nero’) met appels, walnoten en granaatappel is het ideale voor- óf bijgerecht voor een vegan diner. De appel en granaatappelpitjes geven deze smaakvolle salade een heerlijke frisheid. Ideaal voor een (Kerst)diner of misschien wel als onderdeel van een vegetarisch of veganistisch buffet! Overigens gaat deze salade van cavolo nero en appel natuurlijk ook hartstikke goed samen met vlees of vis. Net wat jij lekker vindt!

Salade van palmkool en appel

Cavolo nero heet in het Nederlands palmkool. Het is een typische wintergroente die je naast gekookt ook heel goed rauw kunt eten in een salade. Zeker met een friszure appel gaat het erg goed samen. In dit recept gaan appels van Marlene. Dat zijn super smaakvolle appels uit Zuid-Tirol. Eerder maakte ik daar al eens deze gevulde courgette met appel, geitenkaas en walnoten mee. En dat is… één van de populairste recepten van Anniepannie.nl! Als je hem nog niet kent: snel een keertje maken! Krijg je geen spijt van.

Salade van cavolo nero - Anniepannie.nl

Meer vegan voorgerechten

Ga je een diner geven en wil je meer inspiratie voor plantaardige of vegetarische voorgerechten? Dan moet je echt even dit overzicht met 5 vegan voorgerechten bekijken. Ze zijn allemaal makkelijk te maken en zien er stuk voor stuk waanzinnig mooi uit! Maar nu eerst: de salade van palmkool, appel en walnoten:

Salade van cavolo nero met appel en walnoten

Salade van cavolo nero met appel en walnoten

Deze salade van cavolo nero (palmkool) met appels, walnoten en granaatappel is een ideaal bij- óf voorgerecht voor een mooi diner.
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram gesneden cavolo nero of palmkool
  • ½ Royal Gala appel Marlene
  • ¼ granaatappel
  • 20 gram walnoten
  • 10 gram pompoenpitten

Ingrediënten voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Snijd de Marlene appel in dunne plakjes.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zien.
  • Snijd de granaatappel doormidden en haal er de granaatappel pitten uit. Dat gaat het makkelijkst door met een pollepel op de schil te tikken.
  • Hussel de cavolo nero en de appel door elkaar en druppel de dressing erover. Stooi de granaatappelpitjes en de pompoenpitten over de salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Een volledig plantaardig diner?

Als je nu denkt, jottum, ik wil eigenlijk ook nog wel een bijpassend vegan hoofdgerecht én een vegan nagerecht om het feest compleet te maken, dan heb ik een hele fijne verrassing voor je. Hieronder vind je een hoofdgerecht en een nagerecht die beiden heerlijk zijn én helemaal veganistisch. In beide gangen zitten appels verwerkt, die zo dus de rode draad vormen van het volledige menu. Lekker!

Plantaardig menu:
VOOR: salade van palmkool, appel en walnoten (zie hierboven)
HOOFD: gebakken tempeh met appel-gemberchutney
NA: vegan appeltaart met kokosslagroom

Meer inspiratie voor een plantaardig diner? Bekijk dit overzicht met vegan voorgerechten.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze prachtige salade van palmkool? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Dit recept is aangeboden door Marlene.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Kerst, Recepten, Salades, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: ahornsiroop, appel, cavolo nero, granaatappel, granaatappelpitjes, Kerst, makkelijk, maple syrup, palmkool, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch

« ‘Ontbijt als avondeten’ maaltijdsalade
Gebakken tempeh met appel-gemberchutney »

Reacties

  1. Debbie Bodewes zegt

    13 februari 2020 om 21:05

    Ik ben gewoon verliefd op deze foto’s!!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok