Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Chocoladescherven met pistache en meringue

Chocoladescherven met pistache en meringue

16 mei 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Chocoladescherven 3 - Anniepannie.nlHeb jij altijd al eens je eigen chocoladerepen willen maken? Dit is je kans! Natuurlijk gebruik je kant en klare chocola, want een blog over hoe je zelf ‘from scratch’ chocolade kunt maken gaat zelfs mij de pet te boven. ;) Koop een paar witte en pure repen en… release your inner chocolate king/queen! En oja, je maakt chocoladescherven, geen repen. Dat is namelijk nóg leuker. Chocoladescherven zijn makkelijk om te maken, maar zien er heel indrukwekkend uit. Je gooit er gegarandeerd hoge ogen mee! Vooral het ‘marmer’ effect vinden veel mensen fascinerend, let maar op.

In dit recept gebruik ik pistachenootjes en stukjes frambozenmeringue om de chocola te versieren, maar je kunt natuurlijk ook zelf lekkere toppings verzinnen! Bijvoorbeeld van die zilveren bolletjes, of hazelnootjes. Of flintertjes sinaasappelschil, of stukjes gedroogde mango! Of… nouja, teveel om op te noemen. Ik vond dus über schattige mini meringues met frambozensmaak bij de Albert Heijn, die perfect pasten bij de pistachenootjes die ik nog in de kast had staan.

Ingrediënten voor een stapel chocoladescherven
300 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
50 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
Handje pistachenootjes, grofweg in stukjes gehakt
12 mini frambozenmeringues, grofweg in stukjes gehakt

Ook nodig: grote vierkante ovenschaal, bakpapier en een beetje olijfolie

Chocoladescherven met pistache en meringue

Vet de ovenschaal in met een heel klein beetje olijfolie. Bekleed dan de ovenschaal heel netjes met bakpapier, dat door de olijfolie beter zal blijven zitten.

Smelt de witte chocolade ‘au bain-marie’. Dat wil zeggen dat je de witte chocoladestukjes in een kommetje of pannetje doet, die je vervolgens in een iets groter pannetje hangt. In het grotere pannetje doe je een klein laagje water en dit zet je op laag vuur. Door de warmte die van het water af komt, zal je chocolade gaan smelten. Smelt ook de pure chocolade op deze manier. Let op: het is super belangrijk dat er géén water bij de chocolade komt.

Als de beide chocoladesoorten gesmolten zijn, roer je ze even door om er zeker van te zijn dat er geen stukjes meer inzitten. Vervolgens giet je alle witte chocolade in de ovenschaal. Giet vervolgens her en der kleine plasjes pure chocolade in de witte chocolade. Pak een theelepeltje en maak met de achterkant een marmer-effect in de chocola. Dat doe je door heen en weer te gaan met sierlijke bewegingen.

Als je tevreden bent met je marmer-look, strooi je de pistachenootjes en stukjes meringue over de chocola.

Zet de ovenschaal in de koelkast en laat minstens een halfuurtje hard worden. Haal dan de chocoladeplak uit de ovenschaal en breek in grote stukken. Tadaaaa, je chocoladescherven zijn klaar om verorberd te worden!

Chocoladescherven 1 - Anniepannie.nl

Chocoladescherven 2 - Anniepannie.nl
Benieuwd naar nog meer zoete verwennerij? Hier vind je alle zoete recepten op Anniepannie.nl.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Nagerechten, Recepten Tags: chocola, chocolade, chocoladescherven, meringue, pistache, pistachenoten

« Blauwe kaas salade met pancetta en paddenstoelen
De Haagse toren: borrelen op hoge hoogte! »

Reacties

  1. Tessa zegt

    19 mei 2017 om 12:09

    5 sterren
    Zo eenvoudig en zo’n groots effect!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      23 mei 2017 om 13:34

      My cup of tea! :)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok