Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Voorgerechten / Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)

Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)

29 oktober 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Feta en ik. Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten waren we best friends. En als het aan mij ligt: best friends forever. Ik vind feta een van de allerlekkerste én veelzijdigste kazen die er bestaan. Op Anniepannie staan echt al een heleboel recepten met feta. Het is dan ook niet heel opmerkelijk dat dit recept voor feta uit de oven mij meteen opviel in het nieuwe boek Vers Deeg van Claudia Damen! Officieel heet het ‘bougiourdi’. Dat klinkt Grieks en dat is het ook. Bougiourdi is heerlijk om met brood op te smikkelen. Als borrelhap, als voorgerecht of zelfs als lunch.

Feta uit de oven eet je met… pita

Even terug naar het mooie kookboek van Claudia. Of wat zeg ik. Bakboek! Vers Deeg is een boek met meer dan tachtig hartige en zoete bakrecepten, van brioche tot zuurdesem. Alle basics staan erin en ook voor de uitgebreidere recepten (lees: filodeeg) moet je bij dit boek zijn. Wat ik leuk vind is dat er ook recepten zijn voor wat je met die baksels doet. Bij de brioche burgerbroodjes hoort een crunchy kipburger en bij de Griekse pita hoort een recept voor gyros. Deze feta uit de oven eet je ook met Griekse pita. Al weet ik uit ervaring dat bougiourdi ook erg lekker dipt met nachochips.

Feta uit de oven met paprika en tomaat | bougiourdi - ANNIEPANNIE

Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)

Bougiourdi, ofwel feta uit de oven met paprika en tomaat. Serveer deze Griekse dip met pita of ander brood. Heerlijk als borrelhap, voorgerecht of lunch.
4.86 van 7 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 2 personen

Keukentools

  • ovenschaal van 7 x 13 cm
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 100 g feta
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 zoete puntpaprika in blokjes
  • 4 el goede olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 30 g belegen Goudse kaas geraspt
  • gewone of Griekse pita

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 230 graden.
  • Meng de feta met de tomaat, puntpaprika, olijfolie, oregano en chilivlokken in de ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven totdat de feta is gesmolten.
  • Dien op met gewone of Griekse pita
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Zoals gezegd komt dit recept uit het boek Vers Deeg. Ik ben fan! Alle foto’s in het boek zijn om van te watertanden. Ze zijn zelf gemaakt door Claudia en nodigen echt uit om de keuken in te gaan! Mijn eerstvolgende project wordt het kaas-uienbrood. Nu. al. zin. in. Wil je ook aan de slag met dit boek? Je koopt ‘m bij Bol.com:

Om deze review te schrijven ontving ik van uitgeverij Nijgh & van Ditmar een exemplaar van Vers Deeg. Het boek heeft een ereplaats in mijn boekenkast gekregen, ik ben er super blij mee!

Meer lekkere recepten met feta:

Mango feta dip
Wat ben ik trots op deze mango feta dip! Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en het resultaat is heerlijk! Romig, fris en tropisch. Lekker bij (nacho)chips!
Bekijk recept
Mango feta dip - Anniepannie
Courgette quiche met feta en kruiden
Bij deze Griekse courgette quiche eet je je vingers op! Een heerlijke courgettetaart met verse kruiden, feta en cherrytomaatjes. Genieten!
Bekijk recept
courgette quiche met feta - ANNIEPANNIE
Doperwtenstamppot met munt, feta en kibbeling
Een stamppot met een Britse twist: deze doperwtenstamppot met munt, feta en kibbeling is heerlijk en nét even anders.
Bekijk recept
Doperwtenstamppot met munt en feta - ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze heerlijke feta uit de oven te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Borrel, Comfort food, Hapjes en Snacks, Lunch, Recepten, Vega, Voorgerechten Tagged With: chili, feta, oregano, paprika, pita, rode paprika, tomaat

« Schelvis in spek met romige spinaziepuree en oventomaten
Saté van mango met zoete chilisaus »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Als er iets lekker is, dan is het deze platbroodpi Als er iets lekker is, dan is het deze platbroodpizza met aardappel! Het lijkt op het eerste gezicht misschien helemaal niet zo interessant, maar geloof me: deze wil je maken. Roseval aardappels hebben al een heerlijke smaak van zichzelf, maar gecombineerd met rozemarijn, knoflook, heel veel kaas en romige crème fraîche worden ze nóg lekkerder! Tel daar een crunchy bodem van Libanees platbrood bij op en echt, je weet niet wat je meemaakt. Aardappelplatbroodpizza for president! Lekker als avondeten, maar zo’n slice aardappelpizza smaakt ook top bij lunch of de borrel. Linkje staat in mijn bio @anniepannie_nl. 🥳😘
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Blondies van kikkererwten met pindakaas en chocolade (vegan)
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Chocolademelk van cacaopoeder
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.