Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten met aardappel / Doperwtenstamppot met munt, feta en kibbeling

Doperwtenstamppot met munt, feta en kibbeling

8 juli 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Stamppot hoeft niet altijd winters te zijn, dat bewijst deze frisse doperwtenstamppot met munt en feta wel! De inspiratie voor dit recept kwam van het Britse ‘fish and chips’. Patatten geserveerd met gebakken vis en – vaak – doperwten, citroen en een muntsausje. ‘Waarom al die lekkere smaken niet verwerken in een Hollands stamppotje?’, dacht ik. En zo geschiedde. Dit is een heerlijke, British-inspired stamppot met kibbeling die het goed doet in de herfst en winter, maar zeker ook in de lente en zomer! Multi-op-tafel-zetbaar dus. Wat wil een mens nog meer? (ja ok, world peace en een zwembad in de tuin…)

Doperwtenstamppot met munt

Wist je al wel dat doperwten en munt ultiem goed samengaan? Ik gebruik deze combinatie heel vaak in een frisse salade met feta. Zo kwam ik trouwens ook op het idee om feta in de doperwtenstamppot te verwerken. Het geeft iets ziltigs en romigs aan het geheel. Heel lekker! Serveer er zeker ook wat partjes citroen bij om het feest helemaal compleet te maken.

Kibbeling van de visboer

Het liefst haal ik mijn kibbeling bij de visboer om de hoek. Die heeft zulke lekkere! Mocht jij niet zo’n topper om de hoek hebben zitten, dan kun je ook kibbeling van de supermarkt gebruiken. Maar, ik moet wel eerlijk bekennen: dan is zelfgemaakte kibbeling een stuk lekkerder. Daar heb je op zich niet per se een frituurpan (ik heb deze) voor nodig. Kruid en zout wat bloem, haal er stukken witvis doorheen, klop een ei los, haal daar de stukken ook doorheen en geef ze daarna een jasje van paneermeel. Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de stukken vis goudbruin, krokant en gaar. Eventueel kun je er daarna nog wat kruiden over strooien.

Doperwtenstamppot met munt en feta - ANNIEPANNIE

Doperwtenstamppot met munt, feta en kibbeling

Een stamppot met een Britse twist: deze doperwtenstamppot met munt, feta en kibbeling is heerlijk en nét even anders.
4.67 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd30 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram stamppotaardappelen
  • 200 gram tuinerwten diepvries
  • 130 gram feta
  • 60 gram crème fraîche
  • 1/2 citroen in partjes
  • 3 eetlepels fijngesneden munt
  • 300 gram gebakken kibbeling

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, of totdat ze makkelijk uit elkaar vallen wanneer je er met een mes in prikt.
  • Kook water in de waterkoker. Doe de tuinerwten in een vergiet en giet het kokende water er overheen. Spoel ze direct af met koud, stromend water en laat uitlekken.
  • Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen van de visboer of de verpakking.
  • Giet de aardappelen af, laat ze uitstomen en stamp ze dan goed fijn met de crème fraîche en de munt.
  • Verbrokkel de feta over de gestampte aardappelen en doe driekwart van de tuinerwten erbij. Roer alles goed door en verdeel de mash over twee borden. Garneer met de rest van de tuinerwtjes en leg de kibbeling er bovenop. Serveer met partjes citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotjes? Deze zijn ook top:

Bloemkoolstamppot met chorizo en amandelen
Broccolistamppot met cashewnootjes en sticky garnalen
Zoete aardappel stamppot met boerenkool en chorizo

Ik maakte dit recept voor een eerdere samenwerking met Landjuweel en mag het nu ook met jullie delen. Leuk!

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze doperwtenstamppot te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Comfort food, Hoofdgerechten, Recepten, Recepten met aardappel, Stamppot, Vis Tags: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, aardappels, citroen, creme fraiche, doperwten, engels, feta, kaas, kibbeling, landjuweel, munt, samenwerking, stamppot, vis

« Mexicaanse salsa salade met nacho’s on the side (vegan)
Pinchos met Manchego en rode uiencompote »

Reacties

  1. Ober app zegt

    18 juli 2020 om 13:17

    5 sterren
    dat ziet er zo lekker uit, hoe zit het met het toevoegen van wat mayonaise daar? ik denk dat het lekkerder zal worden

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 juli 2020 om 14:22

      Ik zou zeggen: go for it! Ik doe zelf nooit mayonaise door de stamppot.

      Beantwoorden
4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok