Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vis / Broodje vissticks met wortelsalade en augurk

Broodje vissticks met wortelsalade en augurk

21 oktober 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Broodje vissticks met wortelsalade en augurk

In mijn studententijd at ik vissticks bij het leven. Vooral in het begin, toen ik nog niet echt kon koken. Vissticks waren lekker goedkoop en vooral ook makkelijk te bereiden. Hop, in de oven en niks meer aan doen. Toen ik onlangs bij een event van Quorn hun plantaardige vissticks mee naar huis kreeg (net echt!), moest ik meteen terugdenken aan mijn studententijd. Ik besloot een broodje vissticks deluxe te maken! Met wortelsalade, sla, augurk en natuurlijk een dikke laag mayo. YUM! Wat was dit lekker. Ik snap niet waarom ik ooit gestopt ben met het eten van vissticks, hahaha!

Broodje vissticks: daar wordt iedereen blij van

Serveer dit broodje vissticks bij de lunch of zelfs als avondeten (lekker met ovenfrietjes!) en je krijgt gegarandeerd blije gezichten. Vissticks zijn nou eenmaal allemansvrienden. Dat krokante laagje, die zachte, sappige binnenkant, gewoon helemaal lekker. Als je wilt, kun je dit broodje helemaal vegan maken, door voor plantaardige vissticks en mayonaise te gaan. Serieus even lekker als the real deal! Tried and tested. Hou je van vis, kies dan je favo visstickjes uit in de supermarkt of bij de visboer. Ik let zelf altijd op het MSC keurmerk, dan weet je dat je duurzame vis te pakken hebt. Qua mayo ga ik steevast voor de citroenmayonaise van D&L, die is echt zo yum! Als je die nog niet kent: probeer ‘m en ik gok dat je nooit meer een andere wilt. Thank me later!

Broodje vissticks met wortelsalade en augurk

Broodje vissticks met wortelsalade en augurk

Van zo'n broodje vissticks wordt echt iedereen blij! Ik maakte een deluxe versie met wortelsalade, augurk en sla. Heerlijk hoor!
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 bolletjes (ik koos voor volkoren)
  • 6 vissticks (plantaardige als je vegan eet)
  • 2 blaadjes botersla
  • 4 grote plakken zoetzure augurk
  • 1 kleine bospeen
  • 5 eetlepels mayonaise (plantaardige als je vegan eet)
  • 1 eetlepel ketchup

Instructies

  • Bereid de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rasp de wortels en meng er 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel ketchup door.
  • Snijd de bolletjes open en besmeer alle helften met de rest van de mayonaise. Leg op iedere onderkant een blaadje sla en verdeel daarover de wortelsalade. Dan de plakken augurk en eindig met de vissticks. Leg de bovenste helften van de bolletjes er weer bovenop.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk! Benieuwd waar dat überschattige bordje van de foto vandaan komt? Die komt van de Hema, alleen verkopen ze hem niet meer. Dit bordje met gouden stipjes lijkt er een beetje op.

Meer lekkere broodjes vind je hier:

Broodje pulled chicken met barbecuesaus en koolsalade
Broodje pulled jackfruit met ketjap
Pulled carrot broodjes met hoisinsaus en taugé


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Brood, Buitenlandse broodjes, Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Vega, Vegan, Vis Tags: augurk, broodje, plantaardig, vegan, veganistisch, vis, vissticks, wortel

« Gebakken aardappels met spek en ui
Borrelplank maken met kaas en vlees »

Reacties

  1. Marianne zegt

    13 februari 2020 om 13:24

    5 sterren
    Favoriet recept van mijn pubers!
    Regelmatig wordt er gevraagd wanneer we het weer eten!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      29 juni 2020 om 16:23

      Wowieee, wat leuk om te horen Marianne!

      Beantwoorden
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok