Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Bloemkoolsteak met smokey romescosaus

Bloemkoolsteak met smokey romescosaus

9 januari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Bloemkoolsteak met romescosaus - Anniepannie

Dit leek me nou al zó lang lekker om een keertje te maken! Bloemkoolsteaks at ik al eens eerder, maar niet in combinatie met romescosaus. Dat is een super lekkere Spaanse saus die ooit bedacht is voor bij vis. Maar hij smaakt ook zááálig bij vlees of groente en zelfs als dip is dit sausje niet te versmaden. Dit gerecht is super simpel om te maken: terwijl de bloemkoolsteak gaart in de oven doe je alle ingrediënten voor de romescosaus in de keukenmachine. Even draaien en hop, klaar!

Bloemkoolsteak uit de oven

Mocht je nou denken: hè getsie, bloemkool, blijf dan nog heel even lezen. Tot niet eens zo lang geleden kende ik bloemkool ook alleen als die neutrale (vaak platgekookte) groente. Maar als je bloemkool in steaks snijdt en roostert in de oven gebeurt er iets magisch. De bloemkoolsteak krijgt crispy stukjes aan de buitenkant en de smaak wordt lekker intens en nootachtig. Een wereld van verschil met gekookte bloemkool! Give it a try, je gaat er echt zó geen spijt van krijgen… En mocht je daarna op dreef zijn, probeer dan ook deze geroosterde bloemkool met rijst, dragon en feta of gooi een hele bloemkool in de oven.

Romescosaus met hazelnoten

Normaal gesproken wordt romescosaus gemaakt van amandelen, maar ik maakte ‘m met hazelnoten. Die geven echt een waanzinnig mooie smaak. Voor een extra smokey effect voegde ik ook nog wat gerookt paprikapoeder toe aan de saus. Waanzinnig lekker is ‘ie! Maak de saus precies zoals hieronder en ik garandeer je dat je levenslang fan bent. Kan niet anders! Een lekker bijgerecht voor bij deze bloemkoolsteak met romescosaus is aardappelpuree met spinazie, munt en blanke rozijnen. Zo heb je een complete maaltijd. Eet smakelijk alvast!

Bloemkoolsteak met smokey romescosaus - Anniepannie
Bloemkoolsteaks met smokey romescosaus - Anniepannie

Bloemkoolsteak met smokey romescosaus

Dit is niet normaal lekker! Geroosterde bloemkoolsteak met crispy randjes, geserveerd met een smokey romescosaus van hazelnoten en geroosterde paprika. Vega, vegan, glutenvrij en nog makkelijk ook!
4.80 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten minuten
Bereidingstijd30 minuten minuten
Totale tijd35 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

Voor de bloemkoolsteaks:

  • 1 middelgrote bloemkool je houdt hier wat van over
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap vers
  • zout & peper

Voor de romescosaus:

  • 65 gram hazelnoten
  • 200 gram geroosterde paprika’s uit pot of zelf geroosterd
  • 2 tomaten uit blik ik gebruik de san marzano tomaten van Mutti
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap vers
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • klein bosje platte peterselie
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • zout & peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd 2 ‘steaks’ uit het midden van de bloemkool, elk ongeveer 3 cm dik. Leg de steaks op de bakplaat.
  • Roer de olijfolie en het citroensap door elkaar, samen met wat zout en versgemalen peper. Smeer hiermee de bovenkant van de bloemkoolsteaks in (een kwastje is handig maar met je vingers kan het ook).
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Keer de bloemkoolsteaks na 15 minuten voorzichtig om en kwast dan ook de andere kant in met de citroenolie. Bak de bloemkoolsteaks daarna nog eens 15 minuten totdat ze gaar zijn en licht gebruind.
  • Doe intussen alle ingrediënten voor de romescosaus in de keukenmachine en blend totdat je een saus hebt.
  • Haal de bloemkoolsteaks uit de oven, leg ze op een bord en lepel er wat van de romescosaus over.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere gerechten met bloemkool?

Bloemkoolstamppot met chorizo
Geroosterde bloemkool met rijst, feta en dragon
Hele bloemkool uit de oven met vadouvankruiden en ravigottesaus
Fris-pittige bloemkoolsalade uit India

Bloemkoolsteak met romescosaus - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze bloemkoolsteak met romescosaus zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: bloemkool, bloemkool uit de oven, bloemkoolsteak, citroen, geroosterde bloemkool, geroosterde paprika, glutenvrij, hazelnoten, peterselie, romesco, romescosaus, spaans, spanje, tomaat, vega, vegan

« Champagneproeverij bij Bouzy in Den Haag
Aardappelpuree met spinazie, munt en blanke rozijnen »

Reacties

  1. Mari zegt

    24 januari 2020 om 21:16

    5 sterren
    Toevallig dit recept gevonden omdat een bloemkool gegeten moest worden. Wat heerlijk en makkelijk! Had geen hazelnoten of amandelen in huis en daarom een flinke lepel pindakaas door de saus gedaan. Ook erg lekker… De variant met hazelnoten probeer ik de volgende keer.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      26 januari 2020 om 09:59

      Wat ontzettend leuk om te horen zeg! En wat grappig dat het ook met pindakaas is gelukt. ?

      Beantwoorden
  2. Marijke zegt

    10 april 2019 om 11:41

    5 sterren
    Deze was echt superlekker!! We hadden teveel saus, maar dat konden we perfect gebruiken voor een lekkere pasta de volgende dag.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 april 2019 om 11:45

      Hoi Marijke! Wat goed om te horen! Goed idee om de overgebleven saus door de pasta te doen. Yum! Liefs, Andrea

      Beantwoorden
4.80 from 5 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok