Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Geroosterde bloemkool met rijst, feta en granaatappelpitjes

Geroosterde bloemkool met rijst, feta en granaatappelpitjes

16 november 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Geroosterde bloemkool met rijst feta en granaatappel - Anniepannie.nlWat is geroosterde bloemkool toch lekker! Vroeger at ik alleen gekookte bloemkool en dat vond ik altijd een beetje meh. Wat ik toen trouwens wél heel lekker vond was rauwe bloemkool met ketchup. Nu nog steeds eigenlijk! Sinds ik weet dat je bloemkool ook heel lekker kunt wokken en zelfs kunt roosteren ben ik helemaal fan. In dit gerecht rooster ik de bloemkool met wat zeezout en vadouvan kruiden. Die zijn zó lekker! Mocht je nog nooit geroosterde bloemkool hebben gegeten, probeer dan echt dit recept. It’ll rock your world!

De inspiratie voor dit gerecht komt trouwens uit het boek Super Diners van David Bez. Ik heb al eens eerder gezegd dat dat een top boek(je) is, en ik zeg het nu gewoon nog een keer. Super creatieve combinaties staan er in! Zo ook de combinatie van bloemkool met dragon, feta en granaatappel. Ik sleutelde wel wat aan het recept. Zo paste ik de hoeveelheden aan, voegde vadouvan kruiden toe en gebruik ik kapucijners in het recept. Die zoetige kapucijners passen echt geweldig bij de rest van de ingrediënten!

Het eindresultaat werd hier trouwens met gejuich ontvangen door Roel. Dat betekent dus dat je het vlees niet mist in dit gerecht, haha!

Geroosterde bloemkool met rijst en feta - Anniepannie.nlIngrediënten voor 2 personen:
150 gram bruine rijst
200 gram jonge kapucijners uit blik (uitlekgewicht is 130 gram)
½ bloemkool
1 el vadouvan kruiden
100 gram feta
4 el granaatappelpitjes
2 tl zwart sesamzaad

Dressing:
2 el tahin
Sap van ½ citroen
2 el olijfolie
3 el water
2 tl gedroogde dragon
Peper & zout

Geroosterde bloemkool met rijst, feta en granaatappelpitjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Schep ze om met een scheut olijfolie, de vadouvan kruiden en wat grof zeezout. Zorg dat alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met een laagje olie en kruiden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de bloemkool in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Als het goed is worden ze zelfs een beetje knapperig. Yum!

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng goed door. Als het goed is heb je nu een schenkbare dressing. Is de dressing nog te dik? Voeg dan nog wat water toe.

Snijd het stuk feta schuin doormidden. Snijd dan elke plak in de lengte doormidden, zodat je dunnere plakken krijgt. In totaal heb je nu 4 dunne, driehoekige plakken feta.

Doe de kapucijners in een vergiet en spoel ze af met water. Laat goed uitlekken

Verdeel de gekookte rijst over twee borden. Leg daarop de geroosterde bloemkool en verdeel ook de kapucijners over de borden. Leg in het midden van elk bord twee plakken feta. Strooi de granaatappelpitjes en het sesamzaad over de borden en serveer met de dressing ernaast.

Eet smakelijk!

TIP: dit gerecht is koud ook heel lekker. Je kunt het daardoor prima meenemen als werklunch. Houd wel de dressing apart.

En…? Lijkt deze geroosterde bloemkool met rijst en feta je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! 

Geroosterde bloemkool met rijst feta en granaatappel - Anniepannie.nlNog een recept met bloemkool:

Hele bloemkool uit de oven met vadouvan, krieltjes en ravigottesaus

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Vega Tags: bloemkool, citroen, dragon, feta, geroosterde bloemkool, granaatappel, kapucijners, peulvruchten, rijst, roosteren, sesamzaad, tahin, Vadouvan

« Spaghettipompoen met blauwe kaas, boerenkool en pijnboompitjes
Geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaas »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in