Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Bloemkoolstamppot met chorizo en amandelen

Bloemkoolstamppot met chorizo en amandelen

13 november 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Bloemkoolstamppot met chorizo - AnniepannieWat een sukkel ben ik! Ik vergat feta over deze lekkere bloemkoolstamppot te strooien. Hahaha! Fantaseer je die er even bij op de foto? Naast de feta gebruik ik ook ongebrande amandelen en knapperige chorizo als topping. Zo krijgt de bloemkoolstamppot een beetje een Spaans tintje. Super lekker! Ik kan ‘m je alleen maar aanraden. Dit bloemkoolstamppotje is heerlijk op een frisse dag.

Makkelijke bloemkoolstamppot

Dit gerecht is trouwens echt een toppertje voor als je haast hebt, het is namelijk hartstikke makkelijk om te maken. En toch zet je iets bijzonders op tafel! Ik gebruikte bloemkoolroosjes uit de vriezer voor deze stamppot. Doordat de bloemkool direct na de oogst wordt ingevroren gaan er geen voedingsstoffen verloren. Beterrr! Ik ben de afgelopen jaren veel meer diepvriesgroente gaan gebruiken. Zo handig om in huis te hebben!

Geroosterde paprika

Door deze bloemkoolstamppot gaat ook geroosterde paprika. Je kunt heel makkelijk zelf paprika’s roosteren, in de oven of op het gasfornuis. Maar als je in een snelle bui bent, dan gebruik je gewoon geroosterde paprika’s uit pot. Goed genoeg! Ik heb eigenlijk standaard een pot paprika’s in huis. Behalve wanneer ik deze bloemkoolstamppot maakte natuurlijk, hahaha. Ik moest zelf aan de bak. Keer op keer verbaas ik me er weer over hoe makkelijk het eigenlijk is om zelf je paprika’s te roosteren. Probeer het dus zeker eens! Mocht je deze bloemkoolstamppot gemaakt hebben, laat je het me dan weten? Dat vind ik zó leuk!

Bloemkoolstamppot met chorizo en geroosterde paprika - Anniepannie

Bloemkoolstamppot met chorizo - Anniepannie

Bloemkoolstamppot met chorizo en geroosterde paprika

Deze bloemkoolstamppot heeft een Spaans tintje door de knapperige chorizo, amandelen en geroosterde paprika. Een topping van zilte feta maakt het helemaal af!
5 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten minuten
Bereidingstijd20 minuten minuten
Totale tijd25 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram bloemkool uit de diepvries
  • 100 gram feta
  • 80 gram pittige chorizo
  • 75 gram ongebrande amandelen
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot of zelfgemaakt
  • zout & peper

Instructies

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan water in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de bloemkoolroosjes toe.
  • Snijd de chorizo in halve plakjes en bak ze in een koekenpan knapperig. Bewaar het bakvet.
  • Snijd de geroosterde paprika’s in dunne reepjes en hak de amandelen grof. Verkruimel de feta.
  • Giet de aardappels en bloemkool af en vang een beetje van het kookvocht op. Stamp de aardappels en bloemkool fijn en maak het eventueel smeuïger met wat van het kookvocht. Je kunt hiervoor ook een scheutje melk gebruiken. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en wat bakvet van de chorizo.
  • Roer het grootste deel van de feta, chorizo, amandelen en paprika door de stamppot. Verdeel de stamppot over twee borden. Garneer met de overgebleven feta, chorizo, amandelen en paprikareepjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer stamppot recepten? Bekijk deze eens:

Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten
Zoete aardappel stamppot met chorizo, boerenkool en feta

Bloemkoolstamppot met chorizo - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze bloemkoolstamppot zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie onder dit artikel, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten Tags: aardappel, amandelen, bloemkool, chorizo, feta, geroosterde paprika, paprika, stamppot

« Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten
Proeflokaal Mimi: een foodfeestje in Voorschoten! »

Reacties

  1. Emma zegt

    26 november 2019 om 20:50

    5 sterren
    Deze stamppot is erg lekker, alle verschillende smaken kloppen zo goed bij elkaar! Als vega verving ik de chorizo door feta.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 november 2019 om 12:59

      Wat een goede keuze! Dat had ik zelf denk ik precies zo gedaan.

      Beantwoorden
  2. Manouk zegt

    4 augustus 2019 om 23:07

    5 sterren
    Ook voor in de zomer is dit een heerlijk recept!! Vanavond gemaakt (de hoeveelheid voor 4 personen) en álles (met maar 2 personen) in een keer opgegeten!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 juni 2020 om 11:03

      Super leuk om te horen Manouk! Het recept is ook voor 2 geschreven personen, dus het kan helemaal kloppen dat het genoeg was voor jullie. ;-) Voor 4 personen moet het keer twee. Thanks voor je enthousiaste reactie!

      Beantwoorden
5 from 5 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok