Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hoofdgerechten / Bloemkoolstamppot met chorizo en amandelen

Bloemkoolstamppot met chorizo en amandelen

13 november 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Comments


Bloemkoolstamppot met chorizo - AnniepannieWat een sukkel ben ik! Ik vergat feta over deze lekkere bloemkoolstamppot te strooien. Hahaha! Fantaseer je die er even bij op de foto? Naast de feta gebruik ik ook ongebrande amandelen en knapperige chorizo als topping. Zo krijgt de bloemkoolstamppot een beetje een Spaans tintje. Super lekker! Ik kan ‘m je alleen maar aanraden. Dit bloemkoolstamppotje is heerlijk op een frisse dag.

Makkelijke bloemkoolstamppot

Dit gerecht is trouwens echt een toppertje voor als je haast hebt, het is namelijk hartstikke makkelijk om te maken. En toch zet je iets bijzonders op tafel! Ik gebruikte bloemkoolroosjes uit de vriezer voor deze stamppot. Doordat de bloemkool direct na de oogst wordt ingevroren gaan er geen voedingsstoffen verloren. Beterrr! Ik ben de afgelopen jaren veel meer diepvriesgroente gaan gebruiken. Zo handig om in huis te hebben!

Geroosterde paprika

Door deze bloemkoolstamppot gaat ook geroosterde paprika. Je kunt heel makkelijk zelf paprika’s roosteren, in de oven of op het gasfornuis. Maar als je in een snelle bui bent, dan gebruik je gewoon geroosterde paprika’s uit pot. Goed genoeg! Ik heb eigenlijk standaard een pot paprika’s in huis. Behalve wanneer ik deze bloemkoolstamppot maakte natuurlijk, hahaha. Ik moest zelf aan de bak. Keer op keer verbaas ik me er weer over hoe makkelijk het eigenlijk is om zelf je paprika’s te roosteren. Probeer het dus zeker eens! Mocht je deze bloemkoolstamppot gemaakt hebben, laat je het me dan weten? Dat vind ik zó leuk!

Bloemkoolstamppot met chorizo en geroosterde paprika - Anniepannie

Bloemkoolstamppot met chorizo - Anniepannie

Bloemkoolstamppot met chorizo en geroosterde paprika

Deze bloemkoolstamppot heeft een Spaans tintje door de knapperige chorizo, amandelen en geroosterde paprika. Een topping van zilte feta maakt het helemaal af!
5 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram bloemkool uit de diepvries
  • 100 gram feta
  • 80 gram pittige chorizo
  • 75 gram ongebrande amandelen
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot of zelfgemaakt
  • zout & peper

Instructies

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan water in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de bloemkoolroosjes toe.
  • Snijd de chorizo in halve plakjes en bak ze in een koekenpan knapperig. Bewaar het bakvet.
  • Snijd de geroosterde paprika’s in dunne reepjes en hak de amandelen grof. Verkruimel de feta.
  • Giet de aardappels en bloemkool af en vang een beetje van het kookvocht op. Stamp de aardappels en bloemkool fijn en maak het eventueel smeuïger met wat van het kookvocht. Je kunt hiervoor ook een scheutje melk gebruiken. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en wat bakvet van de chorizo.
  • Roer het grootste deel van de feta, chorizo, amandelen en paprika door de stamppot. Verdeel de stamppot over twee borden. Garneer met de overgebleven feta, chorizo, amandelen en paprikareepjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer stamppot recepten? Bekijk deze eens:

Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten
Zoete aardappel stamppot met chorizo, boerenkool en feta

Bloemkoolstamppot met chorizo - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze bloemkoolstamppot zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie onder dit artikel, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Recepten Tagged With: aardappel, amandelen, bloemkool, chorizo, feta, geroosterde paprika, paprika, stamppot

« Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten
Proeflokaal Mimi: een foodfeestje in Voorschoten! »

Comments

  1. Emma says

    26 november 2019 at 20:50

    5 sterren
    Deze stamppot is erg lekker, alle verschillende smaken kloppen zo goed bij elkaar! Als vega verving ik de chorizo door feta.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      27 november 2019 at 12:59

      Wat een goede keuze! Dat had ik zelf denk ik precies zo gedaan.

      Beantwoorden
  2. Manouk says

    4 augustus 2019 at 23:07

    5 sterren
    Ook voor in de zomer is dit een heerlijk recept!! Vanavond gemaakt (de hoeveelheid voor 4 personen) en álles (met maar 2 personen) in een keer opgegeten!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      10 juni 2020 at 11:03

      Super leuk om te horen Manouk! Het recept is ook voor 2 geschreven personen, dus het kan helemaal kloppen dat het genoeg was voor jullie. ;-) Voor 4 personen moet het keer twee. Thanks voor je enthousiaste reactie!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.