Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vlees / Biefstuk met chimichurri, aardappels en paprika (+vega optie)

Biefstuk met chimichurri, aardappels en paprika (+vega optie)

25 augustus 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Biefstuk met chimichurri aardappels en paprika

Het klassieke AGV’tje (Aardappels, Groente en Vlees) is vanaf nu nooit meer saai. Want vandaag… geef ik er een Argentijnse twist aan! Aardappels en biefstuk met chimichurri saus en gebakken paprika. Gewoonweg heerlijk. Een weet je? Dit gerecht heb je dus binnen 20 minuten op tafel staan. Geen grap. In dit gerecht vind ik gekookte aardappels goed passen, maar als je daar niet zo van houdt kun je ze natuurlijk ook in de oven bakken! Wat je ook doet, probeer dit gerecht zeker een keertje.

Biefstuk met chimichurri ‘saus’

Chimichurri is een typisch Argentijnse saus die veel bij vlees wordt geserveerd. De basis is van olie en azijn en verder zit er altijd wel ui en peterselie door. Wat de rode peper betreft kun je zelf kiezen hoe pittig je de saus maakt. Als je de zaadjes en zaadlijsten in de peper laat zitten, wordt alles een stuk pittiger. Ikzelf haal die er het liefste uit, want ik ben een watje.

Biefstuk met chimichurri aardappels en paprika - ANNIEPANNIE.NL

Vegetarische optie

Als je geen vlees eet en toch dit Argentijnse AGV’tje wilt proberen, vervang de biefstuk dan door portobello’s. Dat zijn grote paddenstoelen die heel smakelijk en vleesachtig zijn. Je kunt ze net zoals de biefstuk kort bakken en daarna in mooie plakken snijden. Heerlijk! Je mist het vlees dan echt niet. Overigens kun je zowel de biefstuk als de portobello ook op de barbecue bereiden. Lekker voor in de zomer!

Biefstuk met chimichurri aardappels en paprika

Biefstuk met chimichurri, aardappels en gebakken paprika

Een AGV'tje (Aardappels, Groente en Vlees) is vanaf nu nooit meer saai. We geven er een Argentijnse twist aan. Aardappels en biefstuk met een smakelijke chimichurri saus en gebakken paprika. Heerlijk!
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten minuten
Totale tijd20 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 à 500 g snelkookaardappelen
  • 2 biefstukken op kamertemperatuur
  • 2 rode paprika’s in stukken

Voor de chimichurri:

  • 8 el olijfolie extra vergine
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 bosje platte peterselie fijngehakt
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 1 flinke tl grof zeezout

Instructies

  • Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze uitstomen.
  • Meng intussen de ingrediënten voor de chimichurri door elkaar en breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper.
  • Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Strooi er wat zout op.
  • Verhit olie (en eventueel een klontje boter) in een grote koekenpan en schroei hierin de biefstukken op hoog vuur dicht. Zet het vuur iets lager en bak de biefstukken nog 2 minuten per kant. Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze losjes in aluminiumfolie om te rusten.
  • Doe de paprikastukken in de warme koekenpan en bak ze 3-4 minuten.
  • Verdeel de aardappels over twee borden en plet ze eventueel een beetje. Leg de biefstuk en de paprika erbij en lepel wat van de chimichurri over de aardappels en biefstuk. Geef de rest van de saus er los bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Ik maakte dit recept voor een eerdere samenwerking met Landjuweel en mag het nu ook met jullie delen. Leuk!

Een heerlijke chimichurri variant:

Chimichurri met zeekraal!
Argentijnse chimichurri met zeekraal, een heerlijke saus voor bij vlees, vis of groente. Zeekraal geeft de chimichurri een lekkere bite en een heerlijke, zilte smaak.
Bekijk recept
Chimichurri met zeekraal - Anniepannie.nl

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze biefstuk met chimichurri, aardappel en gebakken paprika te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Recepten, Recepten met aardappel, Sauzen, Vlees Tags: aardappelen, paprika, peterselie, saus, vlees

« Tomatenspiesjes van de barbecue
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé »
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok