Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Recepten met aardappel / Bangers and mash recept: het ultieme comfort food

Bangers and mash recept: het ultieme comfort food

24 maart 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


bangers and mash recept - Anniepannie.nl

Ja, je ziet het goed. De ‘mash’ in dit bangers and mash recept is… paars! Dat komt omdat ik er truffelaardappeltjes voor heb gebruikt. Die zijn van buiten én van binnen prachtig paars. Eén van mijn lievelingskleuren! Natuurlijk kun je voor dit bangers and mash recept ook gewone gele aardappels gebruiken. Dat smaakt even goed! Worstjes met aardappelpuree en jus is een typisch Engels gerecht. Voor mij het ultieme comfort food na een lange dag werken!

Bangers and mash recept: vega optie

Bij een goed bangers and mash recept mag een lekkere jus niet ontbreken. Die maak je heel eenvoudig door uienringen heel zachtjes en lang te laten bakken in roomboter en er vervolgens (onder andere) runderfond aan toe te voegen. Dit recept is trouwens heel makkelijk vegetarisch te maken door de worstjes te vervangen door vegetarische worstjes. Ik ben fan van deze ‘little willies’ van de Vegetarische Slager. Die kun je tegenwoordig gewoon bij de Albert Heijn kopen. Vervang de runderfond door paddenstoelenfond en je bent good to go!

bangers and mash recept met worteltjes - Anniepannie.nl
bangers and mash recept met worteltjes - Anniepannie.nl

Bangers and mash recept met worteltjes en jus

Dit bangers and mash recept is het ultieme comfort food. Romige puree met een heerlijke uienjus, worteltjes en smakelijke worstjes. YUM!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram truffelaardappels geschild en gehalveerd
  • 2 braadworsten of 4 kleinere worstjes naar keuze
  • 1 kopje melk
  • roomboter ongezouten
  • 1 grote ui
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 400 mililiter runderfond
  • 2 eetlepel maïzena
  • 300 gram kleine bospenen in de lengte gehalveerd

Instructies

  • Pel en halveer de ui en snijd in dunne ringen. Smelt een klont roomboter in een pan met dikke bodem en zet het vuur helemaal laag. Voeg de uienringen toe met een snufje zout en laat ze in 15 minuten zacht worden. Roer af en toe, het is niet de bedoeling dat de uien bruin kleuren.
  • Kook intussen de truffelaardappels ongeveer 15 minuten in water met wat zout totdat ze helemaal zacht zijn. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de bospenen toe.
  • Voeg de balsamicoazijn toe aan de uien en roer goed door. Giet de runderfond erbij, voeg een scheutje water toe en roer alles goed door. Laat de jus nu zo’n 5 minuten pruttelen en inkoken.
  • Verhit in een koekenpan wat olie en bak de braadworsten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer een papje van de maizena en 2 eetlepels water. Voeg dit toe aan de jus en roer goed door. Laat de jus daarna nog 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
  • Giet de aardappels en bospenen af in een vergiet. Houd de bospenen warm in wat aluminiumfolie. Verhit in de pan een klont roomboter met een scheutje melk. Voeg, als de roomboter gesmolten is, de aardappels weer toe aan de pan en stamp ze met een pureestamper fijn. Voeg zo nodig wat extra melk toe als het nog te droog is. Breng de puree indien nodig verder op smaak met wat zout en peper.
  • Opdienen: verdeel de paarse aardappelpuree over twee borden. Leg de worsten erop en de bospeen ernaast. Lepel er wat van de uienjus over en geef de rest erbij.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Tip: als je net zoals op de foto een beetje groen aan de worteltjes laat zitten ziet dat er extra mooi uit. Wist je dat je wortelloof gewoon kunt eten? Je schijnt er zelfs een lekkere pesto van te kunnen maken. Dat ga ik binnenkort zeker een keertje uitproberen.

Meer comfort food recepten?

  • Vlaams stoofvlees met frietjes en mayo
  • Gebakken aardappels met spek (bratkartoffeln)
  • Lekker en gezond stoofpotje met pompoen

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om dit recept te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Ik ontwikkelde dit recept in opdracht van Landjuweel, specialist in het wassen, sorteren en verpakken van aardappelen voor de retailmarkt.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Recepten, Recepten met aardappel, Vega, Vlees Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, bangers and mash, bospeen, brits, engeland, engels, jus, puree, truffelaardappel, uien, vega, vegetarisch, vlees, wortel

« Aardappelsalade met spekjes, wortel en doperwten
Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Ein WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Eindelijk weer even de lente gevoeld. Wat laad ik daar van op! Ik wens jullie allemaal een hele fijne en zonnige week. 💜
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Mangosalade met komkommer en paprika
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.