Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Zelf maken: rucolapesto

Zelf maken: rucolapesto

12 mei 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


RucolapestoDoe eens gek! Maak een pesto van rucola. Nét weer even wat anders dan de oude vertrouwde basilicumpesto en lekker pittig van smaak. Eerst was ik bang dat de pesto door de rucola wat bitter zou smaken, maar niets is minder waar! Het zoute en vettige van de kaas neutraliseert de boel, denk ik. Deze rucolapesto is top voor bij de borrel of gewoon op een boterham kaas.

Dit heb je nodig voor een flink bakje rucolapesto:
75 gram rucola
65 gram pijnboompitten
65 gram geraspte Grana Padano kaas (of Parmezaan)
3 tenen knoflook

En dit heb je vast al in huis:
Olijfolie extra vergine
Grof gemalen zeezout

Ook nodig:
Een keukenmachine

Zo maak je het:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord om iets af te koelen.

Hak de knoflook grof en doe samen met de rucola, de geraspte kaas en de pijnboompitten in de keukenmachine. Maal er een beetje grof zeezout overheen.

Voeg 6 à 7 eetlepels olijfolie toe en maal totdat je een smeuïge massa hebt. Voeg meer olijfolie toe als het te droog is. Einddoel is een pesto-achtige substantie, zoals de pesto uit een potje.

Smullen maar!

Ga jij ‘m proberen, deze rucolapesto?

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Sublieme smeersels, Vega, Voorgerechten, Zelf maken Tags: doe het zelf, Italiaans, pesto, rucola, supersimpel, vega

« Kip met pesto en groente uit de oven
De 15 lekkerste pindakaas combinaties »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok