Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Foodfun / VISSCH festival: Noordzeevis in het zonnetje!

VISSCH festival: Noordzeevis in het zonnetje!

25 juni 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


vissch festival schol fileren - AnniepannieAfgelopen zaterdag kreeg ik alvast een voorproefje van het VISSCH festival van aankomend weekend. Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli kun je op de visafslag in Scheveningen genieten van heerlijke vis uit de Noordzee. Helemaal in festivalsfeer, dus met foodtrucks, een biertje of wijntje én fijne muziek! Ik kreeg alvast een voorproefje van het festival en maakte kennis met de vergeten vis van dit jaar: de schol.

Schol, een prachtige platvis

Van vergeten groente heb ik inmiddels wel gehoord, maar van vergeten vis? Nope. Ik had geen idee dat dat ook nog kon! Ieder jaar zet het VISSCH festival een vergeten vis in het zonnetje. Dit jaar dus de schol, waar volgens de organisatie echt véél te weinig mee wordt gekookt. Zonde, vinden zij. Ik ben het daar helemaal mee eens, want schol is een heerlijke vis! Maar, als ik heel eerlijk ben doe ik zelf ook weinig met schol. Daar gaat vanaf nu verandering in komen!

vissch festival scholletje fileren - Anniepannievissch festival schol kotelet - AnniepanniePlatvis fileren

Als je me een beetje volgt heb je misschien voorbij zien komen dat ik laatst rondvis (makreel, kabeljauw, wijting etc.) heb leren fileren van fileerkoning Arie Kuijt. Platvis fileren, zoals de schol, was nog helemaal nieuw voor mij! Chef Robert Siedenburg leerde het mij en een groep andere bloggers (waaronder the lovely Anne-Marie van My Happy Kitchen!) en wat bleek: het is eigenlijk veel makkelijker dan rondvis fileren! Een meevaller, want ik bleek niet echt een natuurtalent tijdens de workshop van Arie laatst. 😊 Naast filets kun je van schol ook hele leuke ‘koteletjes’ snijden. Dat ziet er super leuk uit op je bord! (je ziet ze hierboven op de foto!)

Vissch festival Hollandse garnalenrisotto - Anniepannievissch festival kaas - AnniepannieRisotto met Holandse garnalenbouillon

Bij de gebakken filet en koteletjes van schol maakten we een heerlijke risotto klaar, gegaard in een bouillon van Hollandse garnalen. Mijn hemel, wat een smaakexplosie! Note to self: ik moet nodig eens een zak ongepelde garnalen kopen en de Forrest Gump in mezelf naar boven halen. Bij de risotto en schol kwam een salsa van avocado, mango, rode peper en koriander. Het smaakte allemaal bijzonder lekker bij elkaar! Als dit het voorproefje is van het VISSCH festival zeg ik volmondig: gaan met die banaan!

vissch festival kookworkshop - AnniepannieBijpassende wijnen

Aan food-winepairing was ook gedacht. Thijs van Schelven van Wine & Spirits liet ons 4 verschillende wijnen proeven die mooi matchten met onze zelfbereide maaltijd. Of nouja wijn, de vierde soort kregen we in een wijnglas maar dat bleek eigenlijk een speciaalbier te zijn! De Isaac van Birra Baladin om precies te zijn. Verrassend lekker! De wijn die ik het lekkerst vond was een Soave met de bijnaam ‘Franks choice’. Het bleek de lievelingswijn van Frank Sinatra. Die man had smaak hoor!

vissch festival risotto en schol - AnniepannieNoorzeevis: ZO lekker!

Hoe bizar. In Nederland zijn we dól op sushi van tonijn en zalm. Die vissen moeten van ver komen en worden regelmatig bewerkt met allerlei rommel om ze goed en mooi te houden. Van onze lokale Noordzeevis, zoals wijting, kabeljauw, poon, schol, haring, makreel schijnt 70 tot 80 procent te worden geëxporteerd! Dat is toch eigenlijk vreemd? En dat terwijl je, aldus chef Robert, van kabeljauw, wijting of haring een prima sushi kunt snijden. En van makreel maak je de heerlijkste ceviche! Ik daag je bij deze uit om deze vissen wat vaker in de keuken te halen. Lokaal, gezond en… super lekker!

VISSCH festival in Scheveningen

Wil je eerst wat inspiratie opdoen voordat je zelf de keuken in duikt? Begrijp ik helemaal. Neem dan zeker even een kijkje op het VISSCH festival in Scheveningen aankomend weekend. De toegang is gratis (say whuttttttt?!) en het schijnt dat de grote Arie Kuijt een fileerdemonstratie zal gaan geven. Alleen daarom al zou ik even gaan koekeloeren als ik jou was!

VISSCH Festival

Data en tijden
Vrijdag 29 juni – 17 tot 22 uur
Zaterdag 30 juni – 12 tot 22 uur
Zondag 1 juli – 12 tot 19 uur

Locatie
Visafslag Scheveningen
Visafslagweg 1
2583 DM Den Haag

Entree
De toegang is gratis en de ingang van het festival is aan de Visafslagweg tegenover vishandel Simonis en Roeleveld (dus niet aan de waterkant).

Voor meer informatie, check de website: www.vissch.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Foodfestivals, Foodfun Tagged With: aanrader, den haag, festival, foodfestival, noordzeevis, scheveningen, tip, vis, vis fileren, vissch

« Courgetti tonnato – Gegrilde courgette met tonijnsaus
Mexicaanse maissalade (Esquites) »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.