Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / VISSCH festival: Noordzeevis in het zonnetje!

VISSCH festival: Noordzeevis in het zonnetje!

25 juni 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


vissch festival schol fileren - AnniepannieAfgelopen zaterdag kreeg ik alvast een voorproefje van het VISSCH festival van aankomend weekend. Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli kun je op de visafslag in Scheveningen genieten van heerlijke vis uit de Noordzee. Helemaal in festivalsfeer, dus met foodtrucks, een biertje of wijntje én fijne muziek! Ik kreeg alvast een voorproefje van het festival en maakte kennis met de vergeten vis van dit jaar: de schol.

Schol, een prachtige platvis

Van vergeten groente heb ik inmiddels wel gehoord, maar van vergeten vis? Nope. Ik had geen idee dat dat ook nog kon! Ieder jaar zet het VISSCH festival een vergeten vis in het zonnetje. Dit jaar dus de schol, waar volgens de organisatie echt véél te weinig mee wordt gekookt. Zonde, vinden zij. Ik ben het daar helemaal mee eens, want schol is een heerlijke vis! Maar, als ik heel eerlijk ben doe ik zelf ook weinig met schol. Daar gaat vanaf nu verandering in komen!

vissch festival scholletje fileren - Anniepannievissch festival schol kotelet - AnniepanniePlatvis fileren

Als je me een beetje volgt heb je misschien voorbij zien komen dat ik laatst rondvis (makreel, kabeljauw, wijting etc.) heb leren fileren van fileerkoning Arie Kuijt. Platvis fileren, zoals de schol, was nog helemaal nieuw voor mij! Chef Robert Siedenburg leerde het mij en een groep andere bloggers (waaronder the lovely Anne-Marie van My Happy Kitchen!) en wat bleek: het is eigenlijk veel makkelijker dan rondvis fileren! Een meevaller, want ik bleek niet echt een natuurtalent tijdens de workshop van Arie laatst. ? Naast filets kun je van schol ook hele leuke ‘koteletjes’ snijden. Dat ziet er super leuk uit op je bord! (je ziet ze hierboven op de foto!)

Vissch festival Hollandse garnalenrisotto - Anniepannievissch festival kaas - AnniepannieRisotto met Holandse garnalenbouillon

Bij de gebakken filet en koteletjes van schol maakten we een heerlijke risotto klaar, gegaard in een bouillon van Hollandse garnalen. Mijn hemel, wat een smaakexplosie! Note to self: ik moet nodig eens een zak ongepelde garnalen kopen en de Forrest Gump in mezelf naar boven halen. Bij de risotto en schol kwam een salsa van avocado, mango, rode peper en koriander. Het smaakte allemaal bijzonder lekker bij elkaar! Als dit het voorproefje is van het VISSCH festival zeg ik volmondig: gaan met die banaan!

vissch festival kookworkshop - AnniepannieBijpassende wijnen

Aan food-winepairing was ook gedacht. Thijs van Schelven van Wine & Spirits liet ons 4 verschillende wijnen proeven die mooi matchten met onze zelfbereide maaltijd. Of nouja wijn, de vierde soort kregen we in een wijnglas maar dat bleek eigenlijk een speciaalbier te zijn! De Isaac van Birra Baladin om precies te zijn. Verrassend lekker! De wijn die ik het lekkerst vond was een Soave met de bijnaam ‘Franks choice’. Het bleek de lievelingswijn van Frank Sinatra. Die man had smaak hoor!

vissch festival risotto en schol - AnniepannieNoorzeevis: ZO lekker!

Hoe bizar. In Nederland zijn we dól op sushi van tonijn en zalm. Die vissen moeten van ver komen en worden regelmatig bewerkt met allerlei rommel om ze goed en mooi te houden. Van onze lokale Noordzeevis, zoals wijting, kabeljauw, poon, schol, haring, makreel schijnt 70 tot 80 procent te worden geëxporteerd! Dat is toch eigenlijk vreemd? En dat terwijl je, aldus chef Robert, van kabeljauw, wijting of haring een prima sushi kunt snijden. En van makreel maak je de heerlijkste ceviche! Ik daag je bij deze uit om deze vissen wat vaker in de keuken te halen. Lokaal, gezond en… super lekker!

VISSCH festival in Scheveningen

Wil je eerst wat inspiratie opdoen voordat je zelf de keuken in duikt? Begrijp ik helemaal. Neem dan zeker even een kijkje op het VISSCH festival in Scheveningen aankomend weekend. De toegang is gratis (say whuttttttt?!) en het schijnt dat de grote Arie Kuijt een fileerdemonstratie zal gaan geven. Alleen daarom al zou ik even gaan koekeloeren als ik jou was!

VISSCH Festival

Data en tijden
Vrijdag 29 juni – 17 tot 22 uur
Zaterdag 30 juni – 12 tot 22 uur
Zondag 1 juli – 12 tot 19 uur

Locatie
Visafslag Scheveningen
Visafslagweg 1
2583 DM Den Haag

Entree
De toegang is gratis en de ingang van het festival is aan de Visafslagweg tegenover vishandel Simonis en Roeleveld (dus niet aan de waterkant).

Voor meer informatie, check de website: www.vissch.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfestivals, Foodfun Tags: aanrader, den haag, festival, foodfestival, noordzeevis, scheveningen, tip, vis, vis fileren, vissch

« Courgetti tonnato – Gegrilde courgette met tonijnsaus
Mexicaanse maissalade (Esquites) »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok