Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Spaghettipompoen met blauwe kaas, boerenkool en pijnboompitjes

Spaghettipompoen met blauwe kaas, boerenkool en pijnboompitjes

15 november 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Spaghettipompoen met blauwe kaas - Anniepannie.nlLaatst at ik voor het eerst spaghettipompoen en boy, dát was lekker! Ik vulde de spaghettipompoen met blauwe kaas, boerenkool en pijnboompitjes. Een topcombinatie, al zeg ik het zelf. Als je nu denkt: ‘jottem, pasta!’ dan moet ik je teleurstellen. Van een spaghettipompoen maak je pompoenspaghetti en dat zijn slierten van pompoen. Super lekker, maar er zit dus geen pastasmaak aan!

Wij aten deze spaghettipompoen met z’n tweeën en het was echt behóórlijk vullend. Grappig, omdat je dus eigenlijk helemaal geen pasta eet. Wel een berg groente. Je zit meteen aan je groentedoel voor die dag. Lekker gezond! Om het wat minder gezond te maken (ietsje dan) voegde ik roquefort toe, een pittige blauwe kaas. Dat combineert zo onwijs goed met pompoen! Een match made in heaven, als je ’t mij vraagt. De pijnboompitjes on top geven een lekkere crunch. Al met al een heerlijke en gezonde maaltijd voor twee!

Spaghettipompoen met blauwe kaas en boerenkool - Anniepannie.nlDit heb je nodig voor 2 personen:
1 spaghettipompoen (niet te groot)
100 gram blauwe kaas, in stukjes (bijv. gorgonzola, roquefort, Danish blue)
3 el pijnboompitjes
100 gram boerenkool, gesneden
Versgemalen zwarte peper

Spaghettipompoen met blauwe kaas, boerenkool en pijnboompitjes

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de spaghettipompoen in de lengte doormidden. Let op, hiervoor heb je een groot, scherp mes nodig. Maak een theedoek een beetje nat en vorm hiermee een nestje. Leg in het midden de pompoen, zodat hij stabiel blijft liggen. Zo voorkom je ongelukken.

Schep de zaden met een lepel uit de spaghettipompoen. Bestrijk de snijkanten van de pompoen met wat olijfolie en leg ze met die kant omhoog op een bakplaat. Schuif de pompoenhelften in de oven en bak zo’n 45 minuten totdat de pompoen gaar is. De gaartijd hangt af van jouw oven en de grootte van je pompoen. Het zo ook zo een kwartiertje langer kunnen duren.

Als de pompoen gaar is, kun je met een vork lange halen maken door het vruchtvlees. Je krijgt dan allemaal slierten. Tadaaa, dit is pompoenspaghetti! Schraap slierten van al het vruchtvlees tot op de bodem van de pompoenhelften.

Verdeel de boerenkool en de helft van de blauwe kaas over de pompoenhelften en schep het goed door de pompoenspaghetti. Verdeel vervolgens de rest van de blauwe kaas erover en bestrooi met de pijnboompitjes. Maal er wat verse zwarte peper over en zet de pompoenhelften nog 5 à 10 minuten in de oven totdat de pijnboompitjes goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

En…? Lijkt deze spaghettipompoen met blauwe kaas en pijnboompitjes je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! 

Spaghettipompoen met blauwe kaas - Anniepannie.nlMeer recepten met pompoen:

Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel
Pompoensoep met gember en lente-ui
Pompoenbrood met amandelmeel en abrikozen


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten, Vega Tags: blauwe kaas, boerenkool, danish blue, gorgonzola, groentebooster, hoofdgerecht, oven, pijnboompitten, pompoen, pompoenspaghetti, roquefort, spaghetti, vega

« Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!
Geroosterde bloemkool met rijst, feta en granaatappelpitjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok