Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Kookboeken / Salina kip uit Jamie kookt Italië

Salina kip uit Jamie kookt Italië

15 oktober 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Salina kip uit Jamie kookt Italie - AnniepannieVan uitgeverij Kosmos ontving ik een recensie-exemplaar van het nieuwste boek van Jamie Oliver: Jamie kookt Italië. En weet je wat nou het toffe is? Ik mag twee recepten uit het boek met jullie delen! Natuurlijk ga ik voor recepten die ik zelf al geprobeerd heb. Dat zijn een gegrilde inktvissalade (met heerlijke salsa!) en dus deze Salina kip met zalig geurende zachte aubergine, tomaat en kappertjes. Beide gerechten zijn regelrechte aanraders! Net als het volledige boek trouwens. Dat staat vól prachtige, rustieke Italiaanse recepten en kleurrijke foto’s. Het is ook een perfect boek om cadeau te doen aan een echte Italië-liefhebber. Jamie heeft namelijk echte nonna’s ingeschakeld om hem alles over de Italiaanse keuken te leren. De gerechten zijn daardoor authentiek, maar wel met die fijne Jamie-twist waar we allemaal zo van houden.

Salina kip van het eiland Salina

Had jij ooit van het eiland Salina gehoord? Ik niet hoor. Maar nu ik weet dat ze er deze heerlijke Salina kip bereiden moet ik er nodig eens naartoe. Het blijkt een piepklein eilandje in Zuid-Italië te zijn en op de een of andere manier heb ik het gevoel dat er niet veel toeristen zullen rondlopen. My kind of holiday destination! Jamie ontmoette er Nonna Marina: “Nonna Marina inspireerde me om de smaken van het eiland Salina eens flink in het zonnetje te zetten. Ik ging aan de slag met ingrediënten die bij haar in de achtertuin groeiden en maakte een overheerlijke, supermalse Salina kip met een licht pepertje en boterzachte aubergine – een glas koele witte wijn erbij en het feest is compleet.” Cheers to that Jamie!

Nieuwsgierig geworden? Je kunt Jamie kookt Italië hier kopen via Bol.com.
Het recept voor de Salina kip vind je onder de foto.

Salina kip uit Jamie kookt Italie

Salina kip uit Jamie kookt Italie

Salina kip uit Jamie kookt Italië

Een overheerlijke, supermalse Salina kip met een licht pepertje en boterzachte aubergine. Dit heerlijke recept komt uit 'Jamie kookt Italië' van Jamie Oliver. 
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd2 uren uren
Totale tijd2 uren uren

Ingrediënten

  • 3 aubergines 750 g in totaal
  • 1 hele kip van 1 4 kg
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kleine verse rode chilipepers
  • 1 kaneelstokje
  • 4 takjes verse harde kruiden zoals rozemarijn, tijm en laurier
  • 50 g kappertjes
  • 2 rode uien
  • 200 g rijpe kerstomaatjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 citroenen
  • 4 takjes verse basilicum

Instructies

  • Maak de aubergines schoon, snijd ze in grove stukken van 5 cm, doe ze in een grote kom en strooi er vanuit de hoogte een flinke snuf zeezout over. Zet de kom opzij.
  • Deel de kip op (zie blz. 386), besprenkel de stukken met olie, leg ze op het vel in een grote, ondiepe, ovenbestendige pan op matig hoog vuur en braad ze rondom aan. Leg ze op een grote schaal. Veeg het zout van de stukken aubergine en bak ze rondom licht goudbruin in de pan. Schep ze op de schaal en zet het vuur laag. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Prik gaatjes in de rode pepers en doe ze met het kaneelstokje en de harde kruiden en kappertjes in de pan. Roerbak dit een paar minuten, terwijl je intussen de uien pelt en in dunne ringen snijdt; roer die er vervolgens ook door. Bak het nog ongeveer 15 minuten onder regelmatig roeren, tot het karamelliseert.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Knijp de tomaten in een kom water fijn om de zaadjes eruit te halen – een sluwe nonnatruc om te voorkomen dat je onder de spetters komt te zitten –, scheur ze in stukjes en doe ze in de pan. Doe de stukken kip en aubergine terug in de pan, sprenkel het sap van de schaal erover en giet er 600 ml water bij. Strooi de pijnboompitten in de pan en pers de citroenen erboven uit. Zet de pan onder in de hete oven en bak 45 minuten, of tot alles goudbruin is. Pluk de basilicumblaadjes, strooi ze erover en zet de pan met een kom citroencouscous op tafel.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Calorieën

Vet

Verz. Vet Eiwit Koolhyd. Suiker Zout vezels

299 kcal

18,2 g 3,7 g 26,2 g 8,3 g 6,8 g 1 g

1 g

Jamie kookt Italie - sticker

Jamie kookt Italië is o.a. verkrijgbaar via Bol.com.
ISBN: 9789021569598 | Prijs: €29,99 | Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

Fotocredits:
Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018
Fotografie cover © David Loftus, 2018


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfun, Hoofdgerechten, Kookboeken, Recepten Tags: aubergine, Italiaans, Italië, Jamie kookt Italië, jamie oliver, kappertjes, kip, tomaat

« Gegrilde inktvissalade uit Jamie kookt Italië
Sabich met gegrilde aubergine »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok