Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Salade van reuzenbonen, tomaat en oregano

Salade van reuzenbonen, tomaat en oregano

20 juni 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Salade van reuzenbonen tomaat en oregano 1 - Anniepannie.nlEn nog steeds is het bloedjeheet! Wat een weer, wat een zomer. I love it, lekker met de voetjes in de zee, barbecueën in het park en mijn meest favo tijdsbesteding: strandtenthangen. Heer-lijk! Wat koken betreft zijn dit niet de dagen dat je lang in de keuken wilt staan. En zeker niet boven een warm fornuis. Daarom eet ik vaak salades in de zomer (wie niet?). Lekker makkelijk, lekker fris en ja, ook nog gezond. #strakinjezwempak. Deze keer maakte ik een salade van reuzenbonen, tomaat en oregano. Geschikt als lunch of als lichte hoofdmaaltijd.

Reuzegezond, deze salade van reuzenbonen. We eten met z’n allen nog veel te weinig peulvruchten in Nederland. Terwijl het juist zo gezond schijnt te zijn! Bonen en linzen zitten vol goeds (vitamine B, eiwitten en mineralen zoals ijzer) en zorgen ervoor dat je je lang verzadigd voelt. Dat laatste komt dan weer door de grote hoeveelheid vezels. Ik heb bonen echt moeten leren eten. Vroeger vond ik het verschrikkelijk (vooral bruine bonen…) maar nu eet ik ze graag. Van kidneyboon tot ‘black-eyed pea’ (where is the love?), van sojaboon tot witte boon. Er zijn zoveel soorten om uit te kiezen!

Deze salade van reuzenbonen, tomaat en oregano is een echte topper, al zeg ik het zelf. Ik gebruikte reuzenbonen uit een pot, maar je kunt ook prima een blik gebruiken of – doe eens gek – gedroogde bonen. Als je dat laatste doet ben je wel wat langer bezig, want gedroogde bonen moet je eerst een nachtje weken en dan lange tijd koken. De salade is lekker fris door de dressing van citroensap en de ansjovis en kappertjes zorgen voor lekkere zilte smaak. Gebruik voor deze salade verse oregano. Te lekker!

Salade van reuzenbonen tomaat en oregano 2 - Anniepannie.nlIngrediënten voor 2 personen:
250 gram reuzenbonen (uit blik of pot is prima)
1 kleine rode ui
1 puntpaprika
5 ansjovisfilets uit een potje
1 el kappertjes
2 el verse oreganoblaadjes
Sap van 1 citroen
Versgemalen zwarte peper

Salade van reuzenbonen, tomaat en oregano

Spoel de reuzenbonen goed af in een vergiet, totdat het niet meer schuimt. Laat de bonen goed uitlekken en doe ze daarna in een mooie schaal.

Snijd de ui in halve ringen. Maak de puntpaprika schoon en verwijder de zaadjes (probeer hem zoveel mogelijk in tact te houden). Snijd de puntpaprika in ringen. Doe de ui en paprika bij de bonen in de kom. Meng het sap van de citroen erdoor.

Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en verdeel over de salade. Strooi dan de kappertjes en oreganoblaadjes over de salade. Eindig met wat zwarte peper.

Klaar! Eet smakelijk.

Meer salades?

Kidneybonensalade met munt, feta en komkommer
Spinaziesalade met aardbeien en mozzarella
Oosterse bleekselderijsalade met peer en granaatappel

Salade van reuzenbonen tomaat en oregano 1 - Anniepannie.nlVOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Doen! :)
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram.

See you around!

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Salades Tags: ansjovis, bonen, citroen, kappertjes, oregano, paprika, peulvruchten, reuzenbonen, rode ui, salade

« Mexicaanse burger met cheddar en bacon
Salade met bietjes, gerookte zalm en sojabonen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok