Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Sabich met gegrilde aubergine

Sabich met gegrilde aubergine

24 oktober 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


Sabich met gegrilde aubergine - AnniepannieJa hoor, daar ben ik weer met een gerecht-met-gekke-naam! Sabich dit keer, een Israëlisch broodje dat heerlijk is als ontbijt, lunch of zelfs als avondeten. Hoewel het geloof ik gangbaarder is als ontbijt of lunch. Sabich is het ultieme streetfood en het schijnt dat ze het in Jeruzalem op elke hoek van de straat verkopen. Uiteraard moet ik daar zelf echt nog eens naartoe! Mijn ‘travel to do list’ wordt elke dag langer, haha! Zo in eerste instantie lijkt dit broodje niet eens heel boeiend, maar wacht maar tot je alle smaken bij elkaar proeft…

Sabich: de basis

De creatieve invulling van het sabich broodje verschilt her en der, maar wat in elk geval nooit mag ontbreken is: het pitabroodje, gebakken aubergine (of gefrituurd), hardgekookt ei, hummus, tahin, peterselie en wat sla of salade. Soms gaan er ook aardappels in. Wat ik ook veel voorbij heb zien komen zijn pickles, wat ik echt een super lekker idee vind. In mijn recept heb ik daarom zoetzure biet verwerkt. In Israël wordt er ook vaak amba over de sabich gedaan, een soort van zurig/hartig mangosausje. Ik heb het hier nog nergens kunnen vinden helaas! Maar, ik kan je vertellen: zonder amba is dit broodje ook ge-wel-dig. Ik ben fan!

Gegrilde aubergine

Voor de #gegrildegroentenchallenge van Bonduelle werd ik uitgedaagd om aan de slag te gaan met de gegrilde aubergine uit de diepvries. Super handig om in huis te hebben: een zak vol keurig gegrilde plakjes aubergine. Je hoeft de plakjes alleen nog maar even kort op te warmen (ontdooien) in een koekenpan met een drupje olie. Handig om in je vriezer te hebben hoor! Zeker als je dit broodje een keer wilt maken. Uiteraard kun je ook zelf plakken snijden van een verse aubergine en deze grillen in de grillpan.

Sabich met gegrilde aubergine en ingelegde biet - Anniepannie

Sabich met gegrilde aubergine en ingelegde biet - Anniepannie

Sabich met gegrilde aubergine

Sabich is het ultieme Israëlische streetfood. Een heerlijk pitabroodje gevuld met gegrilde aubergine, hummus, tahin, hardgekookt ei en frisse salade. Echt lekker!
5 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd5 minuten minuten
Totale tijd15 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes gekocht of zelfgemaakt
  • Wat blaadjes botersla
  • 5 à 6 el hummus gekocht of zelfgemaakt
  • ¼ komkommer zaadlijsten verwijderd en in piepkleine blokjes
  • 8 plakjes zoetzure biet uit pot of zelfgemaakt
  • 10 plakjes gegrilde aubergine
  • 2 el tahini of meer
  • 2 el citroensap
  • 1,5 el fijngehakte peterselie
  • 2 eieren hardgekookt en in plakjes

Instructies

  • Meng de komkommerblokjes, het citroensap en de fijngehakte peterselie door elkaar.
  • Als je de gegrilde aubergine uit de diepvries gebruikt: verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan en bak de plakjes heel zachtjes gedurende 4 à 5 minuten totdat ze warm zijn.
  • Verwarm de pitabroodjes even in een broodrooster. Snijd ze daarna half open.
  • Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de hummus. Doe dan in beide broodjes wat botersla en verdeel de aubergine erover. Verdeel vervolgens de plakjes ei en biet over de pitabroodjes en eindig met een schepje van het komkommerslaatje. Giet als finishing touch wat tahini over de broodjes en voila: klaar zijn de sabich!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere broodjes:

Pulled carrot broodjes met hoisin en taugé
Stoombroodjes met kip en zoetzure komkommer
Broodje pulled chicken met barbecuesaus en pickles

Sabich met gegrilde aubergine - AnniepannieDit is een samenwerking met Bonduelle.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze sabich broodjes zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Buitenlandse broodjes, Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt, Recepten, Vega Tags: aubergine, biet, bonduelle, broodje, citroen, ei, hummus, israel, Israëlisch, komkommer, lunch, ontbijt, peterselie, pitabrood, sabich, sla, streetfood, tahin, zoetzuur

« Salina kip uit Jamie kookt Italië
Mini pizza’s met gegrilde courgette en parmaham »

Reacties

  1. Beppie zegt

    6 maart 2023 om 17:42

    Heb het recept nog niet geprobeerd, maar wel een handige tip.
    Snij het pitabroodje half open voordat je het in het tosti-apparaat doet. Het is een stuk gemakkelijker om het vervolgens te vullen met een lekkere inhoud.

    Beantwoorden
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok