Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Rode kool salade met feta en hazelnoten

Rode kool salade met feta en hazelnoten

16 maart 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Rode-kool-salade-met-feta-en-hazelnotenWeinig mensen kennen rode kool salade, maar iedere Hollander kent wel rode kool. Het heeft iets vertrouwds. Vroeger at je het vaak gekookt, misschien wel met een appeltje erdoor. Een lekkere bal gehakt erbij. Of je at het bij de hachee, met aardappelpuree. Bam, wat een rijmelarij! Schud ik zo even uit mijn mouw. ;)

Waar ik eigenlijk naar toe wil, is dat je rode kool tegenwoordig steeds vaker op andere manieren voorgeschoteld krijgt. Denk aan die lekkere rode kool ‘pickles’ op je, ik geef toe, hipster-hotdog of hipster-burger. Super lekker als je het mij vraagt! Ik had een halve rode kool over (want die dingen zijn GROOT) en maakte er deze simpele rode kool salade van.

Door de balsamico smaakt de rode kool salade heerlijk fris! Ik voegde er lekkere zoete dadels aan toe. En feta, voor een hartige touch. De geroosterde hazelnootjes smaken er heerlijk bij! Serveer deze rode kool salade met wat platbrood en hummus. Smullen geblazen! En nog gezond ook…

Dit heb je nodig:
½ rode kool
3 à 4 eetlepels balsamicoazijn van goede kwaliteit
Olijfolie extra vierge
60 gram feta (echte!)
3 verse dadels
40 gram hazelnoten
Peper & zout

Rode kool salade met feta en hazelnoten

Verwarm een koekenpan en rooster de hazelnoten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord.

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de rode kool in superdunne reepjes. Dat kan met een mes, maar natuurlijk ook met behulp van je keukenmachine (opzetstuk voor dunne schijfjes) of mandoline. Zoals vaker geldt op Anniepannie.nl: hoe dunner, hoe beter!

Doe de koolreepjes in een mooie schaal. Schenk er de balsamicoazijn bij en een flinke scheut olijfolie. Maal een beetje peper en zout over de rode kool en schep alles goed om.

Snijd de dadels in en verwijder de pitten. Halveer ze vervolgens in de lengte en snijd in kleine stukjes. Houd een klein hoopje dadelstukjes apart voor de garnering en schep de rest door de rode kool salade.

Verkruimel de feta boven de salade en strooi de achtergehouden dadelstukjes en hazelnoten erover. Sprenkel nog een beetje olijfolie over de rode kool salade. klaar!

Zoals ik al zei: super lekker met platbrood en hummus. Heb je meteen een complete maaltijd. Eet smakelijk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Salades Tags: balsamico, dadel, dadels, feta, hazelnoten, makkelijk, rode kool, salade

« Bietencarpaccio met dadels en hazelnoten
Huiskamerrestaurant Durq: culinaire hoogstandjes op 1 hoog! »

Reacties

  1. Marianka schep zegt

    15 augustus 2020 om 13:32

    Ik ga hem nu maken. Voor hoeveel personen is dit recept?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      15 augustus 2020 om 14:28

      Wat leuk Marianka! Het recept is voor 4 personen.

      Beantwoorden
  2. Marijke zegt

    4 juli 2017 om 17:56

    5 sterren
    Deze is echt superlekker en heel snel klaar! Ik had zelf cashewnoten in plaats van hazelnoten (had ze in het winkelwagentje, maar geen idee waar ze zijn gebleven. Ik geef de zwangerschapshormonen de schuld ;)), maar ook die combi was heerlijk!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      5 juli 2017 om 08:56

      Haha! Goed om te horen dat het met cashewnootjes ook lekker was!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok