Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hotspots / Restaurant 6&24: haute cuisine met sterpotentie

Restaurant 6&24: haute cuisine met sterpotentie

20 februari 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 6 Reacties


restaurant 6en24 - anniepannieIn het oude Haagse hofkwartier vind je de Nobelstraat, waar ik eerder al eens een bezoekje bracht aan het Spaans-Portugese restaurant ñ. Vlakbij is nu restaurant 6&24 geopend, een culinaire sensatie van een heel ander kaliber. En zonder meteen al teveel te willen weggeven, noem ik dit haute cuisine met sterpotentie. Want ja lieve mede-foodies, het zou me niks verbazen als restaurant 6&24 binnen een aantal jaren gewoon een ster achter z’n naam mag schrijven. Was het dan zó goed? Ja, het was zo goed.

Verdorie, heb ik het toch al in de eerste alinea verklapt. Maar ach, je was er snel genoeg achter gekomen. Want wat hier volgt is het verslag van een uren durend eetconcert, van ouverture tot opera tot grande finale. En dan bedoel ik geen zingende chefs, maar gerechten en wijnen zó perfect in harmonie met elkaar dat mijn foodiehartje er van tikketakte als een dolle metronoom.

Rik en Saskia 6en24 - anniepannie

Rik van de Laar & Saskia de Kuijer

Sous chef bij de Librije

Chefkok Rik van de Laar werkte maar liefst 7 jaar bij de Librije in Zwolle, waarvan 3 als souschef. En nu komt het: jaren geleden volgde ik samen met mijn zwager een kookworkshop bij de Librije die werd geleid door Rik himself. Met zijn kalmerende woorden op de achtergrond kilde ik mijn eerste kreeft (iek!) en leerde ik dat je aardappels in gelijke stukken moet snijden als je wilt dat ze tegelijk gaar worden (het waren de zenuwen jongens, echt). Een ervaring om nooit meer te vergeten en daarom ben ik Rik altijd een beetje blijven volgen.

Een eigen zaak

Niet lang na de workshop hoorde ik dat Rik samen met zijn vriendin Saskia (destijds ook werkzaam bij de Librije) een restaurant zou gaan openen in Dubai, onder de vlag van de Librije. Lang verhaal kort: dat ging niet door, iets met Dubai=moeilijk en gesteggel over een alcoholvergunning. Maar, de droom van een eigen zaak was aangewakkerd en zo duurde het niet lang meer voordat restaurant 6&24 geboren werd. Rik nodigde mij uit om samen met Roel een hapje te komen proeven en nee, daar zeg je dan dus absoluut geen nee tegen.

Andrea aan chefs table 6&24

Genieten aan de chef’s table

Chef’s table

Na een hartelijk onthaal door Rik en Saskia nemen we plaats aan een van de twee chef’s tables, pal voor de open keuken. Een geweldige plek, want je kunt de chefs heerlijk op de vingers kijken (sterker nog, dat wordt gewaardeerd!). We starten met heerlijke bubbels en krijgen twee creatieve amuses opgediend. Een kroepoekje van tapioca met biet en een crème brûléetje van schaaldierenschuim met rivierkreeftjes en krokante kippenhuid. Roel en ik nemen een hap en kijken elkaar gelukzalig aan: dit belooft wat!

open keuken restaurant 6&24 - anniepannie

De open keuken van restaurant 6&24

langoustine restaurant 6en24 - anniepannie

Langoustine met gepofte zwarte quinoa

Persoonlijk

Saskia komt vertellen over de wijnen en ik vraag haar de spreekwoordelijke jurk van het lijf. Hoewel Saskia de nodige cursussen en opleidingen achter de rug heeft, heeft ze naar eigen zeggen de meeste wijnkennis opgedaan in de praktijk. Naast de Librije werkte ze nog voor een aantal andere toptenten en een wijnhuis. Waar de naam 6&24 vandaan komt? Het zijn hun verjaardagen. Lekker persoonlijk en handig uit te spreken voor de vele expats in Den Haag, aldus Saskia. Dat persoonlijke vinden ze sowieso erg belangrijk. Dat is goed terug te zien in het interieur met huiselijke elementen zoals kamerplanten en een bank met gezellige kussens. Maar ook het feit dat de chefs regelmatig aan tafel een gerecht komen afmaken geeft je als gast een speciaal gevoel.

ceviche restaurant 6&24 - anniepannie

Ceviche van corvina

Creatieve gerechten

Ons eerste gerecht is een ceviche van corvina (een baarsachtige vis) met gebrande mais, gepofte bataat en kumquat. Het idee hiervoor ontstond tijdens een reis in Peru. Mijn reactie? Een zwijgend genieten. Roel: “ik wou dat ik dit kon terugspoelen zodat ik het nog een keer kan proeven”. Bam! De toon is gezet. Kom maar door Rik, wat heb je nog meer voor moois? Genoeg, dat blijkt. Tonijn met een crème van ganzenlever met granaatappel, sojaboontjes en kappertjeskool. Maar ook een langoustine, gebrand aan de buitenkant maar nog rauw van binnen, gedipt in gepofte zwarte quinoa met bereidingen van pompoen, zoetzure bleekselderij en paprika.

tonijn en ganzenlever restaurant 6&24 - anniepannie

Tonijn en ganzenlever

Mooie wijn-spijs combinaties

Dan een vegetarisch gerecht op mijn verzoek. Restaurant 6&24 voert namelijk een uitgebreide vegetarische kaart, voor de liefhebbers. Een halve avocado gevuld met geitenkwark en nashipeer, met een tomatenpoeder en sap van snijbonen. Wauw! En jongens, die perfect passende wijn erbij. Bij mooie wijn-spijs combinaties moet ik altijd denken aan die scène uit Ratatouille, waarbij het ratje Remy eerst een aardbei en een blokje kaas los proeft, ze dan combineert en er vervolgens vuurwerk ontstaat. Snapt iemand wat ik bedoel? (zo niet: kijk even dit filmpje)

avocado restaurant 6en24 - anniepannie

Met geitenkwark en nashipeer gevulde avocado

Persoonlijke favoriet

We gaan verder met coquilles op 2 manieren geserveerd: rauw met avocado, tomaat en kerrie, en gebakken met zwarte bonen, kousenband en harissa. Top! Dan de persoonlijke favoriet van Rik: kalfszwezerik met chorizo en zwarte knoflook. Mijn god, wat vind ik dit lekker. En dan te bedenken dat ik niet eens zo’n ontzettend orgaanvleestypetje ben. We eindigen de hartige voorstelling met een botermals stukje gebraden reerugfilet met pastinaak, venkel, oesterblad en een saus van madeira. Roel raakt er niet over uitgepraat.

coquille restaurant 6&24 - anniepannie

Twee bereidingen van coquille

reerug restaurant 6en24 - anniepannie

Reerugfilet met pastinaak en madeirajus

IJs van gingerbeer

Is er nog plek voor de finale, het dessert? Tuurlijk, altijd. Zeker als het gaat om appel gegaard in beurre noisette met ijs van gingerbeer en een schuim van yoghurt en bergamot. En dat er dan appelcider bij geschonken wordt. Ik bedoel: hoe hemels wil je het hebben? Als altijd in dit soort mooie restaurants is het feest na het dessert stiekem nog niet voorbij. Bij de koffie komen heerlijke friandises, onder andere zachte snoepjes van appel en vadouvan.

dessert restaurant 6&24 - anniepannie

Dessert van appel en gingerbeer-ijs

Aanrader?

Was dat nog niet duidelijk dan? Kom op, hier moet je heen. Dus klim in je telefoon en make that call. Saskia, Rik en hun team leggen je gegarandeerd in de watten. Niet te lang wachten met reserveren, want de zaken gaan goed bij restaurant 6&24. “We zijn net 6 weken open en merken dat er al veel over 6&24 gesproken wordt, ontzettend leuk!”, aldus een enthousiaste Rik.

Restaurant 6&24

Nobelstraat 13
2513 BC Den Haag

Website: www.restaurant6en24.nl
Instagram: @restaurant6.24
Facebook: /restaurant6en24

0702196848
info@restaurant6en24.nl

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di – vr: 12:00 – 14:00 en 18:00 – 21:30
Za: 18:00 – 21:30
Zo: 12:00 – 20:00

Fotografie: Roel van Osch


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hotspots Tags: 6&24, 6en24, den haag, hotspot, restaurant, restaurant den haag

« Salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel
Romige kurkuma latte met verse gember »

Reacties

  1. Manouk zegt

    20 februari 2018 om 22:21

    Dit klinkt verrukkelijk!! Ik ga direct kijken wanneer ik kan reserveren!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 februari 2018 om 23:21

      Nouja wat leuk! Ga je geen spijt van krijgen.

      Beantwoorden
  2. Wendy (mevryan.com) zegt

    20 februari 2018 om 19:50

    Super leuk geschreven! Ik ga er zeker langs om het zelf te ervaren. Bedankt voor de tip!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 februari 2018 om 19:52

      Onwijs leuk om te horen Wendy, dankjewel! Alvast veel plezier gewenst, dat wordt genieten hoor.

      Beantwoorden
  3. Debbie Bodewes zegt

    20 februari 2018 om 18:40

    Superleuk verslag! Heel leuk geschreven en ik wil nu gelijk daar eten haha!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 februari 2018 om 19:24

      Dankjewel Debbie! Super leuk om te horen. Ik ben ook echt erg enthousiast over dit restaurant! ?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok