Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Quinoa salade met zoete aardappel en amandel-gemberdressing

Quinoa salade met zoete aardappel en amandel-gemberdressing

7 juni 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


quinoa salade met zoete aardappel - Anniepannie.nlNog zo’n lekkere en gezonde bowl die ik graag met je wil delen! Deze quinoa salade met zoete aardappel is echt heerlijk. Helemaal vega (en als ik erover nadenk zelfs vegan…), maar daar merk je niks van! De salade heeft een lekkere bite door de crunchy rode kool en quinoa. De zachte, geroosterde zoete aardappel combineert daar echt heel goed mee. Maar wat dit recept zo goddelijk maakt is de dressing van amandelen, gember, citroen en knoflook. Fris, pittig en romig tegelijk. Een aanrader!

Ingrediënten voor 2 personen
100 g quinoa
2 kleine zoete aardappels
1/8 rode kool
1 zakje gemengde sla
Bosje koriander
2 bosuitjes
Klein handje amandelen, in stukjes

Voor de dressing
4 el goede olijfolie (extra vergine)
7 el water
75 g amandelen (ongezouten)
1 teen knoflook
Sap van een halve citroen
1/4 tl zeezout
Stuk gember ter grootte van je duim

Ook nodig: keukenmachine

Quinoa salade met zoete aardappel en amandel-gemberdressing

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes, schep om met wat olie en verspreid over een bakplaat. Rooster de zoete aardappel blokjes gedurende 20 minuten, totdat ze bruine randjes hebben en gaar zijn. Laat ze daarna afkoelen buiten de oven.

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna afkoelen. Dat gaat het snelst als je de quinoa uitspreidt over een groot bord.

Doe dan de amandelen in de keukenmachine en laat de machine draaien. Hak intussen de gember en de knoflook in stukjes. Zet de machine stil en voeg de gember, knoflook, olie, water, citroensap en zout toe. Laat draaien totdat je een egale dressing hebt. Als de dressing nog te dik is voeg je wat extra water toe.

Snijd de rode kool in dunne reepjes, hak de koriander fijn en snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.

Meng in een kom de quinoa met de bosui, koriander en de stukjes amandel.

Pak brede kommen en verdeel de sla hierover. Verdeel de quinoa over de kommen, houd ongeveer de helft van elke kom vrij. Leg dan in elke kom een hoopje zoete aardappelblokjes en een hoopje rode kool. Sprenkel dan royaal dressing over de kommen. Het kan zijn dat je wat dressing overhoudt.

Klaar! Wie ga jij verwennen met deze quinoa salade met zoete aardappel + goddelijke dressing? 

Dit recept is geïnspireerd door makingthymeforhealth.com.

Meer recepten met zoete aardappel

Zoete aardappelsalade met yoghurt-dille dressing
Plaattaart met zoete aardappel en feta
Caribische ovengroente met kip

quinoa salade met zoete aardappel 1 - Anniepannie.nlVOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten, Salades, Vega, Vegan Tags: amandel, bosui, buddha bowl, koriander, quinoa, rode kool, sla, vega, vegan, zoete aardappel

« Zelf ingelegde rode kool maken
Broodje pulled chicken met barbecuesaus en pickles »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok