Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Ontbijt / Pompoenbrood met amandelmeel en abrikozen

Pompoenbrood met amandelmeel en abrikozen

6 juli 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


pompoenbrood met amandelmeel - Anniepannie.nlOmdat ik vind dat ik teveel brood eet, ging ik op zoek naar een leuke (en vooral: lekkere) manier om mijn vertrouwde bammetjes te vervangen. Op Glow magazine kwam ik een pompoenbrood tegen dat gemaakt is met amandelmeel en (jawel) pompoen. Toevallig had ik nog een halve pompoen liggen! Dit recept is de basis voor het pompoenbrood dat ik vandaag met jullie deel. Ik sleutelde er een beetje aan en voegde nog wat lekkere dingetjes toe. Het resultaat? Een heerlijk pompoenbrood met amandelmeel en abrikozen waarnaast mijn bammetjes eigenlijk maar heel saai lijken.

Overigens lijkt dit pompoenbrood qua structuur totaal niet op een brood. Het is meer een soort super compacte cake. Mijn brood was trouwens extra compact omdat ik het amandelmeel zelf had gemaakt door amandelen te vermalen in mijn keukenmachine. Amandelmeel uit de winkel is een slag fijner, waardoor je pompoenbrood waarschijnlijk ietsje luchtiger zal worden. Maar mocht je nog een voorraad amandelen hebben liggen, by all means: vermalen die handel.

Dit pompoenbrood met amandelmeel en abrikozen is ideaal als ontbijt (cake for breakfast, anyone?) maar ook lekker bij de lunch of als verantwoorde snack. Pompoenbrood vindt zijn oorsprong in Amerika. Daar wordt het vooral gegeten tijdens Halloween en Thanksgiving, omdat in oktober en november de pompoen in het seizoen is. Probeer het eens zou ik zeggen! Ik vond het super lekker. Bonus: het is niet moeilijk om te maken.

pompoenbrood met amandelmeel 1 - Anniepannie.nlDit heb je nodig voor 1 pompoenbrood:
250 gram flespompoen
250 gram amandelmeel
3 eieren
3 el zonnebloem – of pompoenpitten
2 tl vanille extract (géén aroma)
60 gram walnoten, gehakt
5 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
2 el gesmolten kokosolie
2 el maple syrup (a.k.a. ahornsiroop)
2 tl bakpoeder
2 tl koek/speculaas kruiden
1/2 tl zeezout

Ook nodig: blender of keukenmachine, cakevorm

Pompoenbrood met amandelmeel en abrikozen

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Schil de pompoen en snijd hem met een scherp mes in blokjes.

Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier en hussel even om met wat olie. Rooster de pompoen in zo’n 30 à 40 minuten gaar in de oven.

Doe de pompoen met het vanille-extract, de eieren en kokosolie in een blender en maal tot een puree.

Schenk de pompoenpuree in een kom en voeg het amandelmeel, bakpoeder, koekkruiden, zeezout, maple syrup, walnoten, stukjes abrikoos en zonnebloempitten toe. Meng alles heel goed door elkaar.

Vet de cakevorm in of bedek deze helemaal met bakpapier. Doe het mengsel over in de cakevorm en garneer met wat zonnebloem- of pompoenpitjes.

Bak het pompoenbrood in 50 tot 60 minuten in de oven. Controleer of het brood gaar is door er een cocktailprikker in de steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is het brood klaar. Anders nog even terug de oven in.

Eet smakelijk!

Bewaar het pompoenbrood in de koelkast of in de vriezer (handig om in losse plakjes in te vriezen!). Het blijft 3 tot 4 dagen goed en smeuïg. Ik at het met wat pure pindakaas erop en Roel besmeerde zijn plakjes rijkelijk met honing. Maar gewoon ‘met niks’ is dit pompoenbrood ook heerlijk!

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vond. Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Meer recepten met amandelen

Quinoa salade met zoete aardappel en amandel-gemberdressing
Gevulde dadels met geitenkaas, amandelen en spek

pompoenbrood met amandelmeel - Anniepannie.nlVOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.

 

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Lunch, Ontbijt, Recepten, Vega Tags: abrikozen, amandelen, amandelmeel, brood, pompoen, pompoenpitten, vega, walnoten, zonnebloempitten

« Chocolade salami
Poke bowl met noedels, zalm en gele courgette »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok