Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Pinchos met chorizo, brie en appel

Pinchos met chorizo, brie en appel

20 juli 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Spaanse pinchos met chorizo, brie en appel - ANNIEPANNIE

Deze pinchos met chorizo, brie en appel zijn helemaal het einde. Een heerlijk Spaans hapje voor bij de borrel of op een gezellige tapastafel of zo’n toffe plank. Zet een muziekje aan, schenk jezelf een lekker drankje in en… geniet! Pinchos zien er super feestelijk uit en zijn daardoor ook reuze geschikt om een fancy diner mee af te trappen.

Pinchos met chorizo, brie, appel en gekarameliseerde hazelnootjes

Er is iets met appel en brie, er is iets met brie en chorizo en er is iets met appel en chorizo. En dat is? Dat ze smaakvriendjes zijn! Combineer je ze allemaal met elkaar, dan krijg je dus een feestje voor je smaakpapillen. En dan heb ik het over die zoete, crunchy hazelnootjes nog niet eens gehad. Deze pinchos met chorizo moet je echt een keertje proberen. Beloofd?

Pincho met chorizo en brie

Tapasfeest

Als je na het proeven van deze pinchos met chorizo en brie nog niet genoeg hebt van Spaanse hapjes, dan is dit kookboekje met tapas en pinchos een leuk cadeau voor jezelf. En natuurlijk staan er op Anniepannie ook nog een aantal héle lekkere pinchos die het proberen meer dan waard zijn. Maar nu eerst… het recept voor de pincho van de foto!

Spaanse pinchos met chorizo, brie en appel - ANNIEPANNIE

Pinchos met chorizo, brie en appel

Deze pinchos met chorizo, brie en appel zijn heerlijk bij de borrel of bij een tapasdiner. Makkelijk om te maken, maar toch een feestelijk effect!
4.50 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten minuten
Bereidingstijd5 minuten minuten
Totale tijd10 minuten minuten
Servings: 4 personen

Keukentools

  • Stuk bakpapier

Ingrediënten

  • 4 plakjes stokbrood (schuin afgesneden)
  • 4 plakken boerenbrie
  • 12 plakjes chorizo (schuin afgesneden)
  • 1 appel
  • 1 kneepje citroensap
  • 95 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels kristalsuiker

Instructies

  • Maak eerst de gekarameliseerde hazelnoten. Doe de boter, suiker en hazelnoten in een koekenpan. Laat op middelhoog vuur de suiker en boter smelten tot een karamel. Schud met de pan zodat alle hazelnoten een laagje karamel krijgen. Gebruik eventueel een houten spatel. Giet de inhoud van de pan voorzichtig leeg op het bakpapier en laat de hazelnootkaramel hard worden.
  • Was de appel goed (schillen hoeft niet), verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne reepjes. Besprenkel met het citroensap.
  • Bak de plakjes chorizo kort uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken.
  • Beleg de plakken stokbrood met de brie en de plakjes chorizo. Leg op iedere pincho een beetje appelsalade. Hak de hazelnootkaramel grof en strooi dit over de pinchos.

Video

Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Nog meer Spaanse pinchos

Ik maakte nog meer Spaanse pinchos, waaronder deze pincho met tonijnsalade en geroosterde paprika en deze pincho met Manchego en rode uiencompote. En dat is niet het enige, ik maakte er ook een filmpje van! Die zie je hierboven. Dit is een van mijn eerste Anniepanniefilmpjes, dus ik ben extreem benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je het weten in een reactie? En als je het nou leuk vindt, abonneer je dan meteen op het Anniepannie YouTubekanaal. Zo mis je nooit meer een nieuwe video.

Meer recepten met chorizo:

Bloemkoolstamppot met chorizo en geroosterde paprika
Deze bloemkoolstamppot heeft een Spaans tintje door de knapperige chorizo, amandelen en geroosterde paprika. Een topping van zilte feta maakt het helemaal af!
Bekijk recept
Bloemkoolstamppot met chorizo - Anniepannie
Maissoep met chorizo en pistache
Deze romige maissoep met chorizo en pistache zet je in een handomdraai op tafel. En lekker dat 'ie is! Perfect voor met Pasen, of elk ander moment. :)
Bekijk recept
Maissoep met chorizo en pistache - ANNIEPANNIE.NL
Hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo
Deze hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo is heerlijk! Hij ziet er indrukwekkend uit door het filodeeg, maar is hartstikke makkelijk om te maken. Aanraderrr!!!
Bekijk recept
Hartige taart met pompoen - thumbnail

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze Spaanse pinchos met chorizo, brie en appel te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Borrel, Buitenlandse broodjes, Hapjes en Snacks, High tea, Recepten, Vlees, Voorgerechten Tags: appel, brie, chorizo, hazelnoten, spaans, tapas

« Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika
3x Spaanse pinchos (tapas) »
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok