Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Pasta / Pasta met worst, tomaat en gorgonzola

Pasta met worst, tomaat en gorgonzola

4 september 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 3 Reacties


Pasta met worst en gorgonzola uit de oven - ANNIEPANNIE

Zin in een lekker pastaatje? Ga dan eens voor deze pasta met tomaten, worst en gorgonzola. Super makkelijk te maken en een feestje om te eten! Dit is weer een heerlijk comfort food recept van gastblogger Daniëlle. In 30 minuten heb je een maaltijd op tafel staan waar je de hele avond op kunt teren. Serveer er een salade bij en je bent helemaal goed bezig.

Pasta met worst

In dit recept gebruikt Daniëlle de mozzarellaworstjes van de Albert Heijn. Smakelijke dingen met die stukjes mozzarella erin. Albert weet wel wat lekker is. Mocht je die nou niet kunnen vinden, dan kun je deze pasta met worst nog steeds maken. Kies gewoon elke andere soort (braad)worst die je lekker lijkt en je bent good to go. Een favoriet van mijzelf is venkelworst. Ik ben er echt dol op. Die verkoopt de Ap dan weer niet, maar je lokale slagerij moet ze zeker hebben (en anders moeten ze zich schamen, vind ik).

pasta met worst en gorgonzola - ANNIEPANNIE

Even bakken in de oven

Gesmolten kaas heeft iets magisch. Het wordt een totaal ander ding! Ik ben verzot op gorgonzola. En dan het liefst in gesmolten toestand. Mocht jij nou niet zo’n blauwekaasheld zijn (je mist echt wat in je leven, maar dat terzijde ;-)), dan kun je ook mozzarella gebruiken in dit recept. Of doe eens gek en ga voor zachte geitenkaas. Ook heerlijk!

Ovenschaalpraat

Welke kaas je ook kiest: sla de laatste stap met de ovenschaal niet over, want dat zorgt voor het lekkere gegratineerde effect. Over ovenschalen gesproken, ik ga nú deze ovenschaal bestellen. Is ‘ie niet prachtig?! En dat mintgroen is ook nog eens een huisstijlkleur van Anniepannie. Winning! Binnenkort zien jullie wel een nieuw recept voorbij komen in mijn prachtige, nieuwe schaal. Stay tuned!

pasta met worst en gorgonzola - ANNIEPANNIE

Pasta met worst, tomaat en gorgonzola

Zin in een lekkere pasta? Ga dan eens voor deze penne met tomaten, worst en gorgonzola. Makkelijk om te maken en een feest om te eten! 
4.50 van 6 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd30 minuten minuten
Totale tijd30 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g penne
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 mozzarellaworstjes zie TIP (notities)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 tl suiker
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 g gorgonzola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en verhit een scheut olijfolie in een pan. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze 2 minuten aan in de olijfolie.
  • Verwijder het vel van de worstjes en doe de vulling in kleinere stukjes bij de sjalot en knoflook. Bak rondom aan, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de witte wijnazijn toe, gevolgd door de gepelde tomaten, suiker, oregano en peper en zout naar smaak en laat de saus even sudderen.
  • Kook intussen de penne al dente (beetgaar), giet af en voeg bij de saus. Doe alles in een ovenschaal, verdeel de gorgonzola erover en bak 15 minuten in de oven totdat de gorgonzola is gesmolten.

Notities

TIP: je kunt de mozzarellaworstjes bij de Albert Heijn kopen, maar je kunt ook een andere soort worst kiezen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >

Meer lekkere pasta recepten:

Romige pasta met groene groente
Voor deze romige pasta met broccoli en haricots verts heb je maar 7 ingrediënten nodig. Makkelijk te maken, lekker én gezond: de ideale combinatie.
Bekijk recept
Romige pasta met groene groenten - Anniepannie.nl
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola
Deze ovenschotel van pasta met geroosterde paprika en gorgonzola is om te smullen! De zoete smaak van geroosterde paprika past perfect bij de romige kaas.
Bekijk recept
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze pasta met worst te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Pasta, Recepten, Vlees Tags: gorgonzola, mozzarella, oregano, pasta, tomaat, vlees, worst

« Watermeloensalade met tomaatjes en een granaatappel-fetadressing
Aardappelsalade met geroosterde paprika en brie »

Reacties

  1. Marieke zegt

    18 oktober 2020 om 19:19

    5 sterren
    Heerlijk romige pastaschotel! Ik had Catalaanse worstjes van AH en heb er wat venkelzaad bij gedaan, en een puntpaprika en courgette geroosterd in de oven voor extra groente. Zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      18 oktober 2020 om 19:45

      Wat onwijs leuk om te horen Marieke! En lekkere toevoegingen. Meer groente is áltijd een goed idee! ???

      Beantwoorden
    • Daniëlle (gastblogger bij Anniepannie.nl) zegt

      18 oktober 2020 om 19:58

      Superleuk Marieke! Wat een lekkere toevoegingen ook ?

      Beantwoorden
4.50 from 6 votes (5 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok