Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Salades / Maaltijdsalade met aardappel, avocado en mais

Maaltijdsalade met aardappel, avocado en mais

30 maart 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Maaltijdsalade met aardappel mais en avocado - ANNIEPANNIE

Deze maaltijdsalade met aardappel, avocado en mais is super voedzaam en lekker. De dressing maak je met tahin (sesampasta) en citroen, waardoor deze bowl ook nog eens helemaal vegan is! Mag ik het nu officieel een buddha bowl noemen? Of nog beter, een ‘bliss bowl’? Haha! Volgens mij zijn die termen alweer een beetje op hun retour tegenwoordig. Anyway, ik vind de smaken in deze salade super goed bij elkaar passen, wat dit een van mijn favoriete recepten maakt als ik zin heb in een gezonde, goed vullende maaltijdsalade. Ik zou zeggen: probeer ‘m eens!

Maaltijdsalade met aardappel en heel veel groente

Naast aardappel (wat ik zelf ook altijd meetel als groente) bevat deze maaltijdsalade broccoli, mais, avocado en alfalfa. Een echte groentebooster dus! Ideaal voor als je de afgelopen dagen (of weken, of… maanden?) een beetje te weinig groente hebt gegeten. Ik gebruik het liefst een verse maiskolf in zulke salades. Daar kun je na het koken (of stomen) met een scherp mes heel mooi de korrels vanaf snijden. Ze blijven dan nog een beetje aan elkaar zitten en dat vind ik er altijd wel leuk uit zien. Natuurlijk kun je ook gewoon mais uit blik gebruiken! Spoel de mais dan wel goed af in een vergiet.

Maaltijdsalade met aardappel, mais, avocado en broccoli - Anniepannie.nl

Roze aardappels

Op de foto’s kun je zien dat ik voor deze maaltijdsalade roze/paarse aardappels heb gebruikt. Dat vond ik er extra leuk uitzien! Natuurlijk kun je iedere aardappelsoort gebruiken die je wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook krieltjes (in de schil) gebruiken, of oranje zoete aardappel. Maar mocht je ‘Lily Rose’ aardappels tegenkomen, neem dan zeker een zakje mee voor deze salade. Een lust voor het oog!

Maaltijdsalade met aardappel en groente

Investeer in goede tahin

Deze maaltijdsalade met aardappel wordt nóg lekkerder als je een goede kwaliteit tahin gebruikt voor de dressing. Hiervoor kun je het beste naar een goede Turkse of Marokkaanse winkel gaan. Mocht je een Israëlische winkel kennen, dan kun je vragen naar tahin of ‘techina’ van het merk Al Arz. Dat is veruit de lekkerste tahin die ik ken. Je kunt Al Arz techina ook online kopen bij Esther’s Cookery.

Maaltijdsalade met aardappel, avocado en mais - Anniepannie

Maaltijdsalade met aardappel, avocado en mais

Deze maaltijdsalade met aardappel, avocado, mais en broccoli is super lekker en voedzaam. Hij ziet er ook nog eens prachtig uit!
4.5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram Lily Rose aardappels of andere aardappels naar keuze
  • 1 maiskolf of een klein blikje mais
  • ½ broccoli
  • 1 avocado
  • paar plukjes alfalfa
  • 3 eetlepels tahin sesampasta
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Was de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 6 minuten gaar.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en laat deze de laatste 4 minuten meekoken met de aardappels. Giet af, spoel met koud water en laat de groenten uitlekken.
  • Kook de maiskolf in ongeveer 15 minuten gaar. Hij is gaar als je met een vork makkelijk in de mais kunt prikken. Spoel de maiskolf na het koken koud af, laat uitlekken en snijd dan met een scherp mes de maiskorrels eraf. Gebruik je mais uit blik? Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken tot gebruik.
  • Klop de tahin en 1 eetlepel citroensap door elkaar en verdun met een beetje water. Blijf net zo lang kloppen tot je een gladde dressing krijgt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Halveer de avocado en snijd beide helften in plakjes. Sprenkel er meteen de rest van het citroensap over zodat de avocadoplakjes niet bruin worden.
  • Verdeel de broccoli, mais en stukjes aardappel over twee borden. Leg de avocadoplakjes erop en eindig met plukjes alfalfa. Sprenkel een deel van de dressing erover en geef de rest erbij.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk! En hou je wel van een (wit) wijntje? Anniepannie’s wijnteam geeft een heerlijke tip:

Wijntip van Paul & Janou

Wijnteam Paul en Janou - Anniepannie.nl

“Bij deze maaltijdsalade kan de Viña Sol van Torres heel goed. Door de blend van parelladadruiven en garnacha blanca druiven is het een toegankelijke, frisse en ook fruitige witte wijn. Wij ontdekten perzik, bloesem en sappige peer. Lekker bij salades, maar ook gewoon een goede borrelwijn! Salud!“

Bekijk hier alle recepten met wijntips van Paul & Janou >

Meer maaltijdsalades met aardappel?

Salade met haring, ei en aardappel
Aardappelsalade met zeekraal, venkel en wortel
‘Ontbijt als avondeten’ maaltijdsalade (English breakfast style)

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze maaltijdsalade met aardappel, avocado en mais? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Ik ontwikkelde deze maaltijdsalade in opdracht van Landjuweel, specialist in het wassen, sorteren en verpakken van aardappelen voor de retailmarkt.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Recepten, Recepten met aardappel, Salades, Vega, Vegan Tagged With: aardappel, aardappelen, alfalfa, avocado, broccoli, citroen, gezond, groentebooster, maaltijdsalade, mais, maiskolf, recepten met een wijntip, salade, tahin

« Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool
Maissoep met chorizo en pistache »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.