Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Kabeljauwpakketjes uit de oven met pesto en tomaat

Kabeljauwpakketjes uit de oven met pesto en tomaat

25 september 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Kabeljauwpakketje uit de oven met pesto - AnniepannieUuuuultra makkelijk en tegelijkertijd super indrukwekkend, deze kabeljauwpakketjes uit de oven! Op z’n Frans (en dus op z’n sjieks) heet het eigenlijk kabeljauw ‘en papillotte’. Je verpakt de kabeljauw samen met wat smaakmakers in bakpapier en laat het vervolgens gaarstomen in de oven. Een heerlijke manier van vis bereiden, want alle smaken blijven perfect behouden! Ennuh, het is nog eens gezond ook. Bonus! Oja, oja: en je hebt maar 5 ingrediënten nodig voor dit gerechtje. Nog meer bonus!

Noordzeevis

Ik kwam op het idee voor deze pakketjes door dit recept van Pienskeuken. Voor de foodblogswap mocht ik op haar site rondneuzen en ik bleef al vrij snel hangen bij haar lekkere zalmpakketjes. Vis met pesto, wat een onwijs goed idee! En tomaat is natuurlijk altijd fijn. Ik besloot een variant op Piens recept te bedenken met kabeljauw. Sinds de workshop van het VISSCH festival probeer ik bewust vaker voor Noordzeevis te kiezen. Het schijnt namelijk dat van alle Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, zo’n 90% wordt geëxporteerd! Tegelijkertijd importeren wij dan wel weer super veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn en tilapia. Alle gekheid op een stokje toch?

Kabeljauwpakketjes uit de oven caprese stijl - AnniepannieKabeljauwpakketjes uit de oven: caprese stijl!

Ok ok, het is niet helemaal à la salade caprese, want de mozzarella ontbreekt in mijn recept. Die is simpelweg niet nodig. Maar, de elementen basilicum (in de pesto) en tomaat zijn er wel! Daardoor doen deze ovenpakketjes met kabeljauw me toch denken aan caprese. Lekker Italiaans, lekker zomers! Ik voegde ook nog courgetteplakjes toe. Die zuigen de smaak van de pesto en vis zo heerlijk op. Het geheime ingrediënt in dit recept is trouwens de geraspte citroenschil die je door de pesto roert. Zo lekker fris! Kijk wel uit dat je alleen het gele van de schil raspt, het witte gedeelte is bitter en bah. Oja, nog een dikke tip: serveer een stukje stokbrood bij de kabeljauwpakketjes om de heerlijke sappen mee op te dippen. Onmisbaar! Wij aten er verder ook nog gebakken aardappeltjes en salade bij.

Woensdag wijndag

Omdat het woensdag was en ik voorstander ben van het vieren van het midden van de week, dronken we een fijn wijntje bij dit heerlijke gerecht. Laatst kreeg ik een pakketje met twee biologische wijnen cadeau van Pitch PR. Beide uit de Pays d’Oc. De witte variant, een sauvignon blanc van wijnhuis Louis Fabre zou volgens de beschrijving een goede match zijn voor visschotels uit de oven. Dat moest getest worden! Ik twijfelde een beetje of de wijn ook zou samengaan met de tomaat, maar dat bleek prima te kunnen. Jippie! Ik heb geloof ik een goede wijn-spijs combinatie gemaakt. Alle échte wijnexperts mogen zich nu verzamelen om te zeggen of ik het goed heb gedaan of niet. Wij vonden het in elk geval heerlijk. ?

Sauvignon blanc - Louis Fabre - Anniepannie

Kabeljauwpakketje uit de oven met pesto - Anniepannie

Kabeljauwpakketjes uit de oven met pesto en tomaat

Makkelijk en chic tegelijk, dat zijn deze kabeljauwpakketjes uit de oven. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig: kabeljauw, pesto, citroenrasp, tomaat en courgette. Ideaal!
4.41 van 10 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd20 minuten minuten
Totale tijd30 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 porties kabeljauw van ongeveer 130 gram per stuk
  • 14 plakjes courgette
  • 10 plakjes tomaat
  • 5 tl pesto
  • rasp van een halve onbespoten citroen (bio)
  • versgemalen peper

Ook nodig:

  • 2 vellen bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Roer de citroenrasp door de pesto.
  • Leg op elk vel bakpapier 7 plakjes courgette, overlappend. Plaats daarop de stukken kabeljauw. Besmeer de stukken kabeljauw met het pestomengsel en maal er wat peper over. Leg dan op ieder stuk kabeljauw 5 plakjes tomaat, ook weer overlappend.
  • Vouw beide pakketjes goed dicht. Dat doe ik zo: breng de stukken bakpapier langs de lange zijde van de vis naar elkaar toe en vouw ze in elkaar. Pak dan beide uiteinden en vouw en frommel deze ook goed dicht. Het is belangrijk dat het pakketje aan alle kanten goed dicht zit en er geen lucht meer kan ontsnappen.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif ze in het midden van de voorverwarmde oven. De pakketjes zijn in 15 tot 20 minuten gaar. Dit hangt een beetje af van de dikte van je stukken kabeljauw. Dikke stukjes? 20 minuten. Dunner? Dan is 15 minuten waarschijnlijk al voldoende.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer recepten met Noordzeevis:

Visstoofpotje met wijting, bonen en mosterd
Zoete aardappelsalade met makreel
Snelle tomatensoep met Hollandse garnalen

Kabeljauwpakketje uit de oven met pesto - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om zelf deze kabeljauwpakketjes uit de oven te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Vis Tags: 5 ingrediënten, citroen, courgette, en papillotte, kabeljauw, noordzeevis, pakketje, pesto, tomaat, vis

« Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata) met doperwten »
4.41 from 10 votes (10 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok