Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Visstoofpotje met bonen en mosterd

Visstoofpotje met bonen en mosterd

18 april 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Visstoofpotje met bonen en wortel - AnniepannieAfgelopen vrijdag deed ik een workshop visfileren. Dat was zó leuk, dat ik nu helemaal op de vistour ben. Roel wordt er stiekem al een beetje gek van. ‘Eten we nou alweer vis?’, verzuchtte hij van de week nog. Maar toen hij dit lekkere visstoofpotje met bonen proefde vond hij het allemaal niet zo erg meer. Het zit bomvol schelvis en gamba’s (yum!) en is heerlijk romig. De mosterd geeft het geheel lekker wat pit. Een aanrader hoor, lieve lezers!

Visstoofpotje met bonen, say what?

Visstoofpotjes (uit België) zijn vaak met aardappel, maar ik besloot om bonen te gebruiken. Sinds vorige maand mag ik mij een trotse ambassadeur van Bonduelle noemen en ben ik dus volop aan het experimenteren met allerlei exotische peulvruchten. Van kidneybonen tot linzen en van kikkererwten tot reuzenbonen. Het is verrassend hoe lekker en veelzijdig die kleine dingetjes zijn! En ook: hoe gezond! In deze visstoof gebruik ik cannellinibonen en tuinboontjes.

Flinke trek

Wij aten dit visstoofpotje met bonen gewoon met z’n tweetjes op, maar je zou er ook prima met drie personen van kunnen eten. Serveer er dan wat salade en stokbrood bij. Met het brood kun je heerlijk dippen in je stoofpotje!

Visstoofpotje met bonen - AnniepannieIngrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 1 blik cannellinibonen (à 310 gram), omgespoeld en uitgelekt
  • 1 blikje tuinboontjes (à 155 gram), omgespoeld en uitgelekt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 grote winterwortel (of twee kleine)
  • 300 gram schelvisfilet, in stukken (of een andere witvis)
  • 6 gamba’s (vers óf ontdooid uit de vriezer)
  • 125 ml slagroom
  • 1 flinke el Dijonmosterd
  • 200 ml groentebouillon
  • ½ el tarwebloem
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 el dille, fijngehakt
  • klontje roomboter

Visstoofpotje met bonen en mosterd

  1. Smelt een klontje boter in een brede pan met dikke bodem. Zet het vuur heel laag en fruit zachtjes de sjalot. Snijd intussen de winterwortel overlangs door midden. Snijd er daarna dunne plakjes (halve maantjes) van. Doe de winterwortel bij de sjalot en bak nog even mee. Schenk dan de bouillon erbij en laat alles 3 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Roer intussen een papje van een halve eetlepel bloem en een heel klein beetje water. Het moet net genoeg zijn om er een papje van te roeren. Roer totdat alle klontjes weg zijn. Schenk na de 3 minuten het bloempapje bij de wortel en sjalot. Roer alles even door, je zult zien dat het vocht meteen dikker wordt.
  3. Voeg de slagroom, mosterd en kurkuma toe en roer. Voeg vervolgens de cannellinibonen en de tuinboontjes toe, maal er wat peper over en eventueel een snufje zout en roer alles voorzichtig om. Verdeel dan de stukken schelvis en de gamba’s over de pan en druk ze een beetje naar beneden. Ze hoeven niet helemaal onder te liggen. Doe de deksel op de pan en laat alles 7 tot 8 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Check de gaarheid van de vis (als het makkelijk uit elkaar valt is het klaar) en de gamba’s (als ze helemaal roze zijn geworden zijn ze gaar).

Eet smakelijk! Tip: lekker met stokbrood en salade.

Meer recepten met bonen?

Kidneybonensalade met munt, feta en komkommer
Salade van reuzenbonen, tomaat en oregano
Brownies van zwarte bonen en kokos

visstoofpotje met bonen en mosterd - anniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in dit visstoofpotje met bonen? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Recepten Tags: bonduelle, bonen

« Kaas masterclass met Jamie’s Italian!
Zoete aardappelsalade met makreel »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok