Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Hummus met pindakaas en komkommer

Hummus met pindakaas en komkommer

1 februari 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Hummus met pindakaas en komkommer De traditionele hummus kennen we zo langzamerhand wel, toch? Tijd voor iets nieuws. Deze hummus met pindakaas is lekker licht door de komkommer. De dille maakt hem heerlijk fris. Eigenlijk was ik van plan om tahin te gebruiken, maar blijkbaar was de pot al leeg. Daarom greep ik ‘maar’ naar de pindakaas. een geweldig alternatief als je het mij vraagt! Misschien zelfs nog beter…

Wat zit erin?
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 400 gram)
1 halve komkommer, in blokjes
Sap van een halve citroen
2 eetlepels gehakte dille
1 teentje knoflook
2 flinke eetlepels pindakaas met stukjes noot
1 flinke scheut olijfolie (extra vergine)
Zout en peper

Hoe maak je deze hummus met pindakaas?
Het is heel simpel. Spoel de kikkererwten af met water in een vergiet en laat uitlekken. Doe ze dan samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine of blender. Mix tot je een smeuïge massa hebt. Te dik? Voeg dan nog wat olie, water of komkommerblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

Deze pindahummus is lekker met brood en dipgroente. Ik had reepjes gele paprika, yum!

Meer hummus recepten:

Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!

Of wil je zelf pindakaas maken? Bekijk dan mijn recept voor zelfgemaakte pindakaas. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig!

Hummus met dipgroente


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Sublieme smeersels, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: borrel, dille, dip, hapje, hummus, kikkererwten, komkommer, makkelijk, pindakaas, smeersel, snel, vega, vegan

« Naar Korea en weer terug @ Mr. Bap
Naanpizza met spinazie en kwarteleitjes »

Reacties

  1. Paula Tegel zegt

    17 mei 2015 om 19:22

    4 sterren
    Deze pindahummus maakte ik toen onze buren met hun kinderen, 11 en 13 een avondje op visite kwamen. Het viel in de smaak van de kinderen maar hun ouders en wij zelf waren er niet echt enthousiast over. Het smaakte ons te erg naar pindakaas. Waarschijnlijk vonden de kinderen het daarom lekker. Ik had nog aardig wat over aan het eind van de avond. Wat schetst mijn verbazing vandaag toen ik een likje uit het overgebleven schaaltje nam. De dille was er erg goed ingetrokken en het was lekker nu en meer in evenwicht. Hoewel ik de volgende keer als ik dit ga maken wel meer dille ga toevoegen en ook wat rode peper voor wat meer pit. Het laatste restje smeer ik morgenochtend met wat sambal erbij op mijn lunchbroodjes voor op kantoor.

    Beantwoorden
    • Andrea zegt

      29 mei 2015 om 12:40

      Wat leuk om te horen dat dit recept helemaal ‘kids proof’ is! :) Fijn dat je de smaken de volgende dag meer in balans vond. Als je van wat meer pit houdt past deze hummus denk ik beter bij jullie: https://www.anniepannie.nl/hummus-van-reuzenbonen-en-surinaamse-pindakaas/ (let op: deze is voor kinderen minder geschikt!).

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok