Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie

Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie

7 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Gevulde inktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie

Tijd voor nog een receptje met pijlinktvis! Laatst deelde ik al deze gewokte pijlinktvis met noedels, een makkelijk en lekker recept voor doordeweeks. Vandaag gaan we op een iets chiquere tour met deze gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel, spinazie en pijnboompitjes! Alhoewel, dat chique heeft meer te maken met hoe het gerecht eruit ziet, want ook dit is hartstikke makkelijk om te maken! Ideaal.

Gevulde pijlinktvis: een showstopper!

Ondanks dat het makkelijk is om te bereiden zul je zien dat je hoge ogen gooit met deze gevulde pijlinktvis. Serveer het als voorgerecht bij een diner en je gasten zullen spontaan gaan klappen. Echt hoor! Je kunt van deze gevulde inktvis trouwens ook een hoofdgerecht maken door er wat lekkere bijgerechten bij te serveren. Wat denk je van gebakken aardappeltjes en een mooie salade? Je kunt pijlinktvis trouwens al schoongemaakt kopen bij je visboer. Wil je het zelf doen? In mijn blog over gewokte pijlinktvis lees je hoe je dat doet.

Chorizo en venkel

Misschien lijkt het je wat gek om inktvis te combineren met chorizo, maar geloof me: deze twee zijn een match made in heaven. Chorizo is lekker pittig, maar je gebruikt er niet zóveel van dat het overheersend wordt. De venkel en het venkelzaad geven een lekkere frisse touch en de pijnboompitjes zorgen voor een bite. Dit wil je proberen! Laat je weten wat je ervan vond?

Gevulde pijlinktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie
Gevulde inktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie

Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie

Met deze gevulde pijlinktvis ga je gegarandeerd indruk maken op je volgende dinner party! Het is makkelijk om te maken, maar het ziet er super mooi uit. De vulling bevat o.a. chorizo, venkel en spinazie. Yummm! Een aanrader dit. 
4.50 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd25 minuten minuten
Totale tijd35 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pijlinktvis of twee kleinere, schoongemaakt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 klein sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeknepen
  • 1/2 venkel heel fijn gesneden
  • 50 gram chorizo in hele kleine blokjes
  • 80 gram spinazie fijngehakt
  • 1 tl venkelzaad
  • zout en peper
  • 1 biologische citroen de helft geraspt en de andere helft in partjes

Ook nodig:

  • 2 cocktailprikkertjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord.
  • Doe nu de chorizoblokjes in de koekenpan en bak ze knapperig. Laat het vrijgekomen vet in de pan en voeg nu de venkelblokjes, knoflook en sjalot toe. Bak een paar minuutjes mee. Voeg dan het venkelzaad en de spinazie toe en bak nog even mee totdat de spinazie geslonken is. Breng de vulling op smaak met de citroenrasp, zout en peper. Voeg ook de pijnboompitjes toe en meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de tentakels van de pijlinktvis (deze gebruik je niet, maar zijn lekker om op te bakken in de pan). Vul de inktviszak met het chorizomengsel en sluit de zak door er twee cocktailprikkertjes kruislings doorheen te prikken.
  • Leg de gevulde pijlinktvis op een bakplaat met bakpapier en schuif hem in de oven. Bak de gevulde inktvis in 15 minuten gaar. Serveer met de partjes citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer recepten met inktvis?

Gewokte pijlinktvis ‘Asian style’
Gegrilde inktvissalade

Gevulde inktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Vis, Voorgerechten Tags: chorizo, citroen, gevulde inktvis, hoofdgerecht, inktvis, pijlinktvis, pijnboompitten, spinazie, venkel, venkelzaad, vis, voorgerecht, vullen

« Restaurant Lucas Rive: Cooqing met de Gezonde Dutchies
Jackfruit kerrie salade voor op brood »

Reacties

  1. Ruben zegt

    16 november 2020 om 19:41

    4 sterren
    Wat een heerlijk gerecht. Ik heb dit laatst voor een vriendin gemaakt en ze vond het heerlijk. Ik heb alleen een vraagje over de inktvis: hij was nog behoorlijk rubberig na 15 min in de oven. Hoe voorkom ik dat de volgende keer? Groeten!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      18 november 2020 om 17:37

      Hoi Ruben! Wat onwijs leuk om te horen zeg. Bij mij is 15 minuten altijd precies kort/lang genoeg. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed hoe het kan dat die van jou een beetje rubberig waren. Het kan ook aan het formaat liggen?

      Beantwoorden
  2. A.D. zegt

    24 september 2020 om 21:26

    5 sterren
    heerlijk, maar pas op niet te veel chorizo gebruiken. te veel chorizo zal de smaak overheersen

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 september 2020 om 11:54

      Dankjewel voor je mooie compliment!

      Beantwoorden
4.50 from 4 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok