Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Gevulde courgette à la caprese

Gevulde courgette à la caprese

23 augustus 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Gevulde courgette caprese uit de oven. Een gevulde courgette met tomaat, mozzarella, basilicum en pesto. #gevuldecourgette #courgette #caprese | Anniepannie.nlTijd voor een waanzinnig lekker én simpel vegetarisch gerecht: gevulde courgettes à la caprese. Gevulde courgettes zijn super easy. Je snijdt een courgette in de lengte doormidden, je holt ‘m uit en vervolgens vul je de courgette met allerlei goodies. Dit keer gaan we Italian style! Misschien zag je ‘m al aankomen: deze gevulde courgette a la caprese is geïnspireerd op de Italiaanse ‘insalata caprese’. Met lekkere mozzarella, verse tomaten en basilicum dus. YUM! Voor extra smaak en bite voegde ik er ook pesto en pijnboompitjes aan toe.

Je kunt zo’n gevulde courgette prima als hoofdgerecht eten. Bijvoorbeeld met een lekkere salade erbij (voor nog meer veggies!) of wat simpele tomatenrisotto of pasta. Maak je er liever een voorgerechtje van? Snijd de in de lengte gehalveerde courgette dan nog een keer overdwars door, zodat je 4 stukken hebt. Tadaaa, met deze mini-variant maak je vier mensen blij.

Dit heb je nodig voor 2 gevulde courgettes:
1 courgette
1 kleine rode ui (of de helft van een grote)
2 tomaten
1 bol buffelmozzarella
5 theelepels groene pesto (van goede kwaliteit)
Handje basilicumblaadjes
Handje pijnboompitten
1 theelepel oregano
Versgemalen peper

Ook handig: keukenpapier

En zo maak je het:
Zet de oven aan op 200 graden.

Rooster de pijnboompitten in een hete koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Leg de pijnboompitten op een bord om af te koelen.

Halveer de courgette in de lengte en hol beide helften uit met een lepel. Dat doe je door voorzichtig de zaadlijsten en wat vruchtvlees eruit te schrapen, tot op ongeveer een centimeter van de bodem en zijkanten. Wees voorzichtig, zorg dat je geen gaten maakt in de bodem. Bewaar de pulp.

Leg iedere courgettehelft met de uitgeholde kant naar beneden op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier om uit te lekken.

Knijp de courgettepulp een beetje uit met je handen en doe het in een kommetje. Doe er de pijnboompitten, oregano en pesto bij. Snipper de ui zo fijn mogelijk en voeg ook toe. Maal er wat verse peper over en roer het mengsel door. Zet apart.

Dep de courgettehelften droog met wat keukenpapier en vul ze met het courgettemengsel.

Snijd de tomaten door de helft, en dan in plakjes. Doe dat ook met de mozzarella. Beleg nu elke courgettehelft met plakjes tomaat, mozzarella en basilicum. Maal er nog een beetje peper over en besprenkel met olijfolie.

Leg de courgettehelften in een ovenschaal en plaats deze ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als de boel te donker wordt, dek je de schaal af met aluminiumfolie. De gevulde courgettes zijn klaar als je de punt van een scherp mes gemakkelijk in de courgette kunt steken.

Eet smakelijk!

Gevulde courgettes uit de oven. Zo maak je gevulde courgette caprese met pesto, tomaat, mozzarella en verse basilicum. #courgette #saladecaprese #italiaans | Anniepannie.nl

Gevulde courgette met tomaat, verse basilicum, pesto en mozzarella. Maak deze gevulde courgette in de oven & impress your friends! #courgette #gevuldecourgette #caprese | Anniepannie.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Recepten, Vega, Voorgerechten Tags: basilicum, caprese, courgette, gevuld, Italiaans, Italië, mozzarella, oven, pesto, pijnboompitten, simpel, tomaat

« Spek en Bonen Festival: prop je vol op een parkeerplaats
Zweeds koken met de eetclub. Hej! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok