Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten met aardappel / Gepofte zoete aardappel met feta, tahin en srirachasaus

Gepofte zoete aardappel met feta, tahin en srirachasaus

2 februari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Gepofte zoete aardappel met feta tahin zaatar en srirachasaus -Anniepannie.nl

Kijk, ik eet deze gepofte zoete aardappel dus graag als ontbijt. Maar ik besef me dat niet iedereen fan is van hartige groente-ontbijtjes in de ochtend. Hoewel het dé manier is om lekker veel groente binnen te krijgen op een dag, maar dat terzijde. Deze gepofte zoete aardappel met feta, tahin, sriracha en za’atar doet het ook erg goed als (meeneem) lunch of als onderdeel van de avondmaaltijd. Nog een lekkere salade erbij en je hebt een complete maaltijd te pakken. Lekker veelzijdig dus!

Gepofte zoete aardappel met Midden-Oosterse smaken

Tahin, za’atar kruiden en feta zijn typisch Midden-Oosterse smaken. Je komt ze tegen in onder andere de Libanese keuken, maar ook in Israël. Ik vind ze zalig in combinatie met gepofte zoete aardappel en geeft het gerecht graag een klein pitje door er ook nog wat srirachasaus over te sprenkelen. Dat is super Aziatisch, dus een beetje fusion is dit recept wel. Maar van fusion – op een goede manier – is nog nooit iemand slechter geworden, haha! Ik hou ervan! In de oven gebakken zoete aardappels kun je trouwens met nog veel meer dingen vullen, bijvoorbeeld met kaas, tomaat en quacemole.

Gepofte zoete aardappel met feta tahin en srirachasaus - Anniepannie.nl

Mealpreppen: pof je zoete aardappels al van tevoren

Wat ik weleens doe is op zondagmiddag een stuk of 6 zoete aardappels tegelijk poffen. Die laat ik dan afkoelen, waarna ik ze in een bakje in de koelkast bewaar. We eten er dan een paar dagen van, want gepofte zoete aardappels zijn bij ons – zoals ik al zei – erg populair als ontbijt. Maar ik trek ze ook weleens in stukjes voor over een salade ofzo. Heerlijk! Koud zijn ze trouwens net zo lekker als warm, vind ik. Oh en goed om te weten: je kunt zoete aardappels ook poffen op de barbecue in plaats van in de oven. Leuk voor in de zomer!

Gepofte zoete aardappel met feta tahin en srirachasaus - Anniepannie.nl

Gepofte zoete aardappel met feta, tahin en srirachasaus

Deze gepofte zoete aardappel met feta, tahin en sriracha is heerlijk als ontbijt of lunch, maar doet het ook erg goed als avondeten met een salade erbij!
5 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels middelgroot
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta) van goede kwaliteit
  • 30 gram feta verbrokkeld
  • 1 lente-ui in ringetjes (alleen het groen)
  • 2 theelepels za'atar kruiden
  • srirachasaus naar smaak
  • 1 theelepel nigellazaad optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappels en droog ze af. Wrijf ze in met wat olie en prik ze een paar keer in met de punt van een mes. Verpak de zoete aardappels in aluminiumfolie. Niet te strak, maar wel goed sluitend. Pof de zoete aardappels 1 uur in het midden van de oven.
  • Haal de zoete aardappels uit de oven en pak ze (voorzichtig) uit. Snijd ze in de lengte open. Verdeel de feta, za'atar en (optioneel) het nigellazaad erover en sprenkel de tahin er sierlijk overheen. Druppel wat srirachasaus op de aardappels en strooi er als laatste de ringetjes bosui over.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer recepten met gepofte zoete aardappel:

Gepofte zoete aardappel met pindakaas, chocola en kokos

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om zoete aardappels te gaan poffen? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Barbecue, Bijgerechten, Buffet, Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt, Pasen, Recepten, Recepten met aardappel, Vega Tags: avond, barbecue, bosui, feta, gepoft, gepofte aardappel, Israëlisch, lente-ui, libanees, lunch, midden-oosters, nigellazaad, ontbijt, oven, poffen, sesampasta, sesamzaad, sriracha, tahin, za'atar, zoete aardappel

« Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gepofte zoete aardappel als ontbijt (met pindakaas, chocola en chili!) »

Reacties

  1. Martine zegt

    7 mei 2020 om 18:41

    5 sterren
    Ooooohhhhhh, wat een feestje. Had deze net koud met een paar kipkluifjes erbij. Yummie.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 mei 2020 om 12:23

      Jeeej, wat leuk dat je het gemaakt hebt! En goede combi ook, met die kipkluifjes. Ik krijg er meteen trek van, haha!

      Beantwoorden
  2. Daniëlle zegt

    13 februari 2020 om 19:52

    5 sterren
    Ik vind za’atar zó lekker! Deze ga ik eens maken, en dan maak ik gelijk wat extra, zodat ik de volgende dag een lekkere lunch-to-go heb!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 mei 2020 om 12:23

      Ik ook! En je kunt het bijna overal overheen strooien. Zo veelzijdig en lekker. Leuk dat je het gaat maken!

      Beantwoorden
5 from 5 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok