Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Filodeegtaart met prei, wortel en feta

Filodeegtaart met prei, wortel en feta

21 januari 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Filodeegtaart-met-wortel-en-preiTijd voor een lekker hoofdgerecht! Ik krijg vaak te horen dat ik meer maaltijden online moet plaatsen. Het klopt dat ik nogal fan ben van voorgerechtjes, hapjes, smeersels enzo, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik hoofdgerechten stom vind. In tegendeel, ik eet ze elke avond. Haha. Anyway, hier een super lekkere quiche of taart (jij mag kiezen) met knapperig filodeeg. De hoofdingrediënten zijn super cheap, namelijk prei en wortel, dus je houdt ook nog eens geld over om naar de bioscoop te gaan. Hiep hoi! Koop trouwens wel échte feta en geen witte kaas. Want: heel veel lekkerder. Het recept:

Ingrediënten (hier kunnen 4 à 5 personen van eten)
Zonnebloemolie
1 pak filodeeg (10 plakken), ontdooid
1 winterwortel
1 prei
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el Provençaalse kruiden (je kan natuurlijk ook verse kruiden gebruiken!)
100 g feta
150 g (dikke) yoghurt
3 eieren
6 plakjes ontbijtspek
1 tl pikant paprikapoeder

Ook nodig: springvorm, kwastje en keukenpapier

Filodeegtaart met prei, wortel en feta

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de winterwortel doormidden en halveer de twee helften daarna in lengte. Snijd er dunne (!) plakjes van. Snijd de prei over de lengte in en spoel hem goed schoon onder de kraan. Snijd de prei daarna in dikke (!) plakken.

Leg de plakjes ontbijtspek op elkaar en snijd ze in kleine reepjes. Verhit een koekenpan en bak de spekjes goudbruin. Haal ze onder het bakken zoveel mogelijk uit elkaar. Laat de spekreepjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak in het spekvet (je kunt eventueel een beetje olie toevoegen) de wortel op hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten.

Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook en de prei toe. Bak alles nog zo’n 5 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden toe en breng de groenten verder op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en leg alles op bord.

Meng in een kom de eieren met de yoghurt. Verkruimel de feta erboven. Voeg ook het spek en het paprikapoeder toe. Even doorroeren.

Vet de springvorm in met olie. Haal het filodeeg uit de verpakking en leg een eerste laag in de springvorm. Laat het filodeeg ruim over de rand hangen. Bestrijk met een kwastje met wat olie. Leg vervolgens weer een nieuwe laag filodeeg in de vorm. Herhaal dit proces tot je nog 1 vel filodeeg over hebt.

Schenk nu de helft van het feta-ei mengsel in de vorm. Verdeel de groente erover en schenk dan de andere helft van het feta-ei mengsel erbij. Leg het vel filodeeg in het midden op de taart en vouw al het overhangende filodeeg naar binnen toe. Beetje rommelig mag best, dat is juist leuk.

Bak de filodeegtaart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Als het deeg te donker wordt kun je een stuk aluminiumfolie over de taart leggen.

Lekker met een frisse (tomaten)salade. Eet smakelijk!

FilodeegtaartFilodeegtaart-met-wortel-en-prei


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten Tags: budget, eieren, feta, filodeeg, hoofdgerecht, prei, spek, taart, wortel, yoghurt

« Goodbye dinner met de eetclub
Mini tarte tatins met cherrytomaat »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok