Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Eetclub 'The leftovers' / Goodbye dinner met de eetclub

Goodbye dinner met de eetclub

19 januari 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Vorige week had ik eindelijk weer een eetclub etentje. Dat was alweer een tijdje geleden! Helaas was het voor Mindy meteen ook haar (voorlopig) laatste etentje met ons. Ze verhuist namelijk naar Londen voor een super toffe job! Onwijs leuk en spannend natuurlijk, maar we gaan haar wel missen hoor… Gelukkig hebben we nu een goede reden om eens een buitenland uitje te doen met ‘t cluppie. De eerste plannen zijn al gemaakt, dus ergens in het komende halfjaar mag je een special-edition-eetclub-dinner verwachten uit het bruisende Londen. Ik heb nu al zin om weer over Borough Market te struinen. Heaven on earth!

Op de een of andere manier hadden Leonneke en ik niet helemaal meegekregen dat het thema voor dit dinertje ook ‘Engeland’ was, dus onze nagerechtjes (#jaikdeedeentoetje) zijn niet helemaal Brits. Hihi. Merel had het wel begrepen, dus we trapten af met een soort Engelse carpaccio, gemaakt met rosbief, rucola, geitenkaas en een super yummie beetroot chutney uit de food hall van de Marks & Spencer (ooit geweest? echt een aanrader!):

Voorgerecht-eetclub-carpaccioHet tussengerecht van Mindy was een gezonde variant op het typisch Engelse ‘fish and chips’. Gerookte makreel en kleurige groentechips op een bedje van doperwten-muntmousse. Super crea én lekker! Zo zag het eruit:

Tussengerecht-eetclub-fish-and-chipsHierna volgde het hoofdgerecht van Emma. Een vegetarische Sheperd’s Pie met teveel ingrediënten om op te noemen, haha. Onder andere linzen, gerookt paprikapoeder en cheddar. Lekker joh! We misten het vlees echt niet. Het recept is van de BBC, hier is de link.

Hoofdgerecht-eetclub-Sheperds-pieDit keer hadden we een hartig én een zoet nagerecht. Leonneke maakte een soesje – herstel SOES – gevuld met luchtige geitenkaascrème en druifjes. Een topcombinatie! Zie hier hoe mooi ze gelukt waren:

Hartig-dessert-eetclubEn dan… het zoete toetje. Ik was zo blij dat mijn taart gelukt was! :) Wie mij een beetje kent weet dat ik niet zo’n bakker ben, haha. Ik maakte een citrus-amandeltaart met lavendel uit mijn nieuwste kookboek ‘Kaneel & Kardemom’. Klinkt misschien een beetje gek, lavendel in een taart, maar het werkt! En nee, het smaakte niet naar potpourri.

5-Nagerecht-eetclub-taartNote to self om dit blogje mee af te sluiten: als je een sinaasappelsuikersiroop maakt voor over een taart, steek dan niet je vingertopje in de kolkende lava om ‘even te proeven’. Au!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Eetclub 'The leftovers', Foodfun Tags: 5 gangen, amandelen, bietjes, brits, carpaccio, diner, doperwten, druiven, eetclub, engeland, geitenkaas, groentechips, lavendel, linzen, londen, makreel, munt, rucola, sheperds pie, sinaasappel, soes

« Begin je dag goed met Superstarters!
Filodeegtaart met prei, wortel en feta »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in