Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hotspots / Hotspots in Den Haag / Filipijns eten in Den Haag op het Promenade Food Festival

Filipijns eten in Den Haag op het Promenade Food Festival

5 juli 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Filipijns eten in Den Haag - chef Maite en Andrea
Ik met chef Maite, die speciaal naar Den Haag kwam voor de Filipijnse editie van het Promenade Food Festival.

Ik was nog nooit in een Filipijns restaurant geweest, had nog nooit Filipijns gegeten en was nog nooit in de Filipijnen geweest. Toch heb ik alle drie deze ervaringen nu bíjna kunnen aftikken. Ik was namelijk uitgenodigd voor een Filipijns diner in het Crowne Plaza hotel in Scheveningen. Zo’n 6 à 7 keer per jaar organiseren zij het Promenade Food Festival in hun restaurant Brut International Flavors. Bij elk festival staat een ander land centraal en samen met de ambassade wordt het restaurant omgetoverd in de sfeer van het betreffende land. Er wordt zelfs een chef ingevlogen om samen met de Haagse keukenbrigade de meest heerlijke en authentieke gerechten te bereiden. Dit keer draaide het allemaal om Filipijns eten. Ik ga je er alles over vertellen!

Pittige ketchup van banaan

Zodra we het restaurant binnenliepen zagen we al een grote tafel staan met allerlei typisch Filipijnse producten. Specerijen, biersoorten, chocolade en andere Filipijnse goodies. Aan tafel kregen we al snel een mini-cocktail voorgezet met mango en rum. Een vrolijke start van het diner! En ja, als je mij iets met mango voorzet ben ik natuurlijk meteen al enthousiast. Haha! Het voorgerecht was een trio van Filipijnse snacks. Verse loempia’s met bamboe, gefrituurde loempia’s met varkensvlees en garnalen en een zoet-zuur krokant kipmengsel in een slablad. Als dipsausje zat er een Filipijnse ‘ketchup’ bij die niet gemaakt is van tomaten, maar van banaan! Heel bijzonder en vooral ook lekker pittig. De rode kleur komt duidelijk van de rode pepers die erin zitten!

Filipijns eten in Den Haag - voorgerecht
Het voorgerecht van Filipijnse snacks

Filipijns eten uit grote schalen

Het hoofdgerecht werd geserveerd in grote schalen zodat je lekker zelf kon opscheppen. Heel leuk, want in Westerse restaurants zie je dat eigenlijk nooit. Het heeft iets huiselijks en gezelligs als je alles met elkaar kunt delen! Ik heb trouwens ook weleens gehoord dat ze in de Filipijnen soms de hele tafel bekleden met bananenblad en daar dan al het eten op leggen. Iedereen mag vervolgens lekker met z’n handen eten. Lijkt me geweldig! Nu aten we trouwens netjes met mes en vork, je bent toch in Nederland hè. ? De gerechten die we proefden waren in bananenblad gegaarde zalm met kokos en tomatenchutney, kip ‘Inasal’, een groentegerecht met aubergine, pompoen en kousenband en last but not least: adobo. Een super lekker stoofgerecht gemaakt van short rib (rund).

Een tafel vol Filipijnse gerechten

Mango rum en paarse aardappel

Tussendoor kwam chef Maite nog even bij ons langs en wauw, wat is dat een leuke vrouw zeg! Vol passie over haar land en haar vak. Geweldig om te zien. Maite scoorde bij mij nog extra bonuspunten toen ze ons na het dessert nog een glaasje mango rum inschonk. Die was echt heerlijk zeg. Helaas kun je deze rum alleen in de Filipijnen kopen. Super jammer! We namen daarom nog snel een tweede glaasje… Overigens vergeet ik nu bijna over het dessert te vertellen. Dat was ook met mango, maar er zat ook een soort mousse van paarse ‘yam’ bij. Dat is geen zoete aardappel, maar het heeft er zeker iets van weg. De kleur is paars en de consistentie is heel plakkerig. Niet voor iedereen weggelegd (ook niet mijn lievelings) maar het was wel heel leuk om een keer geproefd te hebben!

Filipijns dessert met mango, rice cake en een mousse van paarse yam

Het Promenade Food Festival bij Restaurant Brut: een aanrader?

Ja, zeker weten! De beste manier om een andere cultuur te leren kennen is door te eten, vind ik altijd. Nu kun je helaas niet meer Filipijns eten bij Brut, maar de Promenade Food Festivals die eraan zitten te komen zijn ook zéker niet mis: eind augustus is Indonesië aan de beurt en in de maanden daarna kun je genieten van de Zuid-Afrikaanse, Ecuadoriaanse en Italiaanse keuken. Dat belooft veel goeds!

Brut International Flavours

Crowne Plaza Promenade Hotel
Van Stolkweg 1

Website: brasseriebrut.nl

070 352 5161
info@brasseriebrut.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfun, Hotspots, Hotspots in Den Haag Tags: adobo, den haag, Filipijnen, Filipijns, foodfestival, hotspot, Promenade, recensie, restaurant, restaurant den haag, review

« Superfood salade met oranje paprika en quinoa
Pulled aubergine pita’s »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok