Twee weken terug volgde ik de workshop Foodfotografie & Styling van Simone van de Berg (van Simone’s Kitchen) en Alexandra Schijf. Onwijs leerzaam! Ik heb in één dag een heleboel praktische kennis opgedaan over foodfotografie (echt een vak apart), waardoor ik nu het gevoel heb dat ook ik (!) het kan leren. De meesten van jullie weten waarschijnlijk al dat de meeste foto’s op Anniepannie.nl tot nu toe gemaakt worden door mijn vriend. Nou, daar gaat verandering in komen hoor! Ik vind namelijk dat ik als foodblogger zelf ook mooie foto’s moet kunnen maken. Oefenen, oefenen, oefenen dus! Ik deel vandaag mijn eerste eigen foodfoto’s + het recept voor daslooksoep met jullie.
Best goed gelukt, die foto, vind je niet? Zonder de styling tips van Alexandra was dat overigens echt niet gelukt. Je zou het niet zeggen, maar de positie van een lepeltje (en de kleur, spiegeling en structuur van het materiaal) doen ontzettend veel voor de sfeer op je foto. En ook de achtergrond, ondergrond, een nonchalant ‘neergegooid’ servet en een kruimeltje hier of daar kunnen voor een wereld van verschil zorgen. Tel daar bij op dat een soepje over het algemeen best lastig is om te fotograferen (want: te glanzend of juist te dof) en dan sta je uiteindelijk best voor een uitdaging. Gelukkig was de daslooksoep op de foto behoorlijk fotogeniek, met name ook door de garnering met mooie daslookbloemetjes.
De workshop vond plaats in De Keuken van Greendelicious, het kookatelier van Natascha Boudewijn. Zij kookt met de seizoenen mee en is helemaal ‘into’ een vegetarische lifestyle. Ze volgde zelfs een opleiding tot vegetarian chef bij niemand minder dan Rachel Demuth. Ik wil dat oooooook! Ik denk dat ik een foodie-bucket-list begin… Anyway, moet jij raden wie de lunch verzorgde! Juist! Natascha. Er waren heerlijke broodjes met homemade hummus, muhammara (YUM), Hollandse kaasjes, mangochutney en sprouts. En dus die overheerlijke daslooksoep van de foto. Ik keek Natascha lief aan en vroeg haar of ik het recept op Anniepannie.nl mocht delen. Dat mocht!
Daslooksoep met spinazie
Ingrediënten:
1 prei
Bosje daslook
200 gram kruimige aardappels
50 gram roomboter
300 gram verse spinazie
1,25 liter groentebouillon
1 teen knoflook
Zo maak je het:
Snijd het witte deel van de prei in ringen en was grondig. Snijd de daslook in stukken. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes.
Smelt de boter in een grote soeppan en bak er de prei zacht in. bak de aardappel een paar minuten mee. voeg dan de spinazie toe en laat slinken. Knijp er de teen knoflook boven uit. Schenk er de bouillon bij en laat ongeveer 15 minuten koken, tot de groenten gaar zijn.
Voeg de daslook toe en laat slinken. Mix de soep met een staafmixer en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
Serveer de daslooksoep in je mooiste servies, met wat bloemetjes van daslook ter decoratie. Ik heb zelf ook nog wat druppeltjes lekkere olijfolie toegevoegd.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Greendelicious: Puur koken met je eigen oogst’ van Natascha Boudewijn. Wil je haar kookboek bestellen? Kijk dan op de site van Natascha.
Goed om te weten: daslook mag in Nederland niet in het wild worden geplukt. Het is een zeldzame plant en staat op de rode lijst. In België speelt dat probleem overigens niet en kan iedereen naar believen plukken. Maar, geen nood! Volgens Natascha helpen goede kwekers je aan plantjes die zich razendsnel uitzaaien. Zet ze in je tuin of balkon op een schaduwrijke plek en maak binnenkort zelf zo’n heerlijke daslooksoep.
Eet smakelijk alvast!
P.S. Zie je mij in de spiegeling van de lepel? :)
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Demi | StudioKOOK zegt
Lijkt me een heerlijke soepje! En super leuk, zo’n workshop!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Was heel leuk! Echt een aanrader hoor.
Simone | Simone's Kitchen zegt
Ah leuk en inderdaad mooie foto heb je ervan gemaakt.. ;) En goed dat je het recept van Natascha hebt ontfutseld. Ga het meteen opslaan!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wow, wat ben jij snel met reageren! :) Dank voor het leuke compliment en uiteraard (nogmaals) bedankt voor de super leuke workshop laatst. Lekker was dat soepje hè? En stiekem toch nog best fotogeniek…