Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hapjes en Snacks / Blondies van kikkererwten met pindakaas en chocolade (vegan)

Blondies van kikkererwten met pindakaas en chocolade (vegan)

30 december 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 8 Comments


Blondies van kikkererwten - Vegan bondies met chocolade en pindakaas | Anniepannie.nl

Vegan is al lang niet meer geitenwollensok. Het is hip! Naast hip is het ook erg fijn voor het milieu als we allemaal een pietsie minder dierlijke producten eten. Daarom plaats ik af en toe een vegan recept voor jullie! Daarbij is het voor mij het allerbelangrijkste dat het lekker smaakt. Niks zo jammer als een gortdroog baksel of een smakeloze maaltijd. Structuur en smaak staan bij mij daarom altijd voorop! En als het kan natuurlijk een beetje kleur, al is dat met deze blondies van kikkererwten natuurlijk een tikkie lastig. 😊 Ondanks het saaie kleurtje zijn deze vegan blondies fe-no-me-naal lekker. Dit moet je echt een keer maken!

Blondies van kikkererwten: glutenvrij!

Voor de liefhebbers: deze blondies van kikkererwten zijn naast vegan ook helemaal glutenvrij. Je gebruikt namelijk geen meel! In plaats daarvan gooi je een berg kikkererwten samen met wat pindakaas, vanille en maple syrup in de keukenmachine. Even draaien en je krijgt een onwijs lekkere massa die nog het meest lijkt op cookie dough! Jawel, mocht je dol zijn op cookie dough, dan kun je van dit ‘deeg’ ongelimiteerd snoepen. Pas op: het is verslavend! Uiteraard wordt alles nog lekkerder van stukjes pure chocola. De hemel!

Ga helemaal los

Ik heb een dikke tip voor je: voeg naast de stukjes chocolade ook wat gehakte (ongezouten) pinda’s toe aan het blondiebeslag. Super lekker! Je kunt natuurlijk ook gehakte noten toevoegen, of een handje gedroogd fruit in stukjes. Ga helemaal los! En mocht je net als ik ook fan zijn van de (karamel) zeezout rage, strooi dan na het bakken wat van die zeezoutflakes over je blondies. Yummm!

Vegan kikkererwtenblondies met pindakaas en chocolade | Blondies van kikkererwten | Anniepannie.nl
vegan blondies van kikkererwten

Blondies van kikkererwten met chocolade en pindakaas (vegan + glutenvrij)

Deze chocolatechip-pindakaas blondies zijn vegan én glutenvrij. De kikkererwten, pindakaas en maple syrup zorgen voor een heerlijk plakkerige structuur, zoals blondies horen te zijn!
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 16 blondies

Ingrediënten

  • 350 g kikkererwten, afgespoeld in een vergiet uitlekgewicht
  • 150 g pindakaas
  • 120 g maple syrup (of honing als je niet vegan eet)
  • 100 g pure chocolade 70%, in stukjes gehakt
  • 1,5 tl vanille extract
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baksoda
  • 1/2 tl zout
  • Optioneel: 1 handje gehakte ongezouten pinda’s

Ook nodig:

  • vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in met zonnebloemolie.
  • Doe alle ingrediënten behalve de chocolade en de extra’s in de keukenmachine. Blend totdat je een glad beslag hebt.
  • Schep de massa over in een grote kom en roer de helft van de chocolade erdoor, samen met (eventueel) de gehakte pinda’s.
  • Spreid het beslag gelijkmatig uit in de bakvorm met een spatel of de achterkant van een lepel. Dit gaat best moeilijk, maar uiteindelijk krijg je het glad. Heb geduld! Strooi de rest van de gehakte chocolade uit over de blondie.
  • Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 25 minuten. Het is de bedoeling dat de blondies van binnen lekker zacht en plakkerig blijven.
  • Laat de blondie afkoelen in de vorm en snijd hem daarna in mooie vierkante stukjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Meer lekkere bakrecepten?

Blondies met sinaasappel en lavendel
Frambozentaart met kokosyoghurt
Appeltaart in de vorm van een roos

Of wil je zelf pindakaas maken? Bekijk dan mijn recept voor zelfgemaakte pindakaas. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig!

vegan blondies van kikkererwten
Dit is een samenwerking met Bonduelle.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze blondies van kikkererwten zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie onder dit artikel, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega, Vegan Tagged With: blondies, bonduelle, chocolade, chocolate chip, gezond, glutenvrij, honing, kikkererwten, pindakaas, vegan

« Gratin van zoete aardappel met kokosmelk en limoen
Vegan pate van linzen, walnoten en dadels (nét echt!) »

Comments

  1. Wolke says

    26 mei 2020 at 13:56

    Ziet er heerlijk uit, wil ze in het weekend gaan maken! Zou je ook kokosbloesemsuiker kunnen gebruiken ipv maple syrup?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      26 mei 2020 at 14:18

      Hoi wolke,

      Ik denk eigenlijk niet dat je de maple syrup een op een kunt vervangen door (kokosbloesem)suiker. Dat komt omdat de maple syrup vochtig is en daarmee dus bijdraagt aan de smeuïgheid van de blondies. Maple syrup koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt, maar het is ook altijd te vinden bij de biologische winkel. Als je wilt kun je de maple syrup wel vervangen door honing (het recept is dan niet meer vegan).

      Groetjes,
      Andrea

      Groetjes,
      Andrea

      Beantwoorden
  2. Suzanne says

    3 april 2020 at 16:04

    5 sterren
    Heerlijk recept dit! Precies de goede structuur, redelijk dense, en zeker niet te droog. En gemakkelijk te maken. Je proeft de kikkererwten eigenlijk helemaal niet terug. Gisteren gemaakt omdat we geen bloem in huis hadden maar wel kikkererwten. Helemaal afgekoeld het lekkerste!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      3 april 2020 at 16:27

      Heel leuk om te horen dat het zo lekker was Suzanne! Thanks voor je mooie beoordeling.

      Beantwoorden
  3. Ik says

    10 januari 2020 at 12:16

    Dit zijn toch brownies door de pure chocolade en geen blondies?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      10 januari 2020 at 12:23

      Hoi hoi! Het zijn blondies omdat er door het basisbeslag geen cacaopoeder of gesmolten chocolade gaat. Wel vanille en pindakaas. Ze blijven daardoor ‘blond’. Voor de lekker heb ik stukjes pure chocolade door het beslag gedaan. Eigenlijk zijn dit dus een soort chocolate chip blondies!

      Beantwoorden
  4. Lott says

    31 december 2018 at 18:19

    5 sterren
    Klinkt goed! Echter is het recept niet geheel vegen door de honing.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      31 december 2018 at 18:23

      Hoi Lott! Wat goed gezien, je hebt helemaal gelijk. Voor een vegan variant kun je de honing 1 op 1 vervangen door maple syrup. Fijne jaarwisseling! Groetjes, Andrea

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.