Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Bladerdeeghapjes met geitenkaas en za’atar

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en za’atar

2 februari 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Midden-Oosterse bladerdeeghapjes met geitenkaas en zaatarOm het af te leren deel ik nog één recept van Sabrina Ghayour, uit haar boek Sirocco dit keer. Gewoon omdat het zo onwijs lekker en simpel was. Topcombinatie toch? Ik maakte Sabrina’s bladerdeeghapjes met geitenkaas en za’atar. Za’atar is een bijzonder kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met o.a. oregano, sesamzaad en sumak. En sumak smaakt dan weer heel citrusachtig. Wat krijg je dan? Een fris en kruidig mengseltje dat het heerlijk doet op een stukje vis of kip, maar ook in deze bladerdeeghapjes met geitenkaas. Ik gebruikte trouwens wel iets minder geitenkaas dan Sabrina, gewoonweg omdat ik niet genoeg had gekocht. Maakte niks uit, het smaakte fantastisch!

Onbijt, snack of borrel

Sabrina schrijft dat je deze hapjes eigenlijk op elk moment van de dag kunt eten en daar heeft ze gelijk in gekregen. Roel en ik hebben ze bij het ontbijt gegeten, maar ook als tussendoortje én als borrelsnack in de avond. We hadden er ook best veel natuurlijk, met z’n tweetjes. En toevallig kregen we nét die twee dagen geen vrienden of familie over de vloer. Helemaaaaaal niet erg hoor, om die lekkere bladerdeeghapjes allemaal zelf op te eten!

Waar koop je za’atar

Oja en als je nu denkt waar koop ik die za’awattuh, dan hoef je niet lang te zoeken. Za’atar koop je gewoon bij Albert Heijn (graag gedaan Appie, ik help graag mee om jullie slogan levend te houden ?) in het kruidenschap. Ik gebruik de za’atar van Jonnie Boer, in zo’n mintgroenig vierkant blikje. Super lekker is die.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas - AnniepannieDit heb je nodig voor 20 bladerdeeghapjes:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg (bijv. Tante Fanny of AH huismerk)
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 2 volle eetlepels za’atar
  • zeezoutvlokken en versgemalen peper

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en za’atar

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Als je alleen een kleine bakplaat hebt, dan moet je de bladerdeeghapjes in twee batches bakken. Zo deed ik het ook.
  2. Leg het bladerdeeg met het bakpapier eronder op een snijplank. Zorg ervoor dat een lange zijde van het deeg onderaan ligt. Bestrijk het deeg met een kwastje met wat olijfolie en strooi er zo gelijkmatig mogelijk 1 eetlepel za’atar over. Gebruik eventueel je vingers om het verder uit te spreiden.
  3. Verbrokkel de geitenkaas gelijkmatig over het deeg, waarbij je een rand van ongeveer 2,5 cm vrij laat aan de lange zijde van het deeg die het verst van je af ligt. Bestrooi royaal met zeezoutvlokken, peper en de rest van de za’atar.
  4. Begin dan het deeg op te rollen, startend met de lange zijde die het dichtst bij je ligt. Je rolt dus van je af. Als je het deeg helemaal hebt opgerold, snijd je het met een scherp kartelmes in tweeën. Snijd vervolgens iedere helft in plakken. Leg de plakken op de bakplaat met een paar cm tussenruimte (ze gaan natuurlijk nog uitzetten tijdens het bakken) en druk ze een klein beetje aan zodat ze niet uit elkaar vallen.
  5. Bak de bladerdeeghapjes in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar. Warm zijn ze het allerlekkerst.

Enjoy!

Meer recepten met bladerdeeg

Love pizza
Plaattaart met zoete aardappel en feta
Plaattaart met peer en Gorgonzola

Bladerdeeghapjes met geitenkaas uit Sirocco - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Lijken deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en za’atar je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega Tags: bladerdeeg, borrelhapje, geitenkaas, hapje, ontbijt, sabrina ghayour, sesam, sirocco, snack, sumak, tussendoortje, vega, za'atar

« Zoete aardappelfriet met tahin en granaatappelmelasse
Komkommersalade met mango en rivierkreeftjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok