Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Filmpje: zo eet je sushi als een pro

Filmpje: zo eet je sushi als een pro

16 mei 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


De mensen van Munchies gingen langs bij topchef Naomichi Yasuda in Tokyo, Japan. In zijn eigen restaurant geeft meneer Yasuda les in het eten van sushi. Echt een super leerzaam filmpje om te kijken! En wees gewaarschuwd: tot nu toe eet jij je sushi waarschijnlijk helemaal verkeerd. ;)

Even samenvattend: bij sushi is rijst dus het belangrijkste onderdeel. Niet de vis, zoals je waarschijnlijk zou denken. Die komt op de tweede plaats.

Wasabi is niet gemaakt van mierikswortel. Wasabi is gemaakt van een Japanse groente en heeft – volgens meneer Yasuda – helemaal niet zo’n sterke smaak. Echte wasabi smaakt een beetje zoetig en geeft daarna een pittige nasmaak.

De 3 belangrijkste lessen van chef Naomichi Yasuda:

1. Sushi rolletjes eet je met je vingers
Die rolletjes met zeewier aan de buitenkant, die kun je dus gewoon met je handen eten. Geen gepriegel meer met stokjes. Chill!

2. Combineer nooit sushi en gember
Veel mensen (count me in) pakken een klein stukje gember en stoppen dit samen met een stukje sushi in hun mond. Kan écht niet volgens meneer Yasuda. Hij noemt het een slechte gewoonte. De gember is eigenlijk bedoeld om tussen de verschillende sushi’s door te eten, om zo je smaak weer te neutraliseren. Dip de stukjes gember daarom ook nooit in je sojasaus.

3. Schud nooit de sojasaus van je sushi
‘No shaking’, vindt meneer Yasuda. ‘Shaking is for men when they finish in the men’s room’. Dus. Je hebt ook maar een klein beetje sojasaus nodig. Een dipje is voldoende. Op zich wel logisch eigenlijk, anders proef je je sushi helemaal niet meer. Heb je een nigiri sushi (zo eentje met een langwerpig plakje vis op een stukje rijst), leg dan de nigiri op z’n kant en pak met je stokjes de viskant en de rijstkant vast. Dip een klein stukje vis in de sojasaus en stop de sushi – zonder de sojasaus eraf te schudden – snel in je mond.

Zo. Vanaf nu eet ik sushi als een pro.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfun Tags: filmpje, gember, japan, munchies, nigiri, pro, rijst, soja saus, sushi, tokyo, vis, wasabi

« Mijn 10 food confessions!
Omeletrolletjes met gerookte zalm en lente-ui »

Reacties

  1. Restaurant Shiki zegt

    5 oktober 2015 om 13:37

    Ook niet vergeten dat Wasabi en Gember heel gezond voor je zijn en de bacteriën doden van rauwe vis. Ik vind het soms wel onhandig om met stokjes te eten, als het gaat om Maki’s.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok