Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Eetclub 'The leftovers' /  Vegan challenge met de eetclub!

 Vegan challenge met de eetclub!

24 juli 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Ik heb weer een avondje eetclub gehad en ik moet zeggen: we hebben onszelf flink uitgedaagd! We deden namelijk een vegan challenge. Alle gerechtjes moesten helemaal veganistisch zijn, geen uitzonderingen! Als je normaal gesproken gewend bent om vlees, vis en af en toe vegetarisch te eten, dan is dat nog best een uitdaging. Want vegan betekent: geen vlees, geen vis of schaaldieren, geen melkproducten (kaas, melk, yoghurt, boter) én geen eieren. Alle standaard vlees- en visvervangers vallen dus af! Onze creativiteit werd aardig op de proef gesteld…

Toch is het ons allemaal gelukt om een mooi en lekker vegan gerechtje te presenteren! En eigenlijk vonden we het allemaal best leuk om een keer zo out of the box te denken. Out of onze box, moet ik zeggen, want inmiddels zijn er in Nederland al best veel mensen die een volledig plantaardig dieet volgen. Vegan is hip(ster).

We trapten af met een lekkere amuse van Leonneke. Een blaadje basilicum gevuld met avocadomousse en tomaat. Lekker!

Vegan-challenge-amuse

Dat smaakte naar meer… Terwijl ik mijn voorgerechtje maakte snoepten we alvast wat van de heerlijke, knalpaarse bietenhummus die Mindy had gemaakt:

Vegan-challenge-bietenhummu

Tijd voor mijn voorgerechtje. Een koude komkommer-courgettesoep met avocado en citroen. Dit recept haalde ik uit het nieuwste kookboek van Rens Kroes. Een aanrader!

Vegan-challenge-voorgerecht

Mindy stortte zich op het hoofdgerecht. Een frisse bulgursalade met rucola en cashewnootjes, met daarbij pompoenfalafel. YUM! Was echt heel lekker.

Vegan-challenge-hoofdgerecht

Kater Karel kwam ook even kijken…

Vegan-challenge-kat

Na het hoofdgerecht zaten we allemaal best vol. Iets wat we totaal niet hadden verwacht! Van tevoren vroeg iedereen zich af of we wel een voldaan gevoel zouden hebben van dat veganistische gebeuren. Nou, zeker wel! We zaten vol, maar dan op een goede manier. Niet zo’n ontplofte-buik-vol, maar gewoon een lekkere voldaan-vol. Volg je me nog?

Na een pauze hadden we allemaal uiteraard nog wel een plekje voor het toetje van Merel. Bananen-notencake met honing. Honing? Ja, honing. Strikt genomen is dat niet veganistisch, maar wij rekenden het goed. We zijn tenslotte geen veganistische fundamentalisten. Onder de echte veganisten bestaat er ook verdeeldheid over honing, las ik ergens op Google. Anyway, hier ons dessert:

Vegan-challenge-dessert

Ziet er lekker uit toch? Wij vonden onze vegan challenge een groot succes! Ik zou zelf niet zo snel helemaal veganistisch gaan eten, want: blauwe kaas (kan niet zonder). Toch ben ik wel van plan om vaker veganistisch te gaan koken. Omdat het gezond is. En omdat je er creatiever van wordt! Is flexanist een term? Dan word ik flexanist. ;)

Eet jij wel eens helemaal veganistisch?


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Eetclub 'The leftovers', Foodfun Tags: avocadomousse, bananencake, bietenhummus, bulgur, courgette, eetclub, falafel, komkommer, koude soep, pompoen, rens kroes, vegan, vegan challenge, veganistisch

« Powerfood van Rens Kroes. She did it again!
Italiaanse kruidenboter Arrabiata »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok