Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Eetclub 'The leftovers' / Turks koken met de eetclub!

Turks koken met de eetclub!

21 april 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Ik heb een eetclubje. Zo leuk! Op mijn achttiende wou ik het eigenlijk al, maar toen ging ik in Groningen op een piepklein studentenkamertje wonen (9 vierkante meter… waaah!). Niet echt praktisch dus! Toen ik na mijn studie naar Den Haag verhuisde werd een eetclub ineens weer een optie. Ik plaatste een berichtje op www.eetclub.nl en werd – tot mijn grote verbazing – overspoeld met enthousiaste reacties van kookliefhebbers! We startten bijna 2 jaar geleden met acht meiden en zijn nu over met de harde kern: vijf gezellige meiden die dol zijn op koken, bakken, eten en reizen. Gekscherend noemen we ons eetclubje ‘The leftovers’. ;)

We komen zeker iedere maand wel samen om gezellig te koken. We eten dan iedere keer bij iemand anders en kiezen altijd een leuk thema. Dit keer gingen we Turks koken. Ik mocht het voorgerecht maken. I loooove voorgerechten, daar kan ik altijd helemaal op losgaan. Omdat ik niet zoveel tijd had, maakte ik me er een beetje makkelijk vanaf met bladerdeeghapjes. Maar, het was wél lekker! Ik had ze gevuld met o.a. stukjes groene en gele paprika, koriander, rozijntjes, geitenkaas en rode peper. Het bladerdeeg bestreek ik met eigeel en daar strooide ik wat grof zeezout en zwart sesamzaad overheen. Hier komen de bladerdeeghapjes net uit de oven:

Eetclub - Turkse bladerdeeghapjesLeonneke was verantwoordelijk voor het hoofdgerecht en die taak nam ze heel serieus. Hier is ze in 3 pannen tegelijk aan het roeren:

Eetclub - Leonneke roert in pannenHet eindresultaat van Leonnekes pannengeroer was een heerlijk hoofdgerecht van witte rijst, Turkse Köfte (gehaktballetjes in lekkere tomatensaus) en gebakken, gekruide groente (courgette, ui en aubergine). Uiteraard met een flinke lepel Turkse yoghurt erbij. Het was heerlijk!

Eetclub - hoofdgerecht Turkse KofteDan het toetje. Merel, een van onze bakprinsessen, maakte een heerlijke Turkse taart met honing en granaatappelpitjes. Ik geloof dat ze het recept uit een van de boeken van Rachel Khoo heeft. Het was echt een heerlijke taart en door de granaatappelpitjes zag ‘ie er ook nog eens super feestelijk uit:

Eetclub - dessert Turkse taartEen waardige afsluiting van een gezellig avondje Turks koken met de eetclub!

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Eetclub 'The leftovers', Foodfun Tags: eetclub, turkije, turks

« De lekkerste broodjes @ ’t Hof van Eten
Echt bijzonder: Markthal Rotterdam »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok